10 dingen - marokko

10 dingen die je moet weten voordat je Marokko bezoekt

Marokko is een fascinerend land gelegen in Noord-Afrika, bekend om zijn levendige cultuur, prachtige architectuur en kleurrijke markten. Als je een reis naar Marokko plant, zijn er een paar dingen die je moet weten voordat je gaat.

brown concrete building near body of water

Hier zijn 10 essentiële dingen om in gedachten te houden voordat j Marokko bezoekt:

1. Marokko is een moslimland.

Marokko is overwegend een moslimland, dus het is belangrijk om lokale gebruiken en tradities te respecteren. Kleed je bescheiden, vooral bij een bezoek aan moskeeën, en wees bewust van gebedstijden. Alcohol is ook minder wijdverspreid en drinken in het openbaar wordt over het algemeen afgekeurd.

2. Leer een beetje Frans of Arabisch.

Hoewel veel Marokkanen Frans spreken, is Arabisch de officiële taal. Het is een goed idee om een ​​paar basiszinnen te leren voordat je gaat, zoals “salam alaykum” (hallo) of “shukran” (dank je).

3. Afdingen wordt verwacht.

Onderhandelen is een gebruikelijke praktijk op Marokkaanse markten, dus wees bereid om te onderhandelen over prijzen. Het is echter belangrijk om respectvol te zijn en niet te agressief te onderhandelen.

4. Fooien geven is gebruikelijk.

Fooien geven wordt in Marokko verwacht, vooral in restaurants en voor diensten zoals rondleidingen en taxichauffeurs. Het is een goed idee om kleingeld bij je te hebben om als fooi te gebruiken.

5. De keuken is heerlijk.

De Marokkaanse keuken is een mix van Afrikaanse, Arabische en Europese invloeden, met smaken en kruiden die zeker je smaakpapillen zullen prikkelen. Probeer traditionele gerechten zoals tajine, couscous en pastilla.

6. Het weer kan extreem zijn.

Marokko is een woestijnland, dus temperaturen kunnen overdag erg heet zijn en ’s nachts koud. Het is belangrijk om dienovereenkomstig in te pakken, met lichte kleding voor overdag en warme lagen voor ’s avonds.

7. Drink geen kraanwater.

In Marokko is kraanwater niet veilig om te drinken. Drink flessenwater of neem een ​​waterfiltratiesysteem mee.

8. Transport kan uitdagend zijn.

Het rondreizen in Marokko kan een beetje lastig zijn, vooral in drukke steden zoals Marrakech. Taxi’s en bussen zijn beschikbaar, maar wees voorbereid op verkeer en drukte.

9. Er is meer te zien dan alleen Marrakesh.

Hoewel Marrakesh een populaire bestemming is voor bezoekers van Marokko, is er veel meer te zien in dit diverse land. Van de kuststad Essaouira tot de historische stad Fes, er is geen tekort aan fascinerende bestemmingen om te verkennen.

10. Respecteer lokale gebruiken en tradities.

Tot slot is het belangrijk om respectvol te zijn voor Marokkaanse gebruiken en tradities. Houd er rekening mee dat Marokko een zeer traditionele samenleving is en dat sommige dingen anders kunnen zijn dan wat je gewend bent. Bijvoorbeeld, fysiek contact tussen mannen en vrouwen in het openbaar wordt over het algemeen niet gewaardeerd. Wees ook respectvol tegenover de lokale bevolking, vraag altijd toestemming voordat je een foto van hen maakt en toon respect voor heilige plaatsen en monumenten.

Met deze tips ben je goed voorbereid op je reis naar Marokko. Het is een prachtig land vol geschiedenis en cultuur, en je zult zeker een onvergetelijke ervaring hebben tijdens je bezoek.

Veel plezier en geniet van alles wat Marokko te bieden heeft!

Goedkope vluchten naar Marokko:

Boek een goedkoop hotel in Marokko:

Goedkope hotels in Marokko – klik hier

https://www.agoda.com/partners/partnersearch.aspx?pcs=1&cid=1840396&city=11825

Deel ons verder:

Geef een reactie