De beste 10 plaatsen om te bezoeken in Caïro en niet alleen de piramides.

Caïro, de chaotische hoofdstad van Egypte, rijk aan wereldberoemde geschiedenis, een stad die tussen tijdslijnen vastzit.

Egypte is een van die landen die het best bekend staat om zijn geschiedenis met oudheden van meer dan 6000 jaar geleden en het zijn geweldige tempels. Hoewel het vooral bekend staat om de piramides van Gizeh, zijn ze andere plaatsen om te bezoeken in Caïro die niet over het hoofd mogen worden gezien. De meeste mensen die naar Caïro reizen, bezoeken gewoon de piramides van Gizeh en gaan later naar Dahab of Sharm el Sheik die enkele belangrijke toeristische attracties van Caïro missen. Dus als je op zoek bent naar wat te doen in Caïro, dan zijn dit de beste plekken in Caïro die je aan je reisschema moet toevoegen.

De beste 10 plaatsen om te bezoeken in Caïro volgens Avontuurlijke Geest

1. De grote piramides van Gizeh en Sfinx

Dit is de belangrijkste reden waarom mensen Caïro bezoeken, dus laten we hier eerst mee beginnen.

Het Giza Pyramid-complex ligt aan de rand van Caïro. Met een hoogte van 139 meter is de Grote Piramide gemakkelijk te zien vanuit de stad. Piramides zijn koninklijke graven en Egypte telt er 138! Ontdekkingen, zoals mummies, worden nog steeds gedaan in dit gebied.

De Grote Sfinx van Gizeh is een gigantisch kalkstenen beeld met een mythisch wezen met het hoofd van een mens en het lichaam van een leeuw. Het iconische symbool van Egypte en een echte must-see tijdens een bezoek aan Egypte.

2. Het Egyptisch museum

Het Egyptisch Museum herbergt de grootste verzameling oude Egyptische artefacten ter wereld. Je kunt zelfs echte bewaarde mummies in de mummie zien. Het is een echte aanrader om in Caïro te doen. Plan ongeveer 2 – 4 uur in het museum door te brengen.

Enkele van de belangrijkste hoogtepunten in het museum zijn het doodsmasker van de Toetanchamon en sarcofagen, de troon van de farao, de Egyptische sieradencollectie en de Royal mummies-collectie. Foto’s maken in de mummieskamer is echter ten strengste verboden.

Let op, in 2020 een ultramoderne museum in Giza opent zijn deuren, zie hier meer informatie.

3. De Cairo Citadel van Saladin en de Grote Moskee van Muhammad Ali Pasha

De Citadel van Caïro, ook bekend als de Citadel van Salah ad-Din, is misschien niet een van de 7 wonderen van de oude wereld, maar het is een van de bezienswaardigheden van Egypte en een islamitisch middeleeuws fort in Caïro.

Gelegen op een heuveltop in de Citadel van Caïro is de moskee van Muhammad Ali. De indrukwekkende kalkstenen moskee is een prachtige site om een paar uur te bezoeken en heeft een uitzicht over de hele stad. Op heldere dagen kan je zelfs een glimp opvangen van de piramides van Gizeh.

4. Cairo Tower

De toren van Caïro is niet alleen een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Caïro voor toeristen, maar ook een van de meest herkenbare moderne monumenten in Caïro. Het is de hoogste structuur in Egypte en heel Noord-Afrika met 187 meter en 90 verdiepingen en ooit de hoogste in Afrika tot 1971 toen het werd overtroffen door de Hillbrow-toren in Zuid-Afrika.

De toren heeft een lift, dus je hoeft je geen zorgen te maken over het nemen van al die trappen. Het wordt soms door sommige mensen beschouwd als de tweede meest beroemde site in Caïro na de piramides van Gizeh.

De beste tijd om de Cairo Tower te bezoeken is ’s avonds omdat het de beste plek is om een geweldige zonsondergang te vangen en om ook de prachtige lichten van de stad te zien als de zon valt. Net als de citadel van Caïro biedt de toren van Caïro 360 graden uitzicht over de stad Caïro, behalve dat het alleen maar beter wordt.

5. De Nijl

Wist je dat de rivier de Nijl in de buurt van de piramides stroomde? In de oudheid kozen de farao’s ervoor om ze op de Westelijke Jordaanoever te bouwen. Maar door de eeuwen heen en met de uitbreiding van de stad, stroomt het nu 22 kilometer hier vandaan!

Om nog meer van de Nijl te genieten, ga je voor een riviercruise op de Nijl. Je kan gaan voor de traditionele felucca boottocht of kiezen voor deze chique diner Nijl riviercruise. De riviercruise op de Nijl komt ook met een buikdansshow om de cruise nog vermakelijker te maken. Welke optie je ook kiest, je zal zeker een spectaculaire tijd beleven op de Nijl.

6. Khan El Khalili-markt

De Khan el Khalili-markt is een van de plaatsen om te bezoeken in Caïro, Egypte om je volledig onder te dompelen in het levensonderhoud van de lokale bevolking in het centrum van Caïro. Het is de beroemdste straatmarkt in Caïro, en het zou zonde zijn om Caïro te bezoeken en niet naar deze drukke markt te gaan die alle merchandise heeft die je maar kunt bedenken.

Als je souvenirs uit Caïro wilt kopen, is dit de beste plek om naar toe te gaan, maar bereid je voor om te onderhandelen. Je moet ongeveer 50% van de oorspronkelijke prijs betalen. Ze verkopen bijna alles, van olieparfums, handgemaakte accessoires, goud gecoat keukengerei (de verkoper probeert misschien te overtuigen dat het puur goud is – probeer er niet voor te vallen, want dat is het duidelijk niet) en vele andere traditionele ambachten. Naast de winkels zijn er veel restaurants en coffeeshops waar bewoners en toeristen elkaar ontmoeten om thee te drinken, shisha te roken en te genieten van verschillende soorten entertainment.

7. De hangende kerk

Gebouwd bovenop een oud Romeins fort is de reden waarom het de ‘De hangende kerk’ wordt genoemd. De Romeinse kerk met prachtige ornamenten en mozaïekschilderijen is nog steeds in gebruik. In feite is 10% van de bevolking in Egypte christelijk. Caïro heeft een Romeinse wijk waar kerken worden gemengd met moskeeën.

8. Saqqara

Saqqara is de thuisbasis van de stappiramide en is de oudste piramide ooit bekend. Het diende als de begraafplaatsen voor de oude Egyptische hoofdstad Memphis. Het werd gebouwd voor koning Djoser door de beroemde architect Imhotep.

9. Maak een wandeling door de tuinen van Al-Azhar Park

Het heeft de bijnaam ‘de oase in de stedelijke woestijn’ en niet voor niets.

Wat verrassend is aan deze tuinen, is dat ze volledig zijn gemaakt op basis van het opruimen van een vuilstortplaats in 2005! Het maakte een wonderbaarlijke transformatie in de ongelooflijke tuinen waar we vandaag van kunnen genieten. Er zijn tuinen, fonteinen, cafés aan het meer en een speelpark.

Het is de ideale plek om te picknicken of te dineren in het prachtige Studio Masr-restaurant met een panoramisch uitzicht.

  1. Presidentieel paleis/ Abdeen-paleis

Gelegen aan de oostkant van het centrum van Caïro, is Abdeen Palace een van de officiële residenties en de belangrijkste werkplek van de president van Egypte. Het Abdeen-paleis is een van de meest weelderige paleizen ter wereld op het gebied van schilderijen, versieringen, plus veel klokken waarvan de meeste zijn versierd met puur goud.

Hoewel de bovenste verdiepingen die vroeger het woongedeelte van de koninklijke familie waren, alleen toegankelijk zijn voor buitenlandse leidinggevenden, zijn de onderste verdiepingen van het paleis open voor toeristen. De onderste verdiepingen hebben verschillende musea, waaronder het Zilvermuseum, het Wapenmuseum, het Koninklijk Familiemuseum, het presidentieel Geschenkenmuseum en het onlangs geopende Historisch Documentenmuseum met het Wapenmuseum met een van de mooiste wapencollecties ter wereld.

We hopen dat je geïnspireerd bent door deze gids met plaatsen om te bezoeken in Caïro om de stad verder te verkennen dan de piramides van Gizeh. Deel het en vind het leuk!

Boek een goedkoop hotel in Cairo

Boek een goedkope vlucht naar Cairo

We zoeken altijd de beste reisaanbiedingen voor u, bekijk de aanbiedingen die we momenteel hebben voor een bezoek aan Caïro – klik hier.

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer avonturen.

Deel ons verder:

Geef een reactie