Italië heropent vanaf 3 juni de grenzen voor toeristen.

Goed nieuws uit Italië, een van de landen die het meest getroffen is door de COVID-19-pandemie: het heeft aangekondigd dat het zijn grenzen zal openen voor EU-lidstaten vanaf 3 juni.

De Italiaanse regering heeft al een decreet ondertekend dat de reisbeperkingen opheft. Europese burgers die Italië binnenkomen, worden dus niet langer automatisch in quarantaine geplaatst.

Ook vanaf 3 juni wordt het verkeer binnen Italië niet meer beperkt.

De autoriteiten hebben echter nog niet gespecificeerd welke gezondheidsmaatregelen worden genomen voor de veiligheid van toeristen of wat te verwachten!!!

De aankondiging kwam als een verademing voor het Italiaanse toerisme, sterk beïnvloed door de pandemie, met deze beslissing om het zomerseizoen te redden.

Italië was het eerste land in Europa dat vluchtbeperkingen oplegde toen de eerste gevallen van coronavirus in februari verschenen, en het feit dat het de veiligheid begint te versoepelen, doet ons hopen dat de terugkeer naar een nieuw normaal, in nieuwe omstandigheden, natuurlijk, het wordt straks in heel Europa mogelijk.

Er zijn nog steeds sceptici die zeggen dat de heropening geen goed teken is en dat er een tweede golf zal komen, maar we zijn optimistisch dat als mensen veilig zijn en nauw contact proberen te vermijden, we toch een heerlijke zomer kunnen hebben.

Dus GOED NIEUWS voor een avontuurlijke geest!

Ik hoop dat je ons artikel leuk vond, laat hieronder een reactie achter of op onze Facebook of Instagram pagina en toon wat liefde door deze pagina leuk te vinden en te delen. 🙂

Veilige reizen!

Bron

Deel ons verder:

Geef een antwoord