De beste bestemmingen om te reizen in Maart

We hebben al de beste bestemmingen voor Januari en Februari gepubliceerd. Nu is het tijd om de lijst met beste bestemmingen om te reizen in Maart te lezen. We hebben ook de beste en goedkopste vluchten voor deze bestemmingen geselecteerd. Maart komt met een briesje lente maar het is nog steeds koud in veel van de dagen. Hier zijn een paar ideeën om je door te komen totdat de seizoenen veranderen.

Parijs, Frankrijk

Wie wil er niet in het voorjaar in Parijs zijn? Niemand wil kussen missen onder de Eiffeltoren en warme koffie drinken met wat croissants en bitterkoekjes in het straatcafé. De musea en monumenten van Parijs laten ieders hart smelten. De mensen die grote fans van geschiedenis zijn, moeten daar zeker heen gaan. Parijs is een van de beste plaatsen om te bezoeken in maart in Europa.

Goedkoop vlucht naar Parijs in Maart – Hotel

Cape Town, Zuid-Afrika

In maart beginnen de temperaturen af te koelen en de felle zuidoostelijke wind kalmeert. Het is ook een van de beste maanden om te wandelen en fietsen, en de ‘maartlelies’ bloeien overal in de stad. Omdat het oogsttijd is, is er hectische activiteit in de nabijgelegen wijndomeinen, vergezeld van vele gezellige festivals.

Goedkoop vlucht naar Cape Town in Maart – Hotel

Kreta, Griekenland

Terwijl de meeste Griekse eilanden in de winter in winterslaap gaan, met resorts en restaurants die tijdens het seizoen luiken, is Kreta groot genoeg om het hele jaar door levendig te houden. Het is ook het meest zuidelijke – en dus warmste – eiland van Griekenland. Niet alles zal in maart open zijn, maar het is een goed moment om een dosis lokale cultuur te krijgen en de hoteltarieven zijn lager dan je later in het voorjaar zult vinden.

Goedkoop vlucht naar Chania Kreta in Maart – Hotel

San Sebastián, Spanje

Op zoek naar idyllische stranden en gastronomie van een hoger niveau? Verdwaal in de oude straten van de stad en vind een klein lokaal restaurant waar je de beste lunch ooit zult eten! San Sebastian wordt Donostia genoemd in de Baskische taal. Playa de la Concha, het populaire strand van San Sebastian, trekt bezoekers van over de hele wereld en het is net zo prachtig in maart. Van 9-12 maart viert dFeria de podiumkunsten als een van de vele culturele festivals die het hele jaar door worden gehouden.

Goedkoop vlucht naar San Sebastian in Maart – Hotel

Sabah,Borneo, Maleisië

Terwijl maart het droge seizoen van Sabah, Borneo inluidt, worden orang-oetans gemakkelijker te herkennen in hun natuurlijke habitat, terwijl walvishaaien zich verzamelen rond het kleine Lankayan-eiland, bekend om zijn stralende riffen. Dit alles waarmee de onmetelijkheid van de natuur wordt geconfronteerd, kan echter belastend zijn, dus kunnen veel avonturiers hersteltijd opzij zetten voor plezier: land van infinity pools, cabanas en cocktails.

Goedkoop vlucht naar Kota Kinabalu, Sabah , in Maart – Hotel

Muscat, Oman

De perfecte tijd om het onbezongen juweel van het Midden-Oosten te ontdekken? Maart valt netjes tussen de winterkoorts en verstikkende zomerhitte. Oman heeft de ongerepte, met dolfijnen gevulde fjorden van het Musandam-schiereiland, de smaragdgroene watervallen van Wadi Shab en het mistige groen van Salalah – een eigenzinnige afwijking in een regio die bekend staat om zijn onvruchtbaarheid (dank aan de Khareef, de eigen moesson van Salalah). Zelfs de havenhoofdstad Muscat van Oman houdt het stijlvol met een achtergrond van ruige bruine bergen en de majestueuze zandstenen Sultan Qaboos Grand Mosque.

Goedkoop vlucht naar Muscat in Maart – Hotel

Kyoto, Japan

De geschiedenis, cultuur, mensen, eten, stranden en resorts bieden alles wat een bezoeker zou willen. De geplaveide straten van de stad dateren ongeveer 500 jaar en historische kerken, huizen, forten, musea en cafés getuigen van zijn geschiedenis.Het kersenbloesemseizoen in Japan is heel belangrijk: er zijn blogs, nieuwsberichten, speciale menu’s, talkshows en festivals die de bomen volgen terwijl ze in volle bloei door het hele land gaan. Er is zelfs een Japans woord, hanami, specifiek gewijd aan het bekijken van kersenbloesems. Kyoto is daarvoor eerder Instagram-vrij, dankzij de overdaad aan ume of pruimenbloesems, die vroeg in de maand in bloei barstten. Zie een bos van 2000 van dergelijke bomen bij het heiligdom van Kitano-Tenmangu of ontsnap aan de drukte bij Shosei-en, een geheime tuin nabij het centraal station in het centrum van de stad.De hoofdstad van Puerto Rico is een van de populairste Caribische bestemmingen, en als je eenmaal bezoekt, zul je zien waarom. De geschiedenis, cultuur, mensen, eten, stranden en resorts bieden alles wat een bezoeker zou willen. De geplaveide straten van de stad dateren ongeveer 500 jaar en historische kerken, huizen, forten, musea en cafés getuigen van zijn geschiedenis.

Goedkoop vlucht naar Kyoto in Maart – Hotel

Boekarest, Roemenië

Als je al meerdere reizen naar Italië, Frankrijk en Spanje hebt gemaakt, is het tijd om je horizon naar Oost-Europa te verleggen. Boekarest wordt misschien overschaduwd door andere hoofdsteden, maar het is nog steeds een verrassend heerlijke mix van musea, nachtleven en gekke communistische tijdperken – om nog maar te zwijgen van het feit dat het super betaalbaar is.

Maldiven

Snorkelen, eilandhoppen en de turquoise Indische Oceaan op ijswitte kusten … als het op de Malediven aankomt, stromen de reisclichés even vrij als de cocktails. Hoewel de eilandnatie het hele jaar door idyllisch is, is Maart een geweldige tijd om mantaroggen en haaien te spotten of gewoon te genieten van de gematigde 30ºC-dagen in een privéstrandhut.

Goedkoop vlucht naar Malé in Maart – Hotel

Als je onze artikelen en onze geweldige aanbiedingen leuk vindt, vergeet dan niet om je aan te melden voor de nieuwsbrief en onze Facebook-pagina Avontuurlijke Geest leuk te vinden.

Deel ons verder:

Eén reactie op “De beste bestemmingen om te reizen in Maart“

Geef een reactie