De duivelsbrug (wereldreis met lokale legendes)

Uit de microserie AvontuurlijkeGeest.nl: wereldreizen met lokale mythen en legendes presenteren wij: de duivelsbrug.

Dit verhaal komt uit het pittoreske dorpje Cividale in Italië.

Cividale del Friuli is een kleine stad in het noordwesten van Italië, zeer dicht bij de Sloveense grens. We bezochten de regio nadat we met een aantal lokale bewoners in Venetië hadden gesproken en zij vertelden hun versie van de “Cividale Devil’s bridge”.

De legende:

De kleine dorpje werd gesticht door Julius Caesar in 50 voor Christus langs de weg die bekend staat als Via Julia Augusta en de naam was toen Forum Iulii.

De brug die over de rivier de Natisone is gebouwd, wordt door de lokale bevolking “Ponte de Diavolo” (duivelsbrug) genoemd omdat ze zeggen dat hij door de duivel is gebouwd.

Een van de pylonen van de brug is direct op een klif van de rivier gebouwd. De lokale bevolking zegt dat de klif door de duivel in de rivier is gegooid, zodat hij de brug in één nacht kan bouwen.

De duivelsbrug van Cividale

Hij had een afspraak met de lokale bevolking dat hij de bouw van de brug zou voltooien in ruil voor de ziel van de eerste passerende persoon.

Toen de brug klaar was, hebben de lokale bevolking (slim genoeg) een kat gestuurd om de brug over te steken en ze betaalden hun schuld zonder iemand van hun dorpelingen op te offeren.

Als je het verhaal leuk vond, vind het dan leuk en deel het!

[ratemypost]

[ratemypost-result]

Deel ons verder:

Geef een reactie