Exotische bestemmingen: 15 bezienswaardigheden in Aruba

De bijnaam voor Aruba is One Happy Island en dit charmante Caribische land doet zijn naam zeker eer aan. Een vijf jaar durende Happiness Index Study suggereert dat Aruba het gelukkigste eiland ter wereld is, in verhouding tot zijn grootte. Als je graag actief bent, zijn er veel unieke dingen te doen op Aruba, zoals snorkelen en het grootste yogacentrum in het Caribisch gebied.

Gelegen net voor de noordkust van Zuid-Amerika, is Aruba een absolute droom om te bezoeken. De prachtige stranden van Aruba worden begrensd door kristalhelder, turquoise water en het lijkt echt ergens uit een vakantiecatalogus.

Bezoek Flamingo Beach

Flamingostrand is een gedeelte van het privé-eiland van Renaissance Aruba Resort & Casino. Omdat het resort het eiland bezit, is de enige manier om er te komen op een van de boten van de Renaissance. Als je een gast van het hotel bent, kan je vrij gemakkelijk op een van de boten springen (het is gratis!). Het enige wat je doet is naar de lobby gaan met je sleutelkaart en wachten in de haven. De boten komen ongeveer om de 15 minuten, en de ophaalplek is duidelijk in de lobby. Je zal een brug en een stuk water met een dok opmerken waar de boten de lobby in trekken! Zodra een boot arriveert, zal de bootbestuurder je vragen jouw sleutelkaart te scannen om aan boord te gaan.

Het bezoek aan het flamingostrand is een beetje ingewikkelder als je geen gast bent op Renaissance Aruba. Allereerst moet je als niet-gast een kaartje kopen.

Arikok Nationaal Park

Een van de beste manieren om het park te zien is tijdens een jeeptour. De Palm Tours is een van de bekendste en biedt vier off-road excursies aan.

Op de Natural Pool Safari bezoekt je verborgen juweeltjes zoals de Bushiribana Gold Mill Ruins en de Alto Vista-kapel. Deelnemers zijn veilig vastgebonden – vergeet niet om royaal zonnebrandcrème aan te brengen voordat je eropuit trekt.

Baby natuurlijke brug

In Arikok National Park kunnen bezoekers de Baby Natural Bridge bewonderen. Deze rots vormt een natuurlijke boog die een ideaal fotomoment is.

Ernaast ziet je de ruïnes van de originele natuurlijke brug van Aruba, die door erosie in 2005 is ingestort. Er is een café en een winkel naast Baby Bridge, die ook toiletten heeft.

Het natuurlijke zwembad van Aruba

Dit fenomeen is een van de meest wenselijke bestemmingen op heel Aruba, met de naam Conchi of Cura di Tortuga.

Dit zwembad maakt deel uit van het Arikok Nationaal Park en wordt omgeven door vulkanisch gesteente.

Vanwege het intense terrein van de omliggende gebieden, moet je een voertuig met vierwielaandrijving hebben, als je ervoor kiest om te rijden. Anders gaat het om een ​​wandeling van drie mijl.

Je daalt 100 stenen trappen af ​​om het strand te bereiken. Het natuurlijke zwembad zelf is ongeveer 5 meter diep en zit vaak vol met andere toeristen.

Iedereen die het zwembad bezoekt, moet voorzichtig zijn en alle veiligheidsregels volgen. Voor degenen die behoorlijk avontuurlijk zijn, zijn er ook mogelijkheden om van klif te springen.

Quadirikiri-grot

De Quadirikiri-grot bevindt zich ook in het Arikok Nationaal Park. Zodra je de grot bent binnengegaan, is het tijd om wat foto’s te maken! Weggestopt op de bodem van een klif, strekt de Quadirikiri-grot zich uit over 150 meter, hoewel de beste foto’s worden genomen in de koepelachtige kamer. Zonlicht straalt door gaten in het plafond van de grot en het maakt echt alles er fantastisch uit!

Bezoek de beste stranden van Aruba

Aruba is de thuisbasis van enkele van de beste stranden van Aruba. De beste manier om zoveel mogelijk van de beste stranden van Aruba te bezoeken, is door een auto te huren op Aruba. Enkele suggesties: Palm Beach, Eagle Beach en Baby Beach. Eerlijk gezegd zijn alle stranden op Aruba prachtig.

Bezoek de Aloë-fabriek van Aruba

Een van de meest wonderbaarlijke planten is aloë, zoals iedereen die het heeft gebruikt om een ​​snee of brandwond te behandelen, moet weten.

Een bezoek aan deze fabriek kan je helpen beseffen hoeveel deze fabriek heeft gedaan voor onze wereld.

In de fabriek en het museum kun je leren over alle praktijken die het kweken van aloë ten goede komen.

Tours zijn gemakkelijk te vinden, met tussenpozen van 15 minuten. Dit is een van de meest opwindende en informatieve rondleidingen door de fabriek die je ooit kan ervaren.

Aruba Aloë maakt een grote verscheidenheid aan producten, verkocht in hun boetiek en online. Hun huidverzorging is organisch en zeer effectief.

Ezelreservaat

Een van de leukste dingen om te doen op Aruba, een bezoek aan het Donkey Sanctuary is een must voor elke dierenliefhebber.

Ezels waren ooit de belangrijkste vorm van vervoer op Aruba, dus er zijn helaas nogal wat van hen die nu in het heiligdom verblijven.

De ezels worden in grote paddocks gehouden, met de zieken, en gewonde ezels worden verzorgd door het heiligdom. Met een enigszins verlaten uiterlijk om hen heen, zal je hart smelten als je ze aait en ze wortelen voedt!

Hoewel het gratis is om te bezoeken, is het onwaarschijnlijk dat je wegkomt zonder gedoneerd te hebben aan het onderhoud van de ezels in het heiligdom. Dit is absoluut een van de meest unieke dingen om te doen op Aruba.

Zie de beroemde Divi Divi-bomen

Divi Divi-bomen, die alleen op Aruba te vinden zijn, zijn meestal gedraaid in een geweldige vorm. Ze krijgen hun vorm omdat ze kromgetrokken en gevormd zijn door de passaatwinden die vanuit het noordoosten waaien.

Divi Divi-bomen zijn prachtig om naar te kijken vanwege de bijna artistieke vormen. Locals zweren dat je alleen de bocht in hun takken hoeft te volgen om een ​​nabijgelegen stad te vinden. Je zal ze overal op Aruba zien terwijl je over het eiland reist.

Aruba Bob Snorkelen

Het klinkt misschien als een onderwaterversie van bobsleeën, maar dit is eigenlijk gewoon een snorkelbedrijf dat wordt beheerd door een coole man die ‘Aruba Bob’ wordt genoemd.

Als je nog nooit eerder bent gaan snorkelen, moet je vastbinden voor wat zeker een van de meest opwindende tijden van je leven zal zijn.

In de diepten van de Caribische Zee zijn zoveel wonderen. Om onderwater gemakkelijker te maken, zijn er speciale scooters die je kan gebruiken tijdens het snorkelen.

Je krijgt ook alle uitrusting die je nodig hebt, inclusief maskers, snorkels en zwemvesten. Aruba Bob zorgt ervoor dat al zijn gasten goed worden ondergebracht. Tijdens deze ongeveer 90 minuten durende rondleidingen kan je verbazingwekkende bezienswaardigheden zoals koraal en tropische vissen zien.

Er worden ook professionele foto’s gemaakt, dus je kan veel aandenkens hebben. Als je eenmaal het water in bent gegaan, heb je het gevoel dat je je in een prachtige nieuwe wereld bevindt.

California Light House

Als je een jeep huurt op Aruba, zorg er dan voor dat je naar de vuurtoren van Californië rijdt. Je kan nu het California Light House beklimmen als onderdeel van de tour. De vuurtoren dankt zijn naam aan de Californische stoomboot die hier schipbreuk heeft geleden.

Er is ook een geweldig restaurant in het California Light House genaamd Faro Blanco. Het heeft epische uitzichten op Aruba. We raden je aan een reservering te maken voor zonsondergang als je tijd heeft.

Bushiribana-goudmijn

Wist je dat Aruba ooit een belangrijke goudproducent was? Het edelmetaal werd in 1824 op het eiland ontdekt.

Bushiribana Gold Mill werd gebouwd in 1874 en Balashi Gold Smelter werd 25 jaar later gebouwd.

Nederlandse architectuur buiten Nederland

De Olde Molen is een Nederlandse windmolen die oorspronkelijk werd gebouwd in 1804. Dit verrassende monument werd in 1961 naar Aruba verscheept en herbouwd op J.E. Irausquin Blvd. Diana’s Pancake House ligt naast de windmolen en is een goede plek voor hartige en zoete pannenkoeken.

Boca Prin-zandduinen

Gelegen in Arikok National Park, is een bezoek aan de Boca Prin-zandduinen een absolute must en een van de dingen die je kan doen op Aruba.

Het afgelegen strand heeft prachtige witte zandduinen die heerlijk opvallen tegen de rotsachtige oevers eromheen. Het is echt een idyllische plek om rond te hangen. Helaas kun je niet gaan zwemmen, want er zijn hier behoorlijk sterke stromingen.

Als je je op het strand gaat vervelen, zijn het omliggende ruige terrein en de rotsen leuk om te verkennen. Er is een restaurant niet ver weg, waar je een drankje kan nemen of een hapje kan eten en het ongelooflijke landschap kan bewonderen.

Onderwatertours

Heb je je ooit voorgesteld wat het zou zijn om de diepten van de oceaan in een onderzeeër te verkennen?

Een reis naar Aruba kan die droom vervullen dankzij onderwaterreizen.

Tijdens je onderwaterreis zul je zeker een echte regenboogvissen zien rondzwemmen.

Je kan ook overblijfselen zien van schepen die jaren geleden zijn gezonken.

Dit is een tijd om je ogen open te hebben en je te verbazen over alles om je heen.

Dit is iets wat je moet doen als je volledig wilt profiteren van jouw wateromgeving.

Boek een goedkope vlucht naar Aruba:

Zoek een prachtig hotel voor je Aruba vakantie:

Er is zeker veel te zien op Aruba, dit zijn slechts 15 prachtige plekken om te zien.

We proberen altijd geweldige aanbiedingen te vinden voor geweldige vakantiebestemmingen, kijk hier wat we hebben gevonden voor Aruba of andere Caribische bestemmingen.

We hopen dat je deze informatie nuttig vindt voor jouw volgende reis naar Aruba. Zo ja, vergeet dan niet dit artikel leuk te vinden en te delen.

 Volg ons op Facebook en Instagram voor toekomstige bestemmingen.

Deel ons verder:

Geef een reactie