De beste Amalfi-kuststeden voor elk soort reiziger – bezienswaardigheden Amalfi

Er zijn zoveel geweldige dingen te zeggen over de Amalfikust. De mooiste, kleurrijke gebouwen, de handbeschilderde keramiek, het eten, de mensen en natuurlijk: het uitzicht. We zullen beginnen met te wijzen op onze favoriete plekken en dingen die je kan doen in dit kustparadijs. De beste Amalfi bezienswaardigheden.

Positano

Positano is misschien het best bekend om de pastelkleurige huizen die over de steile kliffen de zee inlopen. Hoewel het prachtige uitzichten oplevert, betekent het ook een inspannende wandeling terug omhoog. Ze noemen het niet voor niets de ‘verticale stad’: wees voorbereid op veel stappen!

Ondanks de onvermijdelijke training om het te omzeilen, blijft Positano een uiterst populaire stad aan de Amalfikust, vooral onder de rijken en beroemdheden. Het is centraal gelegen, heeft een prachtig, zij het klein zandstrand, en bruist van het leven – vooral het nachtleven – gecentreerd rond de glamoureuze bars, restaurants en clubs van de stad. Het is ook een van de weinige steden aan de Amalfikust die bekend staat om zijn luxe winkels.

Praiano en Conca dei Marini

Naar verluidt de langste dagen en de meest fantastische zonsondergangen.
Precies halverwege tussen Amalfi en Positano, worden kleine Praiano en nog kleinere Conca dei Marini veel te vaak over het hoofd gezien. Veel rustiger dan zijn twee grote zussen in de buurt, wordt Praiano algemeen beschouwd als de meest romantische stad aan de Amalfikust vanwege het uitzicht – van de baai van Positano tot het eiland Capri – en de prachtige zonsondergangen. Het strand is ook ongeëvenaard en geniet van de volle zon van zonsopgang tot zonsondergang (een detail dat vooral belangrijk is voor het bezoeken van Italianen die zichzelf kunnen zonnen met de kleur en textuur van leren handtassen). De kers op de taart is dat Praiano ook een uitstekende uitvalsbasis is voor wandelaars: vanaf hier begint het beroemde pad genaamd de Sentiero degli Dei.

Conca dei Marini is de thuisbasis van alleen een honderdtal inwoners die in huisjes langs de kliffen wonen. Ondanks dat Conca dei Marini een van de kleinste steden aan de kust van Amalfi is, heeft het zijn eigen dessert – de Santa Rosa sfogliatella. Deze unieke traktatie, die ergens tussen gebak en cake zit, werd in 1600 in een klooster gemaakt en was zo goed dat het recept 150 jaar geheim werd gehouden! Elke augustus heeft Conca dei Marini een festival om het te eren, maar zelfs als je het festival niet kunt halen, is dit een traktatie die je niet mag missen.

Amalfi en Atrani

Amalfi is de grootste stad langs de kust en een van de meest populaire steden om te verblijven na Positano en Sorrento. Het is de perfecte plek voor diegenen die de luxe en schoonheid van Positano willen zonder het VIP-nachtleven/ prijzen.

De stad heeft voor elk wat wil, met geweldige kiezel- (en soms zandige) stranden en interessante cultuur en geschiedenis. Als een van de belangrijkste maritieme krachten van de regio sinds ten minste de 6e eeuw, zit Amalfi boordevol historisch belang en prachtige middeleeuwse gebouwen.

Slechts een mijl of twee van Amalfi het kleine stadje Atrani klampt zich vast aan de klif. De kleinste stad van heel Zuid-Italië, zijn geschiedenis en leven zijn nauw verbonden met Amalfi – de twee delen zelfs stranden! Het zandstrand van Atrani ligt direct tegenover de stad. Je kunt overdag tussen de drie belangrijkste stranden van de twee steden springen en ’s avonds hun historische stadscentra verkennen.

Ravello

Ravello is een klein dorpje dat achter de kust ligt, boven op een klif met uitzicht op de zee. Veel bezoekers stoppen alleen gedurende de dag, omdat er geen directe toegang tot het strand is, waardoor degenen die blijven, kunnen genieten van rustige avonden met weinig drukte en een spectaculair uitzicht. Ravello is een van de meest romantische plekken langs de kust en een veelvoorkomende keuze voor diegenen die alle glamour van Positano en Amalfi willen zonder de drukte. Neem een pauze van de adembenemende vergezichten om te genieten van de tuinen en weelderige villa’s waar Ravello bekend om staat.

Maiori en Minori

Maiori is de thuisbasis van het grootste strand aan de kust van Amalfi en veel andere stranden die alleen per boot bereikbaar zijn. Over het algemeen is het iets minder schilderachtig dan andere steden aan de Amalfikust, maar het is ook iets minder duur. De vlakke zandstranden, goedkopere prijzen en handige hotels en restaurants aan het strand maken het een perfecte bestemming voor gezinnen met kleine kinderen.

Het nabijgelegen Minori heeft een frisser microklimaat dan veel steden aan de Amalfikust en is bijna altijd gezegend met een aangenaam briesje. Het strand is klein en kan krap zijn, maar het geniet ook de hele dag van de zon. Bekend als de “City of Taste”, de terrassen van Minori herbergen wijngaarden en citroenbomen, maar de echte bekendheid van de stad komt van de pasta. Minori is sinds de 16e eeuw een krachtpatser voor pasta en vandaag wordt de verse, nauwkeurig gemaakte pasta nationaal gevierd. De restaurants van Minori bevinden zich aan de Amalfikustroutes van alle echte fijnproevers. Zowel Minori als Maiori zijn nog steeds merkwaardig menigte-vrij in vergelijking met de meer trendy steden aan de Amalfikust.

Vietri sul Mare

Vietri sul Mare is technisch gezien het laatste kleine stadje aan de Amalfikust en op slechts 3,2 km van de stad Salerno. Zoals met alle steden langs de kust, geniet Vietri sul Mare van heerlijk eten en een prachtig uitzicht, maar zijn echte roem is de rijke keramiektraditie. Vietri sul Mare is de bakermat van het felgekleurde aardewerk van Italië, bekend als majolica. In feite lijkt de hele stad bedekt te zijn met prachtig keramiek! Vietri sul Mare is een no-nonsense stad die niet specifiek op toeristen is gericht. Als gevolg hiervan zijn er minder te kampen, maar niet zo veel leuke voorzieningen voor bezoekers.

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer avonturen.

Leuke activiteiten in de Amalfi streek:

Deel ons verder:

Geef een reactie