Hoe kan Griekenland het toerisme in 2020 redden?

Griekenland kwam met een idee voor alle liefhebbers van zee, zon en vakanties, naar aanleiding van de verklaringen die op een lokaal televisiestation door de minister van Toerisme, Harry Theoharis, werden afgelegd.

Volgens hem heeft de Europese Unie al gesprekken op gang gebracht over gezondheidsprotocollen die ten minste gedeeltelijk het toerisme moeten redden, dat zwaar is getroffen door de wereldwijde gezondheidscrisis van dit jaar.

Dit protocol vereist dat alle Europese burgers die naar het buitenland willen reizen, een “gezondheidspaspoort” krijgen van hun land van herkomst, dat de afwezigheid van infectie met het nieuwe coronavirus bevestigt en dus in aanmerking komt om te reizen.

De minister sprak de hoop uit dat onder deze omstandigheden het seizoen in het beste geval in juli zou kunnen beginnen met een duur van 3 maanden tot en met september, uiteraard en afhankelijk van de vraag van toeristen. ‘Veel landen moeten ermee instemmen om dit protocol te maken werken, en ik stond erop dat de Europese Unie zich haastte om alle details uit te werken.’

Hij zei dat Azië en de Verenigde Staten na het opheffen van de reisbeperkingen niet worden beschouwd als potentiële toeristenbronnen, maar dat de oplossing in principe alleen binnen de EU-lidstaten wordt aangepakt: “We verwachten alleen toeristen te ontvangen van Europa en, in dit verband, ons land heeft een voordeel omdat we van alle mediterrane regio’s de veiligste zijn ”.

Minister Theoharis zei ook dat hij al contact heeft opgenomen met de belangrijkste buitenlandse reisbureaus die dit seizoen met Griekenland willen samenwerken.

Hopelijk kunnen we deze zomer reizen en genieten van de zon en het strand op een zonnige Europese bestemming, we houden je op de hoogte van het laatste nieuws over reizen, omdat we reizen zoooo missen …

Ik hoop dat je ons artikel leuk vond, laat hieronder een reactie achter of op onze Facebook of Instagram pagina en toon wat liefde door deze pagina leuk te vinden en te delen. 🙂

Veilige reizen!

Bron

Deel ons verder:

Geef een antwoord