Reis zonder ruimbagage – doe-het-zelf tips

Bij het voorbereiden van een langere vakantie, lijkt het bijna onmogelijk om te reizen zonder ruimbagage. Als je wilt besparen op vliegtickets dan is een oplossing om te leren hoe je net zo comfortabel kunt reizen, alleen met een rugzak of met een koffer om mee te nemen naar de cockpit.

Wanneer je naar een vakantie gaat die korter of gelijk is aan 1 week, is het perfect om te reizen zonder een ruimbagage.

Zelfs als het in eerste instantie een echte uitdaging lijkt om je kleine bagage zo te organiseren dat het past in alles wat je op vakantie wilt meenemen, zul je zien dat je bijna overal kunt reizen en zonder ruimbagage.

Stap 1. (Belangrijkste) Zorg ervoor dat u de beperkingen kent voor handbagage bij de luchtvaartmaatschappij

Luchtvaartmaatschappijen veranderen vaak hun beperkingen op de grootte van hun handbagage en het beleid met betrekking tot de prijzen die je moet betalen om jouw bagage in de cabine te krijgen. Als je met meerdere bedrijven vliegt, moet je er bovendien voor zorgen dat jouw rugzak of troller aan beide specificaties voldoet. Ook belangrijk om te weten is dat je geen handbagagecontainers met vloeistoffen groter dan 100 ml kunt meenemen, ze kunnen niet meer dan een liter toevoegen en moeten allemaal in de standaardtas passen die je ontvangt op de luchthaven.

Stap 2 Neem gewoon de kleding die je nodig hebt en niets meer!

Het is het beste om jouw bagage te ordenen op basis van de outfits of om lichte, lichte kleding mee te nemen die niet te veel ruimte inneemt. Voor een strandvakantie heb je bijvoorbeeld een badpak, een broek, een paar blouses, shirts of dunne t-shirts, een of twee vakantiejurken en een paar sandalen nodig. Je kunt ook een jas of een slank jasje of een blouse met lange mouwen toevoegen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan als het weer niet bij je is. Vaak gaan we op vakantie met veel meer kleding dan we nodig zouden hebben, en aan het einde van de vakantie realiseren we ons dat we niet de helft van de dingen die we meenamen, konden dragen.

Stap 3 Organiseer uw bagage en bestel deze zodat alles past.

Wanneer je bagage organiseert, moet je oplossingen vinden om zoveel mogelijk ruimte te besparen. Hier zijn enkele nuttige tips:

Steek je sokken in je schoenen om te profiteren van deze vrije ruimte.
Ren je kleren in plaats van ze te vouwen. je bespaart dus niet alleen ruimte, maar je kleding zal niet zo hard rimpelen.
Laat de outfits indien mogelijk samen lopen, zodat je niet al je kleding hoeft uit te trekken zodra je je bestemming hebt bereikt, om de stukken te vinden die je zoekt.
Gebruik de compressiezakken voor kleding, waardoor je meer ruimte kunt besparen dan je normaal zou kunnen doen.

Stap 4 Neem geen dingen mee die je ook op je bestemming kan vinden


De grootste uitdaging bij het reizen met slechts een handbagage is om de containers te kiezen en in te pakken met vloeistoffen. Maar je moet er rekening mee houden dat vaak geen shampoo, douchegel, fixeermiddel, enz. hoeft mee te nemen. Waar je ook reist, ze zijn niet zo duur uit. Plaats alleen de containers met onmisbare vloeistoffen in jouw bagage en neem geen andere dingen mee dan de producten die je dagelijks gebruikt. Of zoek naar “reis” varianten van vloeibare cosmetica.

We hopen dat deze handleiding nuttig zal zijn! Aangename vluchten!

Deel ons verder:

Geef een reactie