30 dingen om te weten voordat je de Maldiven bezoekt

Maldiven (of Malediven) is de top van de dromerigste plaatsen om weg te komen voor vakantie en speciale gelegenheden.

Maldiven  is een populaire bestemming. Het eerste wat mensen in het land te binnen schieten is luxeresorts en paradijselijke eilanden.

Maldiven zijn het hele jaar door warm en zonnig, maar het bestaat nog steeds uit twee seizoenen; het droge seizoen en het natte seizoen. December tot april is het hoogseizoen, dat de drogere noordoostmoesson tegenkomt en wanneer de meeste resorts stijgen. De beste tijd om de Maldiven  te bezoeken is van mei tot november. Hoewel je tijdens de zuidwestelijke moesson wat regen zult ervaren, heb je het minste gezelschap en zijn de prijzen van de resorts iets goedkoper.

30 dingen om te weten voordat je de Maldiven  bezoekt:

1. Er zijn meer dan 1000 eilanden op de Maldiven

Er zijn meer dan 1000 eilanden op de Maldiven . Je zult er maar een paar kunnen ontdekken, maar ze zijn allemaal zo mooi. Kies gewoon de beste aanpassing aan jouw budget en wat je daar kan doen.

2. Visa 30 dagen gratis

Er zijn 30 dagen gratis visum op de Maldiven  om hiervan te profiteren. Je zult met deze tijd van het land moeten genieten. Mensen komen meestal een week naar de Maldiven  en verblijven in een luxe resort en wanneer ze het huis verlaten. Ze hadden alleen de ervaring van dat dromerige luxe resort, maar er zijn meer lokale eilanden om te verkennen op de Maldiven .

3. Maldiven  is een 100% moslimland

Iedereen in het land heeft de islam als religie. Ze zijn erg streng met eten (geen varkensvlees) en geen alcohol behalve in luxe resorts. Maar op de lokale eilanden volgen ze de regels heel strikt. Ze bidden 5 keer gedurende de dag in de moskee. Soms ga je naar de supermarkt en is deze gesloten tijdens de bid tijd, dus wacht even of kom later terug.

4. Over luxe resorts op de Maldiven

Luxe resorts op de Maldiven  hebben privé-eilanden. De meeste van hen kunnen alleen per speedboot gaan (prijzen kunnen zijn tussen 25-200 USD per enkele reis) en vliegtuig zien (prijzen tussen 300-700 USD per enkele reis). Prijzen zijn duur voor accommodatie, eten en rondleidingen in de luxe resorts. Alles is geweldig personeel, het eiland, eten waar je van zult houden en er zijn veel dingen te doen rond het eiland vol entertainment.

Een overnachting in een resort, de goedkoopste die je in het laagseizoen kan vinden, kan gaan van $ 200 – 300 per nacht. Later moet je controleren of ze volpension maaltijden, halfpension bieden, omdat eten gemiddeld $ 40-50 USD per maaltijd en persoon kan zijn. Zorg er dus voor dat je de pakketten voor accommodatie en eten aanvinkt en dat je jouw beste optie aanvinkt.

5. Lokale eilanden met een beperkt budget op de Maldiven

Op lokale eilanden in de Maldiven  zijn de prijzen goedkoper dan luxe resorts. Eten heeft niet zoveel variatie, maar de eilanden zijn zo mooi. Vergeet niet is dezelfde oceaan zoals bij luxe resorts. Bijna allemaal zijn ze te bereiken met de openbare boot $ 2-4 USD (ook speedboot $ 25-30 USD) tegen $ 25-200 USD-speedboot naar de luxe resorts. ‘s Nachts is zo stil en lokaal eten kan worden gevonden voor $ 4-5 USD per maaltijd. Er zijn ook goedkope accommodatie of pensions die $ 40-60 USD kosten en zijn inclusief ontbijt voor twee personen. Het zijn meestal luxe pensions en ze zullen je goed behandelen. Dagtochten zijn betaalbaar rond $ 30 USD per persoon voor 2-3 uur.

6. Alcohol is verboden

Zoals we al zeiden zijn ze 100% moslim en alcohol is het niet toegestaan in het land. Het is alleen toegestaan in de luxe resorts. En bar of drijvende boten buiten de lokale eilanden. Je moet met een kleine boot 5 minuten rijden om de drijvende bar te bereiken.

7. Bijna alles wordt geïmporteerd op de Maldiven

Dat is de reden waarom westers eten zo duur is op de Maldiven , omdat de meeste producten worden geïmporteerd. Afgezien van gele tonijnvissen en andere vissen heeft de Maldiven geen grote verscheidenheid aan producten. Slechts een paar groenten en fruit kunnen in het land groeien.

8. Transport kan te gek goedkoop of gek duur zijn

Heb je gehoord van openbare boten op de Maldiven ? Prijzen voor 2-3 uur boottocht vanaf $ 1,5 USD enkele reis. Maar speedboten kunnen gaan van $ 25 USD voor 30 minuten rijden tot $ 150 USD voor een enkele reis naar luxe resorts. Binnenlandse vliegtuigen kunnen gaan voor $ 400-600 USD-retourticket en zee vliegtuigen $ 600-900 USD voor een retourticket.

9. Britse adapter voor Maldiven

Zorg ervoor dat je de Britse adapter met de 3 pinnen meeneemt.

10. Er zijn 12 luchthavens op de Maldiven

Afgezien van Velana International Airport zijn er nog drie internationale luchthavens op de Maldiven : Gan International Airport met vluchten vanuit Colombo in Sri Lanka. Hanimaadhoo International Airport met vluchten vanuit Trivandrum in India en Villa International Airport.

Naast deze 4 internationale luchthavens op de Maldiven  zijn er nog 8 binnenlandse luchthavens: Dharavandhoo Airport, Kadhdhoo Airport, Kaadedhdhoo Airport, Fuvahmulah Airport, Dhaalu Airport, Thimarafushi Airport, Kooddoo Airport en Ifuru Airport.

11. Er zijn ook goedkope pensions op de Maldiven

Ik weet dat iedereen denkt aan de watervilla’s en luxe resorts op de Maldiven . Maar er zijn ook lokale pensions. Prijzen per nacht zijn ongeveer $ 40-60 USD, afhankelijk van het seizoen voor een kamer voor 2 personen inclusief ontbijt. Bijna alle pensions hebben airconditioning, grote ruimte, tafel, koelkast en toiletartikelen. We zouden dus luxe pensions kunnen zeggen!

12. Bijna geen nachtleven op lokale eilanden

Zoals eerder vermeld, is alcohol niet toegestaan op lokale eilanden op het vasteland. Alleen het is toegestaan om alcohol te verkopen in de drijvende boot 5 minuten ver. Dus ’s nachts is alles stil en is het beter als je vroeg in de ochtend wakker wordt om van de zonsopgang te genieten.

13. Geen wisselkantoor op de meeste lokale eilanden

Er zijn GEEN Wisselkantoor Vreemde valuta op lokale eilanden, dus zorg ervoor dat je lokale valuta of USD meeneemt. Als je met USD betaalt, geven zij jouw wisselgeld met de lokale valuta Maldivian Rufiyaas. De pensions accepteren cards, maar zorg ervoor dat je contant geld meeneemt voor het leven op het eiland.

14. ATM-commissie op de Maldiven

De geldautomaat brengt je 100 Rufiyaa in rekening per opname, wat bijna $ 7 USD is. Probeer zoveel mogelijk geld op te nemen, zodat je minder commissie krijgt van de geldautomaat. Of gebruik een card zoals Revolut.

15. De meeste Maldiviërs spreken Engels

Je kan perfect omgaan met de Engelse taal die rond de Maldiven  reist, het is niet zoals de Filippijnen waar iedereen goed Engels kan spreken. Maar de meeste mensen zullen een paar woorden kennen om met je in het Engels te praten.

16. Vroeg wakker worden

Je moet vroeg in de ochtend wakker worden en je dag plannen. Na het ontbijt vertrekken de dagtochten en excursies vroeg. Er zijn ook veel excursies rond zonsondergangtijd om te vissen en zonsondergang als laatste gelegenheid om met hen mee te doen. Als je vroege vogels bent, zijn zonsopgangen zo mooi en absoluut de moeite waard.

17. Prijzen

Gasthuizen zijn duur, lokaal eten is betaalbaar, lokaal vervoer is goedkoop. Om bij een lokaal restaurant te eten $ 4-5 USD, accommodatie $ 40-60 USD en vervoer kan $ 2-3 USD of $ 25 tot 200 USD zijn voor een speedboottocht.

18. De meeste mensen gaan een week naar de Maldiven, je heb meer nodig

Met al onze reisgidsen op lokale eilanden en beoordelingen in de luxe resorts raden we je aan om 2-3 weken op de Maldiven  door te brengen, tenminste als je de tijd hebt. Als je 3-4 dagen per eiland blijft zou dat voldoende zijn. Het hangt ervan af hoeveel van hen je graag zou willen bezoeken. Of als je wilt surfen of duiken, wil je misschien vel een week blijven.

19. Zorg ervoor dat je van tevoren een accommodatieboek hebt

Vooral om jouw transport te plannen en te onthouden dat vrijdag het meeste lokale transport niet werkt. Gasthuizen en luxe resorts helpen je bij de transfers en ze regelen alles voor u.

20. Zorg ervoor dat je de volgende niet meebrengt

Je mag geen varkensvlees en alcohol meenemen als je de Maldiven  binnenkomt als je niet in de problemen wilt komen. En als je het land verlaat, kun je geen koralen en schelpen buiten de Maldiven meenemen.

21. Vrijdag vrij op de Maldiven

Vrijdag is uitgeschakeld en het vervoer stopt. Aangezien Maldiviërs moslim zijn, zijn vrijdag en zaterdag hun weekend. Vooral vrijdag vrije dag zou als in de katholieke landen zondag zijn, wanneer de meeste zaken gesloten zijn.

22. Verschillende tijdzones op de Maldiven

Als je naar het zuiden reist, is een deel van de Maldiven  een uur vooruit dan de hoofdstad Male. Zorg ervoor dat je de tijd checkt!

23. Belastingen en servicekosten

Er zijn 12 belastingen in restaurants, soms is minder en 10% extra voor service. Ook vind je voor accommodatie $ 3 USD per persoon belasting plus 22% in lokale pensions.

24. Betalen met creditcard – extra commisie

Soms brengen pensions en hotels je 2-3% commissie in rekening wanneer je met creditcard betaalt. Zorg ervoor dat je van tevoren incheckt!

25. Zonsondergangen op de Maldiven

Zorg ervoor dat je met je camera klaar bent voor de zonsondergang. Op de Maldiven  zijn zonsondergangen geweldig en kleurrijk

26. Dagtochten en activiteiten

Activiteiten zijn vrij goedkoop op lokale eilanden in vergelijking met de prijzen van een luxe resort. De prijs van de activiteiten is 2-3 keer meer in de resorts dan lokale eilanden. je kan $ 30 USD per persoon betalen voor een dagje uit op een lokaal eiland, maar in het resort is $ 100 USD per persoon.

Dus als je naar het resort gaat, geniet je van het eilandleven en ontspan je en doe je de activiteiten op lokale eilanden. De activiteiten zijn hetzelfde: snorkelen, dolfijnen kijken, watersporten, duiken.

27. Water in lokale restaurants is niet gratis

Er zijn veel landen zoals Filipijnen die servicewater aanbieden. Op de Maldiven  serveren ze je water aan je tafel. Maar het is niet gratis! Je moet ervoor betalen, niet duur het kost $ 1 USD een grote fles water.

28. Maldivisch eten

Kokosnoot, Vis en Curry. Ze gebruiken kokosmelk en olie om te koken. Overal vind je vis, vooral gele tonijn. En Curry’s voegen ze toe aan hun eten in bijna alle gerechten.

29. Een bezoek aan Male de hoofdstad

De meeste mensen slaan een bezoek aan Male over, de hoofdstad van de Maldiven . Het is absoluut de moeite waard om 1-2 dagen door te brengen. Zelfs is er een kleine stad waar lokale markten zijn om lokale gerechten te verkennen en uit te proberen. Er zijn lokale stranden in Hulhumale om te ontspannen. Er zijn smalle straatjes en verkeer, maar het zal zeker een interessante ervaring zijn.

30. Zou je de Maldiven  opnieuw bezoeken?

Natuurlijk! Je kan meer eilanden verkennen en altijd een of twee eilanden opnieuw bezoeken met hun schoonheid. Iedereen die daar ging zei dat ze zouden willen terugkeren!

We hopen dat het nuttig is deze post van dingen te weten voordat je Maldiven  bezoekt. En voel je vrij om te delen met je familie en vrienden die daar naartoe gaan.

We zoeken altijd naar de beste reisaanbiedingen, bekijk onze doe-het-zelf aanbiedingen voor Malediven – klik hier.

Vergeet ons niet te volgen op Facebook en Instagram!

Deel ons verder:

Geef een reactie