Top 13 leuke bezienswaardigheden in Athene

Bezoekers die voor het eerst naar Athene komen, moeten zoveel mogelijk tijd vrijmaken om alle geweldige dingen te zien en te doen in de stad.

In Athene heeft elke hoek een verhaal te vertellen. Van filosofen tot trendy bars tot oude monumenten, Athene is de belichaming van oud ontmoet nieuw.

Van gratis wandeltochten, tot het verkennen van de verschillende oude tempels en musea, tot het proeven van enkele van de heerlijke lokale gerechten, zelfs het vangen van een klassieke film in een prachtige openluchtbioscoop op het dak.

Beste bezienswaardigheden in Athene

Neem de Happy Train Tour in het centrum van Athene

Happy Train neemt een rondleiding van 40 minuten langs de beroemdste oude locaties en monumenten in het centrum van Athene. Het is een geweldige manier om een ​​snel overzicht van de stad te krijgen en je kan op verschillende punten in de stad in- en uitstappen en Athene in je eigen tempo verkennen. Ook een leuke activiteit om te doen in Athene, ongeacht je leeftijd en vooral als je kinderen hebt.

Akropolismuseum en het Parthenon

De Akropolis is een oude citadel op een heuvel boven de stad Athene, met de overblijfselen van verschillende oude gebouwen zoals de Tempel van Athena Nike, het Erechtheum, Propylaea en natuurlijk de beroemdste het Parthenon. Het Parthenon werd gebouwd tussen 447 en 438 voor Christus en was gewijd aan godin Athena. Het is een glorieus meesterwerk dat je moet zien.

Zelfs na 3.000 jaar staat deze majestueuze structuur die werd ontworpen en gebouwd door de architecten Ictinus en Callicrates als een weergave van hun architectonische bekwaamheid.

Het Akropolismuseum is niet voor niets een van de populairste musea ter wereld.

Met meer dan 300 exposities en 4.000 oude artefacten van de Akropolis en het omliggende gebied, kan dit museum gewoon niet worden gemist.

Centrale markt van Athene

Elke grote stad heeft zijn eigen, en deze is geen uitzondering! Wanneer je overweegt dingen te doen in Athene, moet een korte wandeling door de centrale markt van Athene jouw lijst bereiken.

Naast het geven van de kans om te genieten van de volledige ervaring van een echte voedselmarkt, met al het verse vlees en vis, is de markt de plek voor geweldig eten tegen goedkope prijzen.

Het Erechtheion

Het Erechtheion (ook bekend als het Erectheum) is te vinden aan de noordkant van de Akropolis en werd gebouwd in opdracht van de koning Erechtheus, evenals de goden Athena Polias en Poseidon.

Deze tempel werd gebouwd rond 421BC en 405BC met behulp van Pentelisch marmer en de ontwerper was de oude Atheense architect, Mnesicles.

Het meest opvallende kenmerk van het Erechtheion is de Veranda van de maagden, en de zes gebeeldhouwde dames die ondersteuning bieden voor een deel van de tempel zijn te vinden op de zuidelijke portiek.

Aan de oostkant van het Erechtheion vinden bezoekers een heiligdom gewijd aan Athena.

Tempel van Athena Nike

Athena Nike, de godin van de overwinning, is een van de vele vormen waarin de grote moedergodin, Athena, wordt aanbeden.

Als Athena Nike werd ter ere van haar een kleine maar bekende tempel gebouwd op een prominente plek in de Akropolis van Athene.

Het wordt regelmatig bezocht door de lokale bevolking, en toeristen komen vaak rond om het standbeeld van de godin te zien die haar sandaalband aanpast.

Tempel van Poseidon

De tempel van Poseidon werd gebouwd in 500 voor Christus en is een van de meest gewaardeerde monumenten van Athene – een bewijs van de Gouden Eeuw van Griekenland.

De tempel is tweehonderd voet boven zeeniveau gebouwd op Cape Sounion en is in de loop van de tijd afgebrokkeld.

Van de eerste achtendertig kolommen die het omhoog hielden, zijn er vandaag nog maar zestien te zien.

Een bezoek aan de Tempel van Poseidon is een van de beste aanbevelingen als het gaat om de beste dagtochten vanuit Athene.

Bekijk een film op Cine Paris

Cine Paris ligt in de oudste wijk van Athene die Plaka wordt genoemd.

In deze openluchtbioscoop op het dak komen de lokale bevolking en buitenlanders samen om klassieke films te kijken, gecombineerd met snacks en een glas wijn, evenals een spectaculair uitzicht op het Parthenon in de verte.

Nationaal archeologisch museum van Athene

Tussen Epirus Street, Bouboulinas Street en Tositsas Street bevindt zich het grootste museum in Griekenland.

Het Nationaal Archeologisch Museum herbergt de meest uitgebreide verzameling archeologische artefacten die werd gevonden uit heel Griekenland en de omgeving en dateren uit de prehistorie tot de late oudheid.

Dit museum is het grootste archeologische museum in Griekenland en herbergt een van de grootste collecties kunstvoorwerpen uit de Griekse oudheid.

Tempel van Olympian Zeus

In de 6e eeuw voor Christus begon Peisistratos een grote tempel te bouwen ter ere van Zeus, koning van de Olympiërs.

Hij was echter niet in staat om de tempel te voltooien vanwege gebrek aan geld, en in de loop van zeven eeuwen probeerden andere Grieken de tempel af te maken.

Vandaag kunnen bezoekers van de site waar de tempel stond een paar van de resterende kolommen zien.

Die zuilen zijn zo groot, dat ze toeristen een geschaald idee geven van hoe groot de tempel zou zijn geweest als deze was voltooid.

De nationale tuinen van Athene

De nationale tuinen van Athene werden ooit “de tuinen van Amalia” genoemd, naar de oorspronkelijke eigenaar, koningin Amalia.

Er wordt gezegd dat ze zo verliefd was op haar tuin dat ze er drie uur per dag zou doorbrengen met het onderhouden ervan.

Nu kunnen bezoekers van de tuin haar bedanken terwijl ze achteroverleunen onder een van de vele 25 meter hoge Washingtonia-palmbomen die ze dicht bij de poort van Vasilissis Amalias Avenue plantten, terwijl ze ontsnapten aan de drukte van Athene voor een tijdje.

Lycabettus Hill

Volgens de Griekse mythologie werd Lycabettus Hill gemaakt toen, in wanhoop, de godin van de oorlog, Athena, een rots gooide die ze vasthield na slecht nieuws van een raaf te hebben ontvangen.

Nu kunnen bezoekers van de heuvel ervoor kiezen om te wandelen, met de kabelbaan te gaan of een korte taxirit naar de top te maken, waar je de zonsondergang vanaf het hoogste punt in Athene kan bekijken.

Odeon van Herodes Atticus

De Odeon werd gebouwd onder de Akropolis van Athene door Herodes Atticus in 161. Hij bouwde het ter nagedachtenis aan zijn overleden vrouw.

De Odeon had een capaciteit van 6.000 personen en werd een topcentrum voor muziek.

Het is nog steeds een top muziekcentrum in de moderne tijd en is een openlucht amfitheater waar gasten klassieke Griekse uitvoeringen kunnen bekijken.

Wisseling van de wacht

Als je op zondagochtend in Athene bent, rond het Syntagma-plein, ga dan naar het graf van de onbekende soldaat waar de wisseling van de wacht om 11:00 uur plaatsvindt.

De Griekse soldaten die van wacht wisselen, zijn gekleed in Griekse militaire mode en hun sierlijke omschakelingsvolgorde is altijd geweldig (en altijd gratis) om te zien.

Een bezoek aan Athene is altijd een verrijkende ervaring, met een breed scala aan dingen om te zien en te doen.

Wil je naar Athene? Bekijk de geweldige aanbiedingen die we hebben gevonden – klik hier.

Voor bezoekers die voor het eerst een bezoek brengen, doorloop deze lijst en kies een aantal plaatsen waar je als eerste naartoe gaat.

We hopen dat je dit bericht leuk vond!

Vergeet het niet leuk te vinden en te delen.

Volg ons op Facebook en Instagram voor meer!

Deel ons verder:

Geef een reactie