De top 10 mooiste Europese stranden om te bezoeken

We zijn het nieuwe jaar begonnen en met de afgelopen feestdagen al vergeten , zitten we al te dromen naar de zomerdagen en prachtige stranden. Een zomerse winterdag kan je laten dromen van zomer en zon ….
Dat is precies waarom AvontuurlijkeGeest heeft voor jou opgesteld een speciale artiklel: top 10 stranden om deze zomer te bezoeken!

1. Cala Macarella, Menorca, Spanje

Weggestopt op het Balearische eiland Menorca, is het strand van Cala Macarella een schilderachtige baai met wat ultrafijn zand en het helderste turquoise water in Spanje. Geniet van een spectaculair uitzicht vanaf de kliffen of geniet gewoon van de zon. Cala Macarella-strand zit meestal vol met toeristen, maar als je rust en stilte wilt vinden, maak dan een korte wandeling en je zult zeker een afgelegen plek vinden met meer privacy ..

Goedkope vluchten van Amsterdam naar Menorca.

2. Navagio, Zakynthos, Griekenland

Ook bekend als Shipwreck Beach vanwege het oude vrachtschip begraven in het midden, is Navagio waarschijnlijk het mooiste stuk zand in Griekenland. Het is beschut door kalkstenen kliffen en is zo geïsoleerd dat u er alleen per boot kunt komen. De schoonheid van dit strand wordt het best gewaardeerd vanaf het uitkijkplatform in de kliffen hierboven.

Goedkope vluchten van Amsterdam naar Zakynthos

3. Praia de Benagil, Algarve, Portugal

Deze kustlijn is uniek vanwege de locatie, te vinden in het hart van een schilderachtige grot, met een gat in het midden, waardoor de zonnestralen er dwars doorheen schijnen en het strand wordt verlicht. Je kunt de Benagil-grot bereiken per boot of zelfs zwemmen als je er klaar voor bent. Een geweldig uitzicht kan ook worden bereikt vanaf de top van de grot, voor de avontuurlijke geesten.

Goedkope vluchten van Eindhoven naar Faro – Algarve

4 Durdle Door Beach, Dorset, Engeland

Met zijn dramatische kalkstenen boog, steile kliffen en zacht goudkleurig zand is Durdle Door een van de mooiste stranden van heel Europa. Outdoor-activiteiten zoals wandelen, wandelen en fietsen kunnen hier worden nagestreefd, zelfs als het weer en de watertemperatuur mogelijk niet geschikt zijn om te zwemmen. Het maakt ook deel uit van de Jurassic Coast, een kustlijn van 95 mijl lang bezaaid met zoveel spectaculaire geologische kenmerken en fossielen.

Goedkope vluchten van Amsterdam naar Southampton – Dorset

5. Nugal Beach, Tucepi, Kroatië

Gelegen langs de Makarska Riviera en zonder toegang tot de auto – je moet lopen van de stad Makarska – dit kiezelstrand is een waar verborgen juweeltje. Zittend voor steile kliffen en dicht bos, is het strand een sereen toevluchtsoord – en het is ook goed om op te merken dat net als veel Kroatische stranden kleding optioneel is, en een populaire nudistenplek.

Goedkope vluchten van Amsterdam naar Split

6. Scala dei Turchi, Sicilië, Italië

Scala dei Turchi vertaalt zich naar de “Trap van de Turken” is een zeer mooi en exclusief strand uit Italië.
De reden hiervoor is eenvoudig: deze kust is vrij uniek in zijn samenstelling, bestaande uit mergel, wat bijdraagt aan zijn uitzonderlijk witte kleur, in perfect contrast met de turquoise tinten van het water en de blauwe luchten.

Goedkope vluchten van Eindhoven naar Catania

7. St Nicholas Island, Budva, Montenegro

Het is een van de kleinste en mooiste eilanden van Europa. Het eiland Sinterklaas “Sveti Nikola” is de thuisbasis van een van de meest ongelooflijke stranden van Europa.  
Dit eiland ligt tegenover de prachtige stad Budva, een half uur van de luchthaven van Tivat (Montenegro) en twee uur van de luchthaven van Dubrovnik (Kroatië).    Dit kleine eiland heeft 3 grote stranden en verschillende zeer mooie kleine. Als je geluk hebt, kun je herten tegenkomen aan de wilde kant van dit kleine eiland.

Goedkope vluchten van Amsterdam naar Tivat

8. Calanque d’En-Vau, Cassis, Frankrijk

Deze strand ligt in het Parc national des Calanques in Zuid-Frankrijk die herbergt drie Calanques (Frans voor ‘smalle inlaat’) – Port Miou, Port Pin en En Vau. De En Vau is de mooiste van de drie, maar de moeilijkste om te bereiken – als je aankomt, wordt je echter beloond met sprankelend turquoise wateren en een ongerept kiezelstrand omzoomd door indrukwekkende kliffen.

Goedkope vluchten van Eindhoven naar Marseille

9. Cala Mariolu, Sardinië, Italië

Cala Mariolu ligt aan de oostkust van het Italiaanse Sardinië en wordt beschouwd als het mooiste strand van het eiland. Hier ontmoeten bergen de zee en het is een ideale plek voor snorkelaars. Hier kunt u een perfecte vakantie hebben, liggend op kleine, roze en witte kiezelstenen, luisterend naar de golven van aquamarijnwater.

Goedkope vluchten van Amsterdam naar Olbia

10. San Fruttuoso, Ligurië, Italië

Ook bekend als San Fruttuoso di Camogli, dit is een van de verborgen juweeltjes van de Noord-Italiaanse kustlijn. Hoewel het kiezelstrand klein is, is het water levendig blauw en slagen toeristen er nog steeds in om het Benedictijnse klooster aan het strand te bezoeken en duikers komen om het bronzen standbeeld van Christus van de Abyss te ontdekken dat hier onder de wateren te vinden is.

Goedkope vluchten van Amsterdam naar Genua

Zie ook:

Top 10 all-inclusive vakantiebestemmingen onder de € 1000

Verlang jij ook zo naar de zon? Tref je een lijst aan met goedkope zonbestemmingen onder de 1000 Euro:

https://www.georginalifestyle.nl/blogs/lifestyle/391538_top-10-all-inclusive-vakantiebestemmingen-onder-de-1000

Deel ons verder: