Top 10 interessante bezienswaardigheden op Curaçao.

Witte zandstranden, helderblauw water … dat waren de dingen die altijd in me opkwamen bij het denken aan Curaçao. Van kleurrijke steden en geweldige gerechten tot ongelooflijk wandelen en wilde dieren spotten; dit kleine eiland biedt het echt allemaal.

Curaçao is een Caribisch eiland bezaaid met levendige gekleurde gebouwen en prachtige stranden. Curaçao is een onderdeel van de ABC-eilanden samen met Aruba en Bonaire. Met een sterke Nederlandse invloed heeft Curaçao een flair van Europa in het Caribisch gebied.

Hieronder de 10 bezienswaardigheden op Curaçao :

1. Zwem en snorkel met zeeschildpadden

Playa Grandi staat bekend als het huis van de beschermde zeeschildpad. Het Sea Turtle Conversation Team op Curaçao is toegewijd aan het redden en beschermen van bedreigde zeeschildpadden rond Curaçao. Door middel van onderzoek, behoud en educatie is het hun doel om bewustzijn te verspreiden over de bedreigingen waarmee zeeschildpadden worden geconfronteerd als gevolg van menselijk gedrag en wat mensen kunnen doen om die bedreigingen te vertragen.

Bij Playa Grandi kun je snorkelen of duiken met deze zeeschildpadden … en ze zelfs bij naam leren kennen!

2. Geniet van enkele van de beste duiken in het Caribisch gebied

Duiken op Curaçao is een geweldige manier om je nieuwe duikcarrière te vergemakkelijken, oude vaardigheden op te frissen of gewoon te genieten van de overvloed aan prachtige opties als ervaren duiker.

Curaçao heeft meer dan 60 duiklocaties om uit te kiezen, elk met een iets andere dynamiek wat betreft diepte, stroming, temperatuur en wildlife die je kan verwachten.

3. Roadtrip door Christoffel National Park

Christoffel National Park is het grootste nationale park op het eiland en het is prachtig. Je zal een rijke verscheidenheid aan flora, fauna en dieren in het wild vinden die je nergens anders op het eiland tegenkomt. Wilde orchideeën, de inheemse kerkuil en het witstaarthert op Curaçao, om er maar een paar te noemen.

Het park heeft een aantal mooie autoroutes op verharde wegen die je met jouw eigen auto kan bereiken.

Wandelen is hier ook enorm populair. Het park beschikt over 8 wandelpaden, variërend van korte, gemakkelijke wandelingen tot intense trektochten. De meest uitdagende is de wandeling naar de top van de berg Christoffel, hoewel je bovenaan wordt beloond met een spectaculair uitzicht. Plan 3 uur als je vertrekt vanuit het bezoekerscentrum of 2 uur als je begint vanaf de voet van de berg.

4. Bewonder flamingo’s in hun natuurlijke omgeving

De ultieme plek voor het spotten van flamingo’s is te vinden in de stad Sint Willibrordus, waar veel vogels zich verzamelen in het ondiepe water. Als je gewoon voorbijrijdt, zul je er waarschijnlijk een paar kunnen zien. Als je geluk hebt, hebben de flamingo’s zich langs de weg verzameld, zodat je ze van dichterbij kan bekijken. Ze zijn echter verlegen, dus als je ze benadert of te dichtbij komt, schrik je ze weg.

5. Volg een zelfgeleide tour door Willemstad

Een zelfgeleide wandeltocht door Willemstad belooft een kleurrijke mix van karakter en charme. Begin in het westen van Otrobanda, steek de brug over naar pastelkleurige Punda en eindig de tour in levendige Pietermaai.

Enkele hoogtepunten van de tour:

• Bewonder de Koningin Juliana-brug: de hoogste brug in het Caribisch gebied, die zich majestueus uitstrekt over de baai van St. Anna

• Steek de drijvende Koningin Emmabrug over van Otrobanda naar Punda

• Wandel langs de Punda-waterkant in pastel

• Bezoek Mikvé Israel-Emanuel Synagoge: de oudste synagoge die nog steeds in gebruik is in Amerika

6. Bezoek Nieuwestraat street (Pietermaai District)

Het Pietermaai-district is de thuisbasis van de coolste straat die we na een week op het eiland hebben ontdekt: Nieuwestraat. Kleurrijke pastelkleurige gebouwen langs de eenrichtingsstraat en verlichten het gebied overdag. ‘S Nachts vullen hippe terrasjes zich met de lokale bevolking en een paar bekende toeristen, terwijl de nachtlevenmotor begint te draaien.

7. Geniet van de lokale keuken

Wat is een betere manier om de lokale cultuur te ervaren dan door de keuken van het eiland te proberen?

Het eten op Curaçao is behoorlijk divers. Geniet van typisch Nederlandse lekkernijen, proef Indonesische invloeden of ga voor jouw favoriete Europese gerecht. Er is voor elk wat wils op het eiland!

8. Kijk hoe golven ploffen en babyschildpadden uitkomen in Shete Boka National Park

Het gebied beschikt over 10 prachtige inhammen waar bekend is dat 3 soorten zeeschildpadden nestelen. Zorg ervoor dat je bezoek goed is en je krijgt misschien een paar foto’s van een paar schattige schildpadden.

Het park begint bij Boka Tabla waar enorme golven verpletteren tegen een ondergrondse grot. Verken de 2 wandelpaden van het park, of dwaal gewoon rond in baaien en grotten, terwijl je onderweg natuurlijke bruggen, kalkstenen kliffen en koraalrotsformaties bewondert.

9. Ga klif springen op Playa Forti

Voel je je avontuurlijk? Doe zoals de lokale bevolking en spring van een 40 voet (12 meter) klif in het turquoise water beneden. Mensen zitten de hele dag in het restaurant om te genieten van de jumpers. Je kan ook een vrij geweldig uitzicht krijgen vanaf het strand hieronder!

10. Porto Marie-strand

Porto Marie is een van de beste stranden van Curaçao. Zacht wit zand en kalm, kristalhelder water bieden een perfecte plek om te ontspannen, snorkelen of een hapje te eten in de restaurants langs het strand. Als je van wandelen houdt, zijn er drie natuurpaden die beginnen op de parkeerplaats van het strand!

Boek goedkope vluchten naar Curaçao

Zoek een prachtig hotel voor je vakantie op Curaçao

Dat is alles lieve mensen! Bekijk onze geweldige tips voor goedkope vakanties in Curacao – Klik hier.

We hopen dat je een geweldige tijd zal hebben op dit ongelooflijke eiland. Laat vragen of opmerkingen achter op onze Facebook-pagina of Instagram, en als we je kunnen helpen jouw reis op welke manier dan ook te plannen, neem dan contact op!

Deel ons verder:

Geef een reactie