Waarom gaan in Cappadocië, Turkije en wat te bezoeken? top 5-aanbevelingen voor Cappadocië.

Omdat we onlangs een geweldig vakantieaanbod voor Cappadocië hebben gepubliceerd dachten wij ook een gids te maken over deze prachtige vakanitebestemming. Zie hier alle aanbiedingen voor een goedkope vakantie in Cappadocië.

Cappadocië – deze magische plek waar heteluchtballonnen elke ochtend opstegen boven een landschap dat eruitzag alsof het van een andere planeet was.

Cappadocië is een plek die je laat geloven in magie. Ooit een provincie van het Romeinse rijk, is Cappadocië nu het uitgestrekte gebied van centraal Turkije dat tussen Aksaray in het westen, Kayseri in het oosten en Nigde in het zuiden ligt. Modern Cappadocië is een ongelooflijke plek, doorkruist met valleien en bezaaid met dramatische rotsformaties waardoor je het gevoel krijgt op de set van een sciencefictionfilm te staan.

Duizenden jaren geleden spuwde een groep oude vulkanen, Mt Erciyes, Hasan en Melendiz, laag op laag dikke tufsteen uit die het landschap kilometers ver omhulde. Door de eeuwen heen hebben wind en regen hun magie op de zachte rots bewerkt, spectaculaire kloven uitgehouwen en de dramatische pinakels van rots achtergelaten – de ‘feeënschoorstenen’ – die het Cappadocische maanlandschap hebben gecreëerd.

Wat kan je doen in Cappadocië? Dit zijn onze top 5-aanbevelingen voor wat je moet doen als je in dit deel van de wereld bent:

1. Verken de ondergrondse steden van Cappadocië

Er zijn talloze ondergrondse steden van Cappadocië om te verkennen, maar dat is slechts een fractie van de meer dan honderd die er zijn. De besten om te verkennen zijn Gaziemir Underground City, Tatlarin Underground City, Ozkonak Underground City, Mazi Village Underground City en Derinkuyu Underground City.

Deze ondergrondse steden zijn gemaakt door de eerste mensen die in Cappadocië woonden en ze zorgden ervoor dat ze de strenge winters en de wilde dieren konden overleven. Ze bleven zich uitbreiden en voortbouwen op deze ruimtes totdat ze de ondergrondse steden werden, zie je vandaag in Cappadocië.

2. Maak een ritje in een luchtballon in Cappadocië, Turkije

Een ballonvaart is een verplichte activiteit in Cappadocië.

De heteluchtballonnen van Cappadocia zijn een van de beste manieren om het spectaculaire landschap van het hele gebied te zien. Er zijn tal van opties voor rondvaart in een luchtballon beschikbaar, wat betekent dat je degene kan kiezen die het beste bij je past. De meeste reisorganisaties verkopen hun reizen als standaard, luxe en privé.

Met een standaardvlucht zit je een uur lang tussen zestien en vierentwintig andere mensen in de lucht. Als je eenmaal de bezienswaardigheden van bovenaf hebt gezien, kun je bij de meeste reisorganisaties genieten van een ontbijtbuffet voordat je je dag voortzet.

Met de luxe vlucht zit je nog een half uur langer in de lucht en zijn er minder mensen aan boord. Dit zorgt ervoor dat je meer van Cappadocië kan zien en minder hinder hebt van die opvattingen. Je zal aan het eind nog steeds het ontbijtbuffet hebben, zodat je je hongerige dag niet hoeft voort te zetten.

Een privévlucht is het beste als je je Cappadocia-luchtballonervaring niet met vreemden wilt delen. Je kan deze ballonvaart naar wens aanpassen en maximaal twee uur in de lucht zijn.

3. Woon het Cappadocia Balloon Festival bij

Als je van luchtballonnen houdt, wilt je misschien je bezoek samenstellen met het Cappadocia Balloon Festival. Dit evenement wordt normaal gehouden in de maand juli en er vliegen meestal elke dag minstens honderd ballonnen.

Het volgende Cappadocia Balloon Festival staat gepland voor zeven dagen evenementen, dus het wordt groter en beter dan voorgaande jaren. Misschien wordt dit een goed jaar om Turkije te bezoeken?

4. Neem een ​​van de Cappadocia Day Tours

Er zijn zoveel dagtochten naar Cappadocië om uit te kiezen en hoewel je van plan bent er maar één te doen, garanderen we dat er nog een paar leuke tochten op je route zullen eindigen! Sommige van deze tours duren slechts een halve dag, terwijl andere een volledige dag of langer duren. We raden aan om een ​​ATV-tour te starten, misschien een zonsondergangtour. Of als je avontuurlijk bent, neem dan een drie- of vierdaagse tour die je andere delen van het gebied laat zien als je iets heel anders wilt. Wat je ook doet, de kinderen hebben niet genoeg tijd om zich te vervelen in Cappadocië. We beloven!

5. Probeer de Cappadocië Turkse keuken

Wanneer je Cappadocië bezoekt, moet je de Turkse keuken van Cappadocië proberen! Het is praktisch gegarandeerd dat je verliefd zult worden op ten minste een van de items die je eet.

Enkele van de beste Turkse gerechten uit Cappadocië die je moet proberen:

Het ontbijtbord – Dit heerlijke bord van lekkernijen bevat een hardgekookt ei, salami, witte kaas, Kasarli-kaas, gesneden komkommers, tomaten en olijven en brood.

Pide – Pide is eenvoudig plat brood dat niets bevat en het wordt het best warm gegeten.

Green Bean Salad – Deze salade is een mengsel van sperziebonen, uien, tomaten, knoflook en olijfolie.

Testi Kebab – Dit is nogal het toeristische eten in dit deel van Turkije, en je zult het alleen in sommige restaurants vinden. De stoofpot wordt gekookt in een keramische pot die op de tafel wordt geplaatst en wordt geserveerd met rijst.

Pasa Bonfile Sarma – Dit is gegrilde steak die vervolgens wordt gerold en gevuld met pijnboompitten en kaas.

Kiremet Kip of Rundvlees – Dit is een mengsel van vlees met tomaten, uien, paprika, knoflook en meerdere kruiden voordat het in een ondiepe schaal wordt gebakken.

Boek een vlucht voor Cappadocië

We hopen dat je deze informatie nuttig vindt voor jouw volgende bezoek in Cappadocië. Zo ja, vergeet dan niet om het leuk te vinden en te delen!

Ben je nieuw hier? Sluit je aan bij duizenden andere gelukkige lezers en abonneer je op Avontuurlijke Geest via Facebook en Instagram.

Deel ons verder:

Geef een reactie