Top 5 redenen om je zomervakantie in Griekenland door te brengen

Wij kunnen altijd dromen van de zomervakantie, zon en een prachtig strand …

Dat is de reden waarom we zijn gekomen om je te helpen een beslissing over waar te reizen nemen door het presenteren van 5 redenen waarom je zou moeten reizen naar Griekenland voor jouw vakantie.

1. Griekenland heeft onrealistisch mooie landschappen

Stranden met witte stenen of fijn zand, helder water tot meer dan 10 meter diep, met turquoise golven en een rijke fauna, een vegetatie die doet denken aan het paradijs, waar cactussen tientallen jaren oude sparren en olijfbomen ontmoeten , en de imposante palmbomen zwaaien naast de intens gekleurde oleanders …
Veel eilanden met landschappen alsof ze uit het paradijs zijn gehaald.
Hoe klinkt dit allemaal in een omgeving waar u uw vakantie zult doorbrengen?

2. Griekenland heeft een uitstekend klimaat.

Strategisch gelegen op het kruispunt van Europa met West-Azië en Afrika, geniet Griekenland van 300 dagen zon per jaar en zeer vriendelijke temperaturen. Dit betekent dat u van begin april tot eind oktober op deze plekken kunt ontspannen. De periode juni-augustus wordt beschouwd als het hoogseizoen en alle toeristische attracties zijn naar eigen goeddunken.
Als je de drukte wilt vermijden en toch wilt genieten van de zon en de fatsoenlijke temperaturen, kun je in mei of september gaan, wanneer je minder gek bent van de golven van toeristen.

3. Geschiedenis en archeologische overblijfselen

Als je van plekken houdt waar je kunt uitrusten in de zon, kunt genieten van het warme water en de prachtige landschappen, maar ook de mogelijkheid hebt om je geest te voeden met plaatsen vol geschiedenis, dan is Griekenland een bestemming om uit te kiezen. Vanuit ons oogpunt moet zelfs een vakantie de honger naar kennis, maar ook het verlangen naar de hertog stillen.
Griekenland is rijk aan geschiedenis, te beginnen met de beroemde Akropolis van Athene en eindigend met de overblijfselen die verspreid liggen over alle eilanden van de Griekse Helleense archipel. De geschiedenis is hier bij haar thuis!

4. Griekenland heeft een uitstekende keuken

Gourmet of niet, op vakantie wil je genieten van de lokale smaken, die de Grieken je met trots zullen presenteren. Van de beroemde gyros tot de koele Griekse salade of de geduldig bereide moussaka, met Griekse gerechten word je verliefd op deze hoek van de wereld. En als je van zeevruchten houdt, hebben we goed nieuws! In Griekenland kun je tegen redelijke prijzen een verscheidenheid aan zeevruchten en verse vis eten, die elke ochtend door vissers naar de kust wordt gebracht.

5. De Grieken zijn erg gastvrij

Wie een rustig dorp of een Grieks eiland heeft bezocht, moet dat hebben opgemerkt. Grieken van alle leeftijden zijn vriendelijk en gastvrij tegenover vreemden. Er is geen gevoel van afwijzing of twijfel. Integendeel, buitenlanders worden precies als familie behandeld. Op veel plaatsen zul je ouderen zien deelnemen aan het hele proces van vriendschap met reizigers. Door zoete en hartige traktaties, oprechte glimlachen en een hartige handdruk, is het moeilijk om niet verliefd te worden op de sfeer!

Klaar om te vertrekken?

Boek een goedkope vlucht naar Griekenland

Zoek een geweldig hotel:

Ik hoop dat je ons artikel leuk vond, laat hieronder een reactie achter of op onze Facebook of Instagram pagina en toon wat liefde door deze pagina leuk te vinden en te delen. 🙂

Veilige reizen!

Deel ons verder:

Geef een reactie