Top 10 exotische bestemmingen voor unieke ervaringen.

Slechts 10 plaatsen in een top van exotische bestemming persen is een echte uitdaging … je hebt zoveel schoonheid in de wereld en er zijn zoveel geweldige exotische bestemmingen.We hebben geprobeerd de exotische bestemmingen te kiezen waar je een geweldig avontuur zult beleven, een uniek type dat je levenslange herinneringen zal geven …

Dus hier zijn onze top 10 exotische bestemmingen die je geweldige herinneringen zullen geven:

De Seychellen

Gelegen voor de oostkust van Afrika, zijn deze eilanden een puur paradijs. Als ergens ter wereld me zou overtuigen om alles op te geven en in een strandhut te wonen, dan zouden de Seychellen het zijn. Perfecte stranden, perfect water, tonnen eilanden om uit te kiezen en alle afzondering die u zich maar kunt wensen. Seychellen zijn mijn droom en zouden ook van jou moeten zijn.

De Seychellen verdienen de eerste plek in onze top en ze zijn een geweldige exotische bestemming. Deze groep van 115 eilanden biedt alles wat een strandliefhebber kan wensen. Helaas zijn deze eilanden behoorlijk duur – hoewel het mogelijk is om met een beperkt budget te bezoeken als je vooruit plant. De beste tijd om te bezoeken is tijdens het koele seizoen van mei tot september, wanneer het minder regent.

Vanuatu

Vanuatu ligt in de Stille Zuidzee, op korte afstand van Australië, maar ver buiten de gebruikelijke toeristische resorts en moderne havens. In plaats daarvan vind je verlaten prachtige stranden, eeuwenoude cultuur, afgelegen en ruige eilanden, evenals duikplekken van wereldklasse in deze verspreide eilandengroep van meer dan 80 eilanden.
De ultieme sensatie tuurt naar beneden in de dreunende, exploderende lavastorm van Mt Yasur, een actieve vulkaan die toegankelijk is met voertuigen met vierwielaandrijving, maar let op lokale waarschuwingen en pas op rond de kraterrand omdat er geen beugels of barrières zijn.

Een andere populaire attractie is de enorme Millennium Cave die veel fysieke inspanning van uw kant vereist (denk aan trektochten door de dichte jungle, over kreken, langs bamboebruggen en door cascades) om er te komen, maar niets dat het waard is, wordt gemakkelijk, toch?

Dominica

Dominica is een Caraïbisch eiland dat zijn charme heeft behouden, mede door de indirecte vluchten, maar vooral vanwege het bergachtige landschap. Het heeft ongelofelijke stranden en uitzicht op de bergen.

De meeste mensen zien Dominica als een cruise-stop, maar gezien de aard van het eiland zijn de beste dingen niet gemakkelijk te bereiken tijdens een dagtocht, plan om minstens een week door te brengen om de magische wonderen te ontdekken. Het witte zand en het ontspannen tempo van de Caraïben worden uit het raam gegooid, met zwarte zandstranden, canyoning en duiken die het vervangen. Er wacht een heel avontuur vol natuurlijke schoonheid en beukende watervallen, waardoor dit kleine eiland een ongelooflijke exotische bestemming wordt.

Taha’a, Frans-Polynesië

Het geweldige werk van Moeder Aarde heeft een eiland gecreëerd dat de vorm heeft van een bloem en ruikt naar vanillestokjes, en dat is geen grap.

Haar vruchtbare valleien zijn een natuurlijke kas voor Tahitiaanse vanille-orchideeën, die in overvloed aanwezig zijn op Taha’a. Er is zoveel te zien en te doen op dit exotische eiland! Het natuurlijke landschap is ontzagwekkend en reizigers kunnen de ongelooflijke valleien en stijgende hellingen beklimmen en alle magische en diverse flora en fauna op het eiland ontdekken.
Zorg ervoor dat je op yoru exotische topplcves staat om de bucketlist te bezoeken!

Bali en de Gili-eilanden

Er is genoeg ruimte op Bali voor iedereen, het uitzicht is geweldig, het surfen is geweldig, het eten is geweldig, het is vrij goedkoop, de feesten zijn geweldig, de lokale bevolking is een van de vriendelijkste ter wereld, er is een vulkaan om te beklimmen en daar zijn tempels om te zien. Bali heeft het duidelijk allemaal.

Maar Indonesië heeft meer dan alleen Bali. De nabijgelegen Gili-eilanden zijn een ander ongelooflijk eilanduitje. Beide bestemmingen zorgen voor een actievere tropische vakantie en het weer blijft het hele jaar door redelijk constant (hoewel april tot oktober iets droger weer ziet). Zowel Bali als de Gili-eilanden zijn zo dichtbij dat je ze allebei tijdens je reis zou moeten kunnen bezoeken om het meeste uit deze idyllische hoek van de wereld te halen.

De Malediven

Gelegen in het midden van de Indische Oceaan, is de Malediven een keten van 1.000 eilanden (200 zijn bewoond en slechts 5 hebben een substantiële bevolking). Het land is eigenlijk gewoon een reeks koraalatollen die nauwelijks boven zeeniveau liggen. Tijdens de tsunami van 2004 waren veel van deze eilanden volledig weggespoeld. De regering heeft overstromingsbarrières gebouwd om de impact van toekomstige tsunami’s te helpen verminderen, hoewel het een van de eerste landen zal zijn die de druk van klimaatverandering voelt.

Deze kleine koraaleilanden worden omringd door uitstekende duik-, snorkel- en witte zandstranden en zijn gevuld met vriendelijke lokale bewoners. Privé-resorts liggen op de eilanden, en een vakantie hier is ook erg prijzig.
De beste tijd om naar de Malediven te gaan is van november tot mei, wanneer het weer koel en droog is. Van juni tot oktober is het natter en heter vanwege het moessonseizoen.

Paaseiland, Chili

Deze mystieke bestemming ligt honderden kilometers voor de kust van het vasteland van Chili. Paaseiland is een exotische bestemming op de bucketlist van veel reizigers. Er is enorm veel te ontdekken in zo’n kleine gestalte van slechts 63 vierkante mijl.

Hier ontdek je vulkanen, stranden, wilde paarden en de beroemde ‘Paaseiland-hoofden’, Moai-beelden die ontdekkingsreizigers en archeologen eeuwenlang in verwarring hebben gebracht.

Zuid-Goa, Indië

De vredige charme van Zuid-Goa is zeker een plekje waard op de beste exotische bestemmingen. Als trance-feesten en eindeloze strandbars die wankele baslijnen uitpompen niet jouw ding zijn, ga dan naar de geweldige stranden van de regio. Je kunt edelstenen opgraven zoals Butterfly Beach (je hebt een boot nodig om het te verkennen) en Insta-waardige Palolem met zijn technicolor strandhutten en wuivende palmen. Het ondiepe water biedt eindeloze peddelmogelijkheden voor uw kleine ontdekkingsreizigers. Je kunt ook zien dat het vreemde varken bij eb een goede oude wortel heeft rond het uitgestrekte zand.

De beste reistijd is in november voor het groenste, exotische landschap. December voor de kerstperiode (of blijf op nieuwjaar als je het niet erg vindt op drukkere stranden). Februari-maart voor het Goa-carnaval.

Belize

Belize, voorheen bekend als Brits Honduras, is het nieuwe paradijs.
Het is de thuisbasis van het Belize Barrier Reef, bezaaid met honderden laaggelegen eilanden en bevat een rijk zeeleven. De jungle-gebieden van het eiland-land zijn ook de thuisbasis van Maya-ruïnes zoals Caracol, bekend om zijn torenhoge piramide.

Bekend als een van de beste duiklocaties ter wereld, is het Blue Hole Natural Monument een pelgrimstocht voor duikers geworden. Deze ingestorte grot zou in de diepte veel historische artefacten bevatten,

Als duiken niet jouw ding is, bezoek dan Lamanai, een van de grootste Maya-sites van Belize, een archeologisch reservaat dat een kijkje biedt in de rijke geschiedenis van het land. Je krijgt ook dieren in het wild te zien, zoals slakkenvliegers, jacana’s, krokodillen en leguanen tijdens je boottocht over de New River naar Lamanai. De beste tijd om te bezoeken is van november tot april

Madagaskar

Madagaskar, het 4e grootste eiland ter wereld, biedt unieke natuur en fauna
Naast de wonderen van de natuur, prachtige stranden, is het de thuisbasis van vijf procent van de planten- en diersoorten ter wereld, waarvan 80 procent uniek is voor het eiland. Tot de meest opvallende voorbeelden van biodiversiteit behoren de primitieve primaten – maki’s, drie inheemse vogelsoorten (alleen hier te vinden) en de baobabboom.

Vergeet niet het messenbos te bezoeken, deze vlijmscherpe verticale kalkstenen rotsen staan ook bekend als Tsingy, in Madagaskar. Dit betekent “de plaats waar men niet kan lopen”, en er is geen twijfel over waarom.

Deze magische formaties die mensen op deze planeet lang achter zich laten, zijn een kwestie van pure moeder-aarde pracht, en het wild gedijt hier! Vanwege 200 miljoen jaar van zware erosie door tropische regenval zijn deze kalksteenformaties zo exotisch als ze komen en zijn ze echt een lust voor het oog!

Ik hoop dat je ons artikel leuk vond, laat hieronder een reactie achter of op onze Facebook of Instagram pagina en toon wat liefde door deze pagina leuk te vinden en te delen. 🙂

Veilige reizen!

Deel ons verder:

Geef een reactie