Korte gids over Catania bezoeken tijdens een stedentrip (3-4 dagen)

Sinds we onze eerste vakantie van dit jaar hebben geboekt, hebben we besloten de locatie te delen en enkele dingen die we daar kunnen doen.

Dus we gaan half maart naar Catania Sicilië voor 3 nachten – 4 dagen.

Hieronder vind je enkele dingen die we hebben gevonden over onze nieuwe bestemming en we hopen dat je er veel plezier aan zult beleven.

Hoewel Catania wordt erkend als een van de beste Italiaanse zomerbestemmingen, kan de stad op elk moment van het jaar worden bezocht. Het geniet van milde winters en warme, zonnige zomers. Juni, juli en september zouden echter perfect moeten zijn als je echt je reis wilt doorbrengen met zonnebaden, maar wees voorbereid op veel hitte. De lente en de herfst zorgen voor minder drukte en meer betaalbare prijzen, maar als je de stad echt wilt ervaren met heel weinig toeristen in de buurt, ga er dan naartoe in de winter. De temperaturen zijn mild, rond 15 ° C.

Catania is de tweede grootste stad op Sicilië, gelegen aan de oostkust van het eiland aan de voet van de Etna, de grootste Europese vulkaan. Als je van lekker eten, cultuur en de contrasten tussen zee en bergen houdt, heb je de juiste bestemming gekozen.

Hoe daar te komen…

Gemiddeld variëren de kosten voor retourvluchten naar Catania van €55 tot €300, afhankelijk van het seizoen en de luchtvaartmaatschappij. Wil je echter profiteren van de meest voordelige tarieven, overweeg dan om in de maanden mei tot september te reizen. Tijdens deze periode zijn de vluchtprijzen doorgaans gunstiger, waardoor je meer geld kunt besteden aan het verkennen van de charmante straten en bezienswaardigheden van Catania.

De luchthaven Fontanarossa van Catania ligt dicht bij het stadscentrum en er rijden regelmatig bussen om het half uur die je in minder dan dertig minuten naar het centraal station brengen. Het tarief is € 4 en tickets kunnen aan boord worden gekocht bij de buschauffeur. Gemakkelijk, goedkoop en snel!

Accommodatie in Catania

Je kunt een appartement boven een hotel kiezen, omdat het je de kans geeft om onder de lokale bevolking in woonwijken te verblijven en je onderdompelt in de cultuur van de plaats die je bezoekt. Maar je kunt altijd goedkope hotels in de stad of rond Catania vinden.

Zoek hier voor goedkope accommodatie in Catania.

Wat te bezoeken

Begin op Piazza Del Duomo, die het hart van de stad markeert en de thuisbasis is van de kathedraal van Sant’Agata en Fontana dell’Elefante met een olifantsbeeld gemaakt van lavasteen.

Piazza Del Duomo

Als je in de stad slechts één museum bezoekt, maak je Le Terme Achilliane, overblijfselen van het oude Romeinse thermale badencomplex onder de kathedraal. Volg de Via Etnea en ga de Via Vittorio Emanuele II (als je een geweldig panoramisch uitzicht over het hele gebied wilt krijgen, bezoek je de kerk Badia Sant’Agata) in om de ruïnes van het Romeinse theater te zien. Hoewel het theater ondergronds werd begraven door de vulkaanuitbarstingen en nu slechts een klein deel ervan te zien is, biedt het een kleine blik op het oude verleden van de stad.

Romeinse theater

Zorg ervoor dat je een stop maakt wanneer je Via Antonino Di Sangiuliano bereikt, een mooie straat met rijen bloeiende bomen.

Loop de Via Crociferi op totdat je de universiteitsfaculteit bereikt. Het elegante lichtgrijze lavastenen gebouw met een wenteltrap aan de voorkant is omgeven door een kleine tuin en het is een perfecte plek om te ontspannen.

Villa Bellini-park en de botanische tuinen


Twee andere haltes langs de Via Etnea die het ontdekken waard zijn, zijn Villa Bellini-park en de botanische tuinen, beide perfecte plekken voor een wandeling.

Als je op zoek bent naar een tour naar Etna, is dit zeker een excursie van een halve dag vanuit Catania – houd hier rekening mee. Er is een openbare bus, maar deze heeft slechts 1 rit per dag, van Catania naar Etna om 8:30 uur en terug van Etna naar Catania om 16:00 uur. Misschien wil je een auto huren of gaan met een van de vele bureaus die dagtochten naar Etna aanbieden.

Etna

Het belangrijkste strand van Catania, La Playa, ligt aan de rand van de stad en is te bereiken met buslijn D vanaf Piazza Paolo Borsellino. Je kunt je buskaartjes kopen bij een kaartautomaat bij de bushalte.

Eten

Gelukkig ben je in een stad die zoveel geweldige culinaire traktaties biedt dat het onmogelijk is om op slechts één gerecht of één restaurant te wedden.

De meeste bars en restaurants hebben een dekkingstoeslag in de prijs, bekend als coperto. Extra fooien zijn niet gebruikelijk.

Restaurants hebben zeer strikte openingstijden. De meesten van hen werken van 12 uur tot 15.30 uur en gaan daarna weer open voor het diner rond 19.00 uur. Het is bijna onmogelijk om rond 17.00 uur een plekje te vinden om te eten.

Goedkope vluchten naar Catania:

Zoek voor Goedkope vluchten naar Catania.

We hopen dat dit nuttig voor u was om een beeld te creëren van de korte vakantie die we in maart zullen hebben. We zullen ook proberen terug te komen met enkele mooie foto’s en leuke herinneringen.

Deel ons verder:

Geef een reactie