De beste 5 bezienswaardigheden (anders dan de menigte) op Madeira – Fascinerende landschappen

Portugese archipel Madeira wordt vaak vergeleken met Hawaï. Madeira is zo’n ongelooflijke plek om te bezoeken en om vele redenen.

De BESTE wandeling is naar Pico Ruivo

Pico Ruivo is het hoogste punt van Madeira. Je kan met een huurauto naar Achada do Teixeira rijden. Vanaf daar duurt de wandeling ongeveer 1,5 uur en is van gemiddelde moeilijkheidsgraad.

Natuurlijke zwembaden en het strand van Seixal

De natuurlijke zwembaden van Porto Moniz – de zwembaden bestaan ​​uit vulkanisch gesteente, waarin de zee op natuurlijke wijze stroomt. Het is spectaculair om te zien hoe de golven overlopen in de ‘poel’. Je kunt de zwembaden combineren met een bezoek aan het mooiste strand van Madeira: Seixal Beach! Het strand heeft zwart zand en is omgeven door de groenste greens (die je echt aan Hawaï kunnen doen denken).

Levada wandeling

Madeira staat ook bekend om zijn ‘Levada-wandelingen’: magische wandelingen langs irrigatiekanalen. (Die oorspronkelijk werden gemaakt om water vanuit het noorden van het eiland naar het zuiden te transporteren) Je krijgt fauna en flora te zien die uniek zijn in de wereld. De wandeling is niet altijd even ontspannend, omdat het pad soms erg smal is en het niet altijd gemakkelijk is om mensen over te steken. We raden je aan deze wandeling vroeg in de ochtend te maken, of laat in de middag, wanneer er minder mensen zijn. Aan het eindpunt van de wandeling word je beloond met een prachtige blauwachtige, groenachtige lagune met 25 kleine watervallen die erin stromen.

Pico do Arieiro

Er is gewoon iets aan het zien van een zonsopgang, vooral wanneer je het boven de wolken kunt ervaren! Pico do Areeiro is de derde hoogste top van Madeira en is bereikbaar met de auto. Vergeet niet een jas of zelfs een deken in te pakken, want zelfs in de zomer kan het aan de bovenkant erg winderig/ koud worden. Vanaf daar kun je eigenlijk helemaal naar het hoogste punt lopen, Pico Ruivo.

Ponta de Sao Laurenço

Ponta de Sao Laurenço, het meest oostelijke schiereiland van Madeira. De uitzichten hier zijn compleet anders: het landschap ziet er extreem droog, ruig en kaal uit. Als je denkt dat je alles hebt gezien, trakteert het eiland je weer op iets totaal onverwachts. De diversiteit van het eiland is eindeloos. De wandeling is niet zo moeilijk (behalve aan het einde waar je een groot aantal trappen moet beklimmen).

Madeira kan een van de beste Europese bestemmingen zijn die je ooit hebt bezocht. Dus, als je van natuur, wandelen, mooi weer, chillen op het strand en goedkoop en lekker eten houdt, is Madeira de plek voor jou!

Bekijk de geweldige doe-het-zelfaanbiedingen voor goedkope vakanties die we voor Madeira hebben gevonden – klik hier.

Als je genoten hebt van dit bericht over Madeira, vind je het leuk en deel het! Volg ons op Instagram en Facebook voor meer avonturen.

Deel ons verder:

Geef een reactie