Gili-eilanden Indonesië – Vind jezelf of feest hard in het hart van het paradijs.

De Gili-eilanden zijn een kleine eilandengroep voor de kust van Lombok Indonesië. Hoewel het technisch gezien geen deel uitmaakt van Bali, associëren veel mensen Gili-eilanden met Bali omdat het gemakkelijk is om van daaruit te reizen.

Hier vind je helder water, prachtige stranden en tropische vibes waardoor mensen terug blijven komen voor meer.

Er zijn 3 belangrijke Gili-eilanden, waaronder Gili Trawangan (algemeen bekend als Gili T), Gili Meno en Gili Air.

Hoe lang blijf je hier? Hangt af van wat voor soort reiziger jij bent. . Er zijn niet veel dingen te doen op Gili Trawangan, maar het eiland is meer een plaats om te zijn dan om te doen.

Hoewel het een beetje de reputatie heeft een feesteiland te zijn, is het niet zo gek. In feite is al het nachtleven gecondenseerd tot een specifiek gebied en is de rest van het eiland ontspannen en kalm.

Wat te doen op de Gili-eilanden?

Bekijk de zonsondergang en ontspan

Het vangen van zonsondergang is een van de belangrijkste dingen om te doen op Gili Trawangan, zo erg zelfs dat het zonde is om er zelfs een te missen. Op een heldere avond explodeert de lucht absoluut met sinaasappels en roze over de Bali Zee. Er zijn tal van strandbars waar je een tropische cocktail of een koude Bintang kunt bestellen en de dag tot een mooi einde kunt zien komen.

Een van de mooiste plekken voor een zonsondergang is op Gili T, de Ombak Sunset, die een paar coole schommels heeft om foto’s op te maken. Gili Air heeft ook een aantal vergelijkbare bars met veel om uit te kiezen. Alle bars hebben zitzakstoelen en happy hour-specials om te ontspannen en te genieten van het prachtige uitzicht.

Ontdek de onderwaterbeelden

Een van de belangrijkste attracties die mensen naar de Gili-eilanden trekken, is om de onderwaterbeelden te zien. De beelden, bekend als The Nest, zijn ontworpen door een kunstenaar en in de oceaan voor de kust van Gili Meno geplaatst om de groei van koralen te bevorderen. Ook al staan de beelden dicht bij Gili Meno, je hoeft niet per se op dat eiland te blijven om ze te zien.

Ontdek de onderwaterwereld en zwem met de schildpadden

Je vindt er zoveel mooie soorten vis en koraal en veel zeeschildpadden. De schildpadden zijn net voor de kust te vinden op alle 3 de Gili-eilanden, dus je hebt geen rondleiding nodig om ze te zien. Ga voor Gili Trawangan naar het schildpadpunt voor Villa Almarik om ze net voor de kust te zien. Op Gili Meno kun je de schildpadden spotten tussen Good Heart Bungalows & de oude Bounty Pier Wreck. En op Gili Air zie je de schildpadden voor het Gili Air hotel.

Als je een rondleiding wilt, ga dan naar Shark Point, Turtle Heaven en Deep Turbo. Zelfs als je geen duiker bent, brengt een snorkelboottocht je naar een paar verschillende plekken die ondiep zijn maar nog steeds vol leven.

Bezoek en geniet van lokale gerechten op de avondmarkt.

Vanaf 18.30 uur vind je straatverkopers die verse vis en groenten grillen, buffettafels vol eten en een rij kraampjes waar kleding en souvenirs worden verkocht.

Hier zijn ook veel eetkraampjes die door de lokale bevolking zijn opgezet met een heerlijke Indonesische keuken. Zoek de plek met de langste lijn om het beste eten te vinden. 🙂

Fiets rond het eilanden

Instagram pic by saraletitiap

Alle Gili-eilanden zijn autovrij, maar de belangrijkste vorm van ‘openbaar vervoer’ is per paard en wagen.
Hoewel de Gili-eilanden niet zo groot zijn en je gemakkelijk binnen een paar uur door de hele eilanden kunt lopen, is de beste manier om de stad te verkennen zeker per fiets. Ze zijn goedkoop te huur en over het algemeen niet van hoge kwaliteit, maar je krijgt op deze manier veel meer van het eiland te zien.

Geniet van ongelooflijk mooie stranden

De Gili-eilanden hebben enkele van de meest pittoreske stranden die je ooit hebt gezien. Het water is kristalhelder tropisch water en de stranden hebben prachtig wit zand. Overal langs de stranden zijn tal van strandbars verspreid met zitzakken om op te ontspannen.

Bekijk een film op het strand op Gili Trawangan

Als je een ontspannende nacht nodig hebt op Gili Trawangan, ga dan naar een van de openluchtbioscopen op het strand. Er zijn een paar opties, waaronder de Pearl Beach Lounge, Vila Ombak, Pink Coco en het Aston Sunset Beach Resort. Je kunt ook gewoon langs het hoofdstrand lopen en u zult zeker enkele filmavonden zien die worden geadverteerd. Het is moeilijk om je op de film te concentreren als je zo’n geweldig uitzicht hebt!

Feest op de Gili-eilanden

Instagram pic van jonathanbrianwinter

Last but not least, ga rond om het feest op de eilanden te voelen.

Gili Trawangan staat bekend als het feesteiland, dus als je zin hebt in een leuk avondje uit, is het nachtleven hier geweldig. Op Gili Air en Gili Meno sluit alles vrij vroeg af, dus Gili T is de place to be. Je kunt op verschillende manieren dansen en drinken op de avond. De meeste bars en clubs bevinden zich in de buurt van de avondmarkt aan de zuidoostkant van het eiland. Je ziet tal van bars en nachtclubs terwijl je langs de hoofdweg loopt.

Ontdek hieronder nog meer geweldige activiteiten in Gili-eilanden Indonesië:

Ik hoop dat je ons artikel leuk vond, laat hieronder een reactie achter of op onze Facebook of Instagram pagina en toon wat liefde door deze pagina leuk te vinden en te delen. 🙂

Veilige reizen!

Deel ons verder:

Geef een reactie