Europa gaat weer open voor reizen, sommige Europese landen gaan weer open voor zomertoerisme.

Ten tijde van de publicatie van dit artikel 01.06.2020 hebben we de huidige Europese situatie met betrekking tot reizen binnen Europa. Aangezien de zaken snel veranderen, proberen we de meest actuele informatie te bewaren, maar voor de laatste informatie kunt u altijd kijken bij Reisadvies Buitenlandse Zaken hier.

Reizen in 2020

Italië

Vanaf 3 juni mogen burgers van EU-landen opnieuw naar Italië reizen. Begin juni zullen ook de opstanden voor interregionaal reizen binnen Italië worden opgeheven.

De Italiaanse minister van Buitenlandse Zaken, Luigi Di Maio, riep op tot een gezamenlijke herlancering van het Europese toerisme medio juni, verwijzend naar de dag dat de grenzen weer opengaan als een nieuwe “D-dag voor toerisme”

Dit betekent dat we vanaf juni weer naar het prachtige Italië kunnen reizen.

Frankrijk

Aankomsten in Frankrijk uit de Schengen-open-grenszone, waaronder Zwitserland, zijn vrijgesteld van de quarantaine. Frankrijk zal zijn grenzen nog steeds grotendeels gesloten houden tot 15 juni, behalve voor mensen die vaak in en uit moeten reizen voor werk.

Het is dus mogelijk dat we vanaf 15 juni in Frankrijk kunnen reizen en genieten van de zon in Frankrijk.

Portugal

Een andere toeristische topbestemming, het Portugese bureau voor toerisme, heeft gezegd dat de stranden en hotels van het land medio juni klaar zullen zijn om toeristen te verwelkomen. Er bestaat echter nog steeds bezorgdheid over hoe kan worden gecontroleerd of nieuwkomers zijn getest op het coronavirus, een maatregel die de regering wil zien geïmplementeerd, en hoe kan worden gecontroleerd of sociale afstandsregels op stranden worden gehandhaafd.

Griekenland

Griekenland heeft gezegd dat het, samen met verschillende andere EU-landen, tegen 15 juni de grenzen voor Europese toeristen wil openen. Het is echter een officiële datum en is niet formeel bevestigd. Nederland staat helaas niet op de eerste lijst van Griekenland, maar we kunnen hopen dat we kunnen reizen vanaf 1 juli.

Griekenland heeft als gevolg van de pandemie in Europa, als gevolg van een vroege en uiterst strikte afsluiting, een van de laagste besmettingspercentages en dodelijke ongevallen.

Spanje

Ook sterk afhankelijk van buitenlands toerisme, heeft Spanje zijn grenzen heropend, maar heeft het een verplichte 14-daagse zelfquarantaineverordening opgelegd aan iedereen die het land binnenkomt.

Spanje heeft echter aangekondigd dat het de verplichte 14-daagse quarantaine voor bezoekers vanaf juli zal opheffen, waarbij de minister van Buitenlandse Zaken een enthousiaste tweet zal uitbrengen om buitenlandse toeristen te verwelkomen.
‘Het ergste is achter de rug’, tweette minister van Buitenlandse Zaken Arancha Gonzalez Laya, met emoji’s van een bikini, een zonnebril en een koffer.

“In juli zullen we Spanje geleidelijk openstellen voor internationale toeristen, de quarantaine opheffen, de hoogste normen voor de veiligheid van de gezondheid garanderen. We kijken ernaar uit u te verwelkomen!” zij schreef.
Spanje, hier komen we vanaf juli! 🙂

Duitsland

Sommige grensovergangen met buurlanden Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk begonnen op 16 mei onder streng gecontroleerde omstandigheden te openen, waarbij 15 juni de datum was om de grenzen en beperkingen voor reizen tussen de EU volledig te versoepelen.

Duitsland hief op dezelfde dag ook zijn strenge grenscontroles met Luxemburg op. Een vergelijkbare deal met Denemarken is bereikt, maar een datum is nog niet bekendgemaakt.

Volgens het voorstel zal de algemene reiswaarschuwing van Duitsland worden vervangen door individueel reisadvies, waarin de afzonderlijke risico’s voor elk afzonderlijk land worden benadrukt.
Duitsland staat dit jaar ook op tafel voor de zomerreizen.

Kroatië

Toeristen uit het naburige Slovenië konden eerder deze maand Kroatië binnenkomen, na onderhandelingen over een overeenkomst waarbij Sloveense toeristen worden vrijgesteld van een verplichte 14-daagse quarantaine nadat ze uit het buitenland zijn teruggekeerd als ze uit Kroatië kwamen.

De Kroatische minister van Volksgezondheid Gari Cappelli zei in een interview met de staatsomroep HRT dat een versoepeling van de beperkingen tussen de twee grenzen zou kunnen plaatsvinden “omdat onze epidemiologische situaties vergelijkbaar zijn”.

Duitse toeristen, die de vele eilanden van Kroatië in de Adriatische Zee bezoeken, mogen Kroatië uiterlijk op 15 juni bezoeken, zei Cappelli, eraan toevoegend dat hij verwacht dat soortgelijke overeenkomsten binnenkort met andere EU-landen zullen worden gesloten. Kroatië wacht dus nog steeds op ontvangst van Nederlanders.

Ik hoop dat je ons artikel leuk vond, laat hieronder een reactie achter of op onze Facebook of Instagram pagina en toon wat liefde door deze pagina leuk te vinden en te delen. 🙂

Veilige reizen!

Bron 1 , Bron 2

Deel ons verder:

Geef een reactie