EU-landen willen toeristische corridors openen voor de zomervakantie van 2020

De EU-staten zoeken naar manieren om Europa voor Europeanen te heropenen voor zomertoerisme, met passende gezondheidsprotocollen.
Het idee zou het mogelijk maken dat sommige badplaatsen op tijd voor het zomerseizoen weer opengaan, aangezien de grenscontroles worden opgeheven.

Tsjechië overweegt een dergelijke corridor met Slowakije en Kroatië te creëren; in alle drie de landen zijn relatief weinig gevallen van het virus bekend.

Malta, die sterk afhankelijk is van toerisme, steunde ook het idee van toeristische corridors en riep op tot “veilige corridors tussen gebieden en regio’s die, zoals Malta lof kregen voor het succesvolle beheer ervan” van de coronavirus pandemie.

De EU is op zoek naar maatregelen “die de tientallen miljoenen mensen die willen reizen zouden helpen beschermen en tegelijkertijd een levenslijn zouden werpen voor een belangrijke industrie in landen als Italië, Griekenland, Kroatië, Spanje en Portugal“

Landen als Spanje, Italië en het VK – die allemaal te lijden hebben gehad van wijdverspreide uitbraken van het coronavirus – zullen waarschijnlijk niet worden opgenomen in de vroege proeven van een dergelijk plan.

Toch dringen de leiders van de toeristenindustrie in Mallorca, Spanje – een enorm populaire plek voor Britse vakantiegangers – nog steeds aan op resorts om dit jaar te openen.

Een volledige afstemming op EU- en nationale maatregelen voor een comeback van toerisme lijkt onwaarschijnlijk, aangezien de reeks plannen die momenteel in verschillende landen worden ontplooid en elk land zijn eigen unieke situatie en verspreiding van het virus heeft.

De komende weken zullen veel veranderen en afhankelijk van hoe goed de beperkingen zullen verlopen, zullen we snel weten of we deze zomer naar het buitenland kunnen reizen – althans in Europa -.

Ik hoop dat je ons artikel leuk vond, laat hieronder een reactie achter of op onze Facebook of Instagram pagina en toon wat liefde door deze pagina leuk te vinden en te delen. 🙂

Veilige reizen!

Bron 1, Bron 2

Deel ons verder:

Geef een reactie