Barcelona city trip

Reizen naar Barcelona – tips en trucs voor stedentrips – Deel 1

Accommodatie

Barcelona is een behoorlijk dure stad als het gaat om hotels, maar als je ervoor kiest om met meerdere mensen te reizen dan kan je best kiezen voor een AirBnb.

Er zijn natuurlijk hotels tegen fatsoenlijke prijzen, maar alleen als je vroeg reserveert het.

Het vervoer

Intern transport in Barcelona is zeer gemakkelijk te gebruiken en goed opgezet. De stad is gewoon druk met metro-, trein- en buslijnen, zeer goed verbonden.

El Prat Airport is verbonden met de stad via een metrolijn, en voor de overdracht heb je een speciaal ticket van 4,5 euro nodig. Anders kost voor een enkel ticket is 2,15 euro en is het zowel in de metro als in de bus geldig.

Er zijn echter ook varianten van abonnementen die HOLA BCN worden genoemd: voor 2 dagen kost het 15.20 euro, voor 3 dagen 22.20 euro, voor 4 dagen 28,80 euro en voor 5 dagen 35.40 euro. Een ander optie zou zijn een kaart met tien ritten, kosten: 10,20 euro voor zone 1 of 20,10 euro voor zone 2, dit is de optie waarvoor je kunt kiezen als je gewend bent om veel te lopen. Je vindt hier alle informatie die je nodig heeft met betrekking tot het vervoer in Barcelona.

Eten

Het eten is heerlijk in dit deel van Spanje, in Catalonië, en je hoeft geen fortuin uit je zak te halen om het gevoel te hebben dat je een complete gastronomische ervaring hebt gehad.

Als je bijvoorbeeld geen ontbijt hebt inbegrepen in de prijs van de accommodatie, kan je zeker naar de plaatselijke supermarkt gaan, waar je allerlei traditionele worstjes en specialiteiten, kaas, fruit, stokjes en sommige bieren kan kopen. Dat is ook goedkoop 🙂

Als een idee kost van een pakket chorizo ​​2-3 euro, een toverstaf 0,5-1 euro, een water ongeveer hetzelfde, tussen 50 cent en 1 euro, een doos met aardbeien ongeveer 1-1,5 euro. Bij de bakkerijen beginnen de prijzen vanaf 50 cent en bereiken zelfs 3 euro, afhankelijk van wat je wilt.

’s Middags kan je de restaurants omzeilen ten gunste van lokale afhaalspecialiteiten. Je kunt ervoor kiezen om te stoppen in een café en een cake, ijs, gebak, warme chocolademelk te proberen of wie weet wat andere wonderen je op het menu vindt. Een koffie bijvoorbeeld ligt tussen de 1,2 en 3 euro, chocolade met chocolade 2,5 tot 2,5 euro en een ijsje ongeveer 2-3 euro voor een kopje.

Het diner daarentegen bestaat uit falafel, kebab of Chinees eten, maar vergeet niet een maaltijd te proberen in een lokaal restaurant (met ongeveer 25 euro per persoon kan je heel goed eten).

Souvenirs

Geen vakantie zonder koelkastmagneten. Als zodanig is het mogelijk om 0,4-0,5 euro uit je zak te halen. Er zijn ook magneten met 3 euro. Handelaren proberen natuurlijk hun geluk, maar het hangt alleen van jou af waar je het liefst koopt. De sleutelhangers kosten tussen de 1 en 4 euro, en voor t-shirts en andere soorten souvenirs het kan ook worden onderhandeld. Zoals de bazaar. 🙂

Deel 2 komt zo meteen….

Deel ons verder:

One Reply to “Reizen naar Barcelona – tips en trucs voor stedentrips – Deel 1”

Geef een antwoord