3 ongelooflijke verborgen juweeltjes in Nederland

Tijd voor vakantie in eigen land!

Nederland staat bekend om veel dingen, van tulpen tot stroopwafels tot windmolens. Mocht je het tulpenseizoen hebben gemist, dan hebben we een geheel nieuw paars bloemenveld voor je om te verkennen in Nederland. Vooral als je een fotograaf bent, is dit de droom van een fotograaf. Voor degenen die geïnteresseerd zijn in geschiedenis en dronefotografie, brengen we je naar de enige piramide in heel Europa, midden in een enorm bos. Dan eindelijk het strand in het binnenland. Dit is een van de mooiste plekken, met perfect een perfect strand omgeven door weelderig groen, het is de perfecte plek om de dag door te brengen.

Lees verder om te zien hoe je bij deze verborgen juweeltjes kan komen en wanneer de beste tijd is om hier naartoe te gaan. Bedenk dat de heide slechts twee maanden per jaar in bloei staat. Dus als je in juli/ augustus naar Nederland gaat, kun je ze alle drie afstrepen van je lijst met bezienswaardigheden in Nederland.

Zie de Fields of Heather

Iedereen weet dat Nederland bekend staat om de tulpenvelden. Mocht je deze echter in april missen en later in het jaar dan raden we aan om de heide te gaan bekijken. Er zijn veel heidevelden in Nederland, maar we zullen je vertellen waar de beste plek is. We zullen je ook vertellen op welk tijdstip van de dag de beste tijd is om de ongelooflijke paarse heidevelden te gaan bekijken. De heide is echt een indrukwekkende kleur en een veel zeldzamer gezicht op Instagram. Als je een verborgen juweeltje wilt, dan zijn de heidevelden precies dit.

We raden je ten zeerste aan om naar Posbank te gaan. Dit is in de provincie Gelderland in het oosten van Nederland. Nationaal park Veluwezoom herbergt ongeveer 5000 hectare land. Hier vind je niet alleen heide maar ook bossen en veel wandelpaden. Eenmaal aangekomen bij het bezoekerscentrum en park, zie je de heide direct voor je, zover het oog reikt. Je kunt er dwars doorheen lopen langs de vele paden. Sommige mensen stoppen direct bij de parkeerplaats, omdat deze al mooi is, maar ga zeker verder om nog mooiere plekken te zien.

Er zijn veel verschillende wandelingen die je kunt maken, maar ook fietspaden. Dus als je een enthousiaste wandelaar bent, dan is dit de perfecte plek om naartoe te gaan.

Wanneer is de beste tijd om de heide te zien?

De heide bloeit van half augustus tot half september. En de beste tijd van de dag is zo vroeg mogelijk. Zelfs met een beetje waas, maakt het nog magischer om te zien.

Wat Posbank zo bijzonder maakt, zijn de glooiende heuvels en verschillende texturen. In vergelijking met andere heidevelden die overwegend vlak zijn, maken alle heuvels hier de droom van een fotograaf. In de ochtend is het licht absoluut perfect. In combinatie met de enorme oranje zon die boven de heide opkwam, waren de omstandigheden voor fotografie perfect. Afgezien daarvan zijn er ’s ochtends ook minder mensen. Overdag kan het hier druk worden.

De tweede van de verborgen juweeltjes in Nederland – De Nederlandse Piramide

Dit wordt de Piramide van Austerlitz genoemd. Het is in wezen een 36 meter hoge heuvel van aarde! De piramide is in 1804 door Napoleon gebouwd op het hoogste punt van Utrecht. Het was gemodelleerd naar de Egyptische piramides! De stenen obelisk bovenop werd bijna 100 jaar later toegevoegd. De piramide werd later gerestaureerd tussen 2001-2004. Het is sinds 2008 open voor het publiek. Het is nu nog steeds in goede staat en ongelooflijk om te zien, midden in het bos. Het uitzicht vanaf de top is ongelooflijk!

Er zijn hier vijf routes die je kan bewandelen. Ze variëren van 45 minuten tot bijna 4 uur voor die enthousiaste wandelaars. Er zijn ook drie routes waar je langs kunt fietsen. Deze zijn 33, 34 en 42 km lang.

Er is hier zoveel te doen met kinderen, behalve natuurlijk de piramide beklimmen. Er is een hele speeltuin met botsauto’s en draaimolens en andere attracties.

Het is geopend van 7 april tot 27 oktober. De piramide is open voor bezoek tussen 11.00 en 16.30 uur. Dit is als er een vrijwilliger beschikbaar is.

De derde van de verborgen juweeltjes van Nederland: het binnenstrand bij Henschotermeer

Dit binnenmeer, omgeven door strand en weelderig groen, is de perfecte plek om een ontspannende dag door te brengen met zonnebaden, beachvolleyballen of wandelen en zwemmen. Er is ook een klein eiland in het midden van het meer dat is verbonden door een kleine brug.

Het pad rond het meer is bijna 2,5 km lang en perfect voor wandelaars. Je kunt langs het strand wandelen voor een extra training of in de schaduw van de bomen langs het pad blijven. Het is ook een populaire plek voor fietsers.

Het water is hier ondiep, tot het diepste punt op iets meer dan 2 meter. Door de ondiepe randen van het water is dit de perfecte plek om kinderen mee te nemen. Ook wordt het water regelmatig gecontroleerd op reinheid.

Een dagkaart is hier 3 euro en het is het zeker waard. Ook voor het parkeren raden we aan om een dagkaart aan te schaffen, hiervoor dient je apart te betalen. Er is gratis parkeergelegenheid voor fietsen en bromfietsen.

We hopen dat je genoten hebt van ons bericht over de beste verborgen pareltjes van Nederland!

Zoek een geweldig hotel voor je volgende reis:

Like en abonneer je op ons Facebook-kanaal voor meer berichten!

Deel ons verder:

Geef een reactie