Kalbas Korsou

De legende van de Cactusman van Aruba.

Er zijn verschillende lokale mythen en legenden verbonden aan het eiland Aruba. Een van de meest fascinerende is de legende van “Kalbas Korsou”, ook wel bekend als “Cactus Man”.

Volgens de legende was Kalbas Korsou een krachtige heksenmeester die op het eiland woonde tijdens de tijd van de slavernij. Hij was beroemd om zijn kennis van de natuur en zijn vermogen om de geesten van de cactussen te beheersen. Men zegt dat hij de cactussen kon laten groeien en groeien tot grote grotten, waarin hij zijn slaven kon verbergen voor de koloniale machten.

Er zijn vele verhalen over hoe Kalbas Korsou zijn macht gebruikte om te helpen en te beschermen degenen die hij dierbaar waren, maar er zijn ook verhalen over hoe hij zijn macht misbruikte om wraak te nemen op degenen die hem kwaad hadden gedaan.

Cactusman

Er zijn ook verhalen over hoe Kalbas Korsou eindelijk werd verslagen door een coalitie van slaven en kolonisten, die zijn macht over de cactussen braken en hem in een diepe grot opsloten. Sommigen geloven dat hij nog steeds in die grot leeft, wachtend op de dag dat hij zijn macht weer zal herwinnen en zijn wraak zal voltrekken.

Tot op de dag van vandaag, zijn er mensen die geloven dat Kalbas Korsou nog steeds rondwaart in de woestijn van Aruba en dat zijn geest nog steeds de cactussen beheerst. Er zijn zelfs mensen die beweren dat ze hem hebben gezien, en dat hij nog steeds op zoek is naar mensen die hem kwaad hebben gedaan

.

De legende van Kalbas Korsou is een van de meest intrigerende en fascinerende verhalen van het eiland Aruba en blijft een grote rol spelen in de culturele erfenis van het eiland. Veel mensen geloven nog steeds in de macht van Kalbas Korsou en er zijn zelfs mensen die zeggen dat ze hem hebben gezien en dat zijn geest nog steeds rondwaart in de woestijn.

Video over Kalbas Korsou

Deel ons verder:

Geef een reactie