Bezienswaardigheden tijdens een stedentrip in Lissabon, Portugal. Tips en trucs voor een verblijf van 3-4 dagen.

Lissabon, ook bekend als de stad van zeven heuvels, heeft zoveel uitzichtpunten te bieden en onder andere zullen deze observatiepunten de meeste mensen verliefd maken op Lissabon en het heeft deze schattige, kleurrijke huizen, gevels en lieve mensen.

Lissabon betovert vanaf het eerste met zijn opvallende Moorse kasteel, grillige Manuelijnse architectuur die knipoogt naar het tijdperk van de ontdekking, en vintage trams rammelende van het ene monument, de galerij en de heuveltop naar het volgende.

Hier is een korte lijst om je te helpen het meeste uit je reis naar Lissabon te halen – Bezienswaardigheden voor een stedentrip van 3 of 4 dagen.

Kasteel van São Jorge

Het fort van Lissabon, dat een heuvel boven het historische centrum bekroont, voert je terug naar de middeleeuwen. Het dateert uit de 11e eeuw toen de stad onder Moorse heerschappij stond, hoewel hier sinds de 7e eeuw voor Christus een nederzetting is, zoals de archeologische vindplaats onthult. Ga hierheen voor verreikende uitzichten vanaf de met pijnbomen beschaduwde wallen (het is een geweldige plek om te spelen ‘spot the landmark’), een kijkje door de camera obscura en een opname van geschiedenis in het museum.

Jerónimos-klooster

Dit is een 15e-eeuws klooster dat een goed bewaard gebleven voorbeeld is van de Manuelijnse architectuur. Het is ook de laatste rustplaats van Vasco de Gama, de eerste Portugese ontdekkingsreiziger die naar India zeilde. Als u door het binnenland wilt reizen, moet u een kaartje online kopen voor 10 EUR.

Klim naar de top van Monument to the Discoveries

Tegenover het Jeronimos-klooster staat een iconisch beeldhouwwerk dat aan de rivier de Taag staat: het Monument der Ontdekkingen. Het is moeilijk te missen maar een beetje lastig te bereiken. Je moet een ondergrondse doorgang nemen om de straat over te steken en aan de andere kant uit te komen. De ingang van de doorgang bevindt zich in de tuin voor het Jeronimos-klooster.
Het Monument To the Discoverers werd in 1960 geopend als eerbetoon aan het Portugese ontdekkingstijdperk. In de vorm van een schip heeft het monument beelden van de bijna drie dozijn Portugese ontdekkingsreizigers aan elke kant. Voor 3 EUR kun je naar de top klimmen (of de lift nemen) om het hele gebied tot 45 minuten te bekijken.

Bezoek de toren van Belem

De Belem-toren ligt direct naast het Monument to the Discoveries. Net als het Jeronimos-klooster werd het ook gebouwd in de architectonische stijl van de Manueline. Het oorspronkelijke doel was om de stad te beschermen tegen buitenlandse indringers.

Naar Belem reizen: Belem is niet verbonden met de rest van Lissabon met de metro, dus je moet tram 15 of tram 127 nemen vanaf Praca de Comercio. Stap uit bij Belem. De tram kost 2,90 EUR per enkele reis.

Praça do Comércio

Praça do Comércio is het grootste plein in de stad dat uitkijkt over de rivier. Het is ook het hart van de stad. Met zijn felgele muren biedt deze plek een prachtige achtergrond voor foto’s! Vaak zie je op het plein uitvoeringen van muzikanten en dansers. Ik heb hier alles gezien, van Afrikaanse dansers tot concertpianisten.

Voor Praça do Comércio vind je de rivier de Taag. Het is ontspannend om gewoon aan de rivier te zitten terwijl mensen kijken en wat frisse lucht krijgen. Vanaf de rivier kunt je teruglopen naar Praca do Comercio en doorgaan naar de naburige Rua Augusta. Dit is de belangrijkste voetgangersstraat in Lissabon. Het is beroemd de gigantische boog bij de ingang en de fraai versierde marmeren vloeren. Deze straat is vaak druk maar zeker een wandeling waard wanneer je kennis maakt met de stad.

Oceanarium van Lissabon

Het middelpunt van het hypermoderne district Parque das Nações in Lissabon, deze kanjer van een aquarium is Europa’s grootste (en misschien wel de beste), die de terrestrische en mariene ecosystemen van de aarde nabootst. Papegaaiduikers, pinguïns, kwallen, zonnevis, pijlstaartroggen en – oplopende schattige factor – speelse zeeotters spatten allemaal rond in enorme tanks.

Ponte 25 de Abril

Neem een selfie voor de meest iconische hangbrug van Lissabon en je kunt mensen laten denken dat je naar San Francisco bent geweest … Dat komt omdat de 2,27 km lange Ponte 25 de Abril, gebouwd door de American Bridge Company in 1966, vrijwel de kopie van de Golden Gate Bridge.

Alfama

Alfama is het oudste district in Lissabon. Deze heuvelachtige buurt is de geboorteplaats van Fado, een angstaanjagend mooie stijl van muziek die oorspronkelijk werd uitgevoerd door vrouwen die hun man ten strijde trokken. Een ander ding dat je misschien leuk vindt aan Alfama is de reeks prachtige uitzichtpunten met uitzicht op de Rio Tejo (Taag.)

Als je klaar bent om daarheen te gaan, bekijk dan HIER onze verbazingwekkend goedkope individuele reisaanbiedingen om Lissabon te bezoeken.

We hopen dat dit je helpt bij het plannen van je volgende reis naar Lissabon!

Deel ons verder:

Geef een reactie