10 must-visit-attracties (bezienswaardigheden) van Cyprus.

Cyprus is een klein mediterraan eiland met een hemel-achtige klimaat. Het staat vol met historische en natuurlijke bezienswaardigheden, gelegen in het noordoostelijke deel van de Middellandse Zee. De prachtige natuur, stranden, verleidelijke witte zandstranden en het pure azuurblauwe zeewater, het meest geavanceerde amusement, tal van toeristische bezienswaardigheden, een lange geschiedenis verbergen – een mysterieus eiland combineert dit alles en nog meer in een perfecte mix van voor iedereen.

De onderstaande lijst is gewijd aan de coolste must-visit-attracties van Cyprus. Het laat je nul vragen over wat te zien en waar te gaan tijdens het reizen naar dit eiland! Alles wat je nog moet doen, is degene kiezen die je het aantrekkelijkst vindt en je reis beginnen.

Bekijk hieronder enkele van de beste bezienswaardigheden in Cyprus. Goede reis!

1. Lara-strand

Het ligt ten noorden van Paphos, ten oosten van het eiland. Dit strand is half wild en honderd procent speciaal. Het is daar dat de gigantische mediterrane schildpadden hun eieren uitbroeden en hun soort voortzetten. Vanwege de enorme eieren die zijn geklemd, is het hier niet toegestaan ​​om parasols te gebruiken, en je kunt zelfs de delen van het strand vinden waar het zand is omheind, en de plaats is gemarkeerd met borden met de tekst “Niet storen. Een verzameling schildpad eieren. ‘

2. Famagusta

In het oosten van het Turkse deel van het eiland ligt de grootste havenstad van Noord-Cyprus genaamd Famagusta. Deze stad is beroemd om zijn historische erfgoed. Het is rijk aan oude ruïnes en doordrenkt van lange legendes. Als je je afvraagt ​​waar je je geliefde naartoe kunt brengen voor een romantisch weekend, kom dan hier!

3. Stad Kyrenia

De hoefijzervormige haven van Kyrenia, omringd door een onneembaar kasteel met een prachtig uitzicht op de bergen, is een van de mooiste natuurlijke dokken die te vinden zijn in Noord-Cyprus en in de Middellandse Zee. Water in de haven is van buitengewone blauwe kleur, en je kunt er veel schildpadden ontmoeten omdat ze hier heel graag zwemmen.

4. Greco Cape

Deze plaats wordt ook wel de Blue Lagoon genoemd. De kust is rotsachtig, met veel torens en grotten. Er zijn genoeg plekken om rond te lopen en het is erg interessant om in blauw water te duiken. Na excursies in oude straten, wanneer de zon ondraaglijk wordt, is deze Kaap een echt paradijs voor degenen die willen ontspannen aan de verfrissende zee.

5. Stad van Nicosia

Deze stad is de hoofdstad van de Republiek Cyprus en, wat echt interessant is, de laatste gescheiden hoofdstad van de wereld. In het midden van de stad is er een grens die het Turkse deel van de stad scheidt van het Grieks.

Tot voor kort was het erg moeilijk om van het ene deel naar het andere te gaan, maar nu hoef je alleen maar een 3-punts vragenlijst in te vullen en je paspoort te tonen. Twee verschillende valuta’s, twee verschillende talen, religies en nationaliteiten. Waar anders ter wereld zou het mogelijk zijn?

6. Aphrodite-bad

Er wordt aangenomen dat zwemmen in dit badhuis voor meerdere jaren je gezondheid en schoonheid zal bieden. Maar zelfs als je niet enthousiast lijkt te zijn om in dit blauwe water te duiken, is het de moeite waard om gewoon te genieten van de natuurlijke schilderachtige uitzichten en de onuitsprekelijke sfeer van deze plaatsen te voelen.

7. Graven van de koningen in Paphos

De majestueuze necropolis, waarvan de oprichting dateert uit de oudheid, werd de laatste levensstop voor vele hoogwaardigheidsbekleders en aristocratie – je kunt je alleen maar voorstellen dat de eerste graven in steen werden gesneden in het midden van de 4e eeuw voor Christus.

8. Petra Tou Romiou

Op de 25e km van de weg Paphos-Limassol ligt een klein stuk rotsachtig strand met prachtige rotsblokken en helder water. Er wordt aangenomen dat geliefden in deze wateren hebben gezwommen, voor altijd bij elkaar zullen blijven.

9. Akamas Nationaal Park

Het reservaat dat de ongerepte schoonheid van zijn natuur heeft behouden. Deze plaats is een thuis voor naaldbossen, kiezelstranden en zandige baaien met kristalhelder water.

10. Catacomben van de heilige Solomoni

Deze oude structuur is een van de meest unieke christelijke heiligdommen; zelfs water in een kleine put in de diepten van de catacomben wordt verondersteld genezende kracht te hebben en oogziekten te genezen. De catacomben zijn gelegen in Paphos.

Klik hier om alle goedkope vakantie-aanbiedingen te bekijken die we voor Cyprus hebben gevonden.

Ik hoop dat je dit bericht leuk vond. Share aan je vrienden. Dank je!

Vergeet ons niet te volgen op Facebook en Instagram.

Deel ons verder:

Geef een reactie