Dubai bereidt zich voor op heropening voor toeristen

In de wereld lijkt het elke dag beter te gaan en er zijn al meer en meer landen die overwegen de beperkende maatregelen te versoepelen. Positief nieuws komt ook aan de toeristische kant, waar we blij van worden.

Vanaf 24 april heeft Dubai restaurants en winkelcentra geopend, die met verminderde capaciteit werken. De vraag blijft echter: wanneer opent het zijn poorten voor toeristen?

Met meer dan 16 miljoen bezoekers in 2019, schortte Dubai in maart toeristenvisa op vanwege een pandemie van het coronavirus. Het plan van de autoriteiten is om het toerisme vanaf juli geleidelijk te heropenen, maar afhankelijk van hoe de zaken wereldwijd evolueren, is er ook de mogelijkheid om de heropening tot september uit te stellen.

Helal Al Marri, directeur-generaal van de DTCM (Dubai Department of Tourism and Trade) vertelde Bloomberg TV: “In juli zullen we weer vluchten kunnen lanceren. Veel internationale luchthavens blijven gesloten en het hangt inderdaad af van de lopende bilaterale besprekingen of we een gecoördineerde heropeningsaanpak zullen hebben ”, eraan toevoegend dat het heropeningsproces om deze reden tot september zou kunnen worden opgeschort.

Het Supreme Crisis and Disaster Management Committee heeft zojuist de drie weken durende sterilisatieperiode afgerond, waarbij de straten van Dubai worden gewassen met 75.000 liter ontsmettingsmiddel per dag, terwijl de bewoners thuis werden geïsoleerd. Hotels, toeristische attracties en winkelcentra hebben hun krachten gebundeld en de ruimtes gezuiverd in overeenstemming met de vereisten van de Verenigde Arabische Emiraten.

Omar Khoory, algemeen directeur van Nakheel Malls, zegt: “We laten geen middel onbeproefd om ons voor te bereiden om bezoekers te verwelkomen. Klantveiligheid – en vertrouwen – zijn cruciaal en we gaan nog verder, uiteraard onder leiding van de overheid, en vullen de maatregelen aan voor nog meer veiligheid. ”

Bron

Deel ons verder:

Geef een reactie