Korte gids voor een stedentrip in Praag. Top bezienswaardigheden niet te missen

Praag is een van die steden die letterlijk je hele hart verovert en ervoor zorgt dat je meer wilt ontdekken. Het is ook een van die plaatsen die in het echt 100 keer beter is dan welke foto dan ook – vol met veel spannende en mooie plekken om te zien.

Bekijk hier onze geweldige DIY-reisaanbiedingen om Praag te bezoeken.

De Gouden Stad heeft vele unieke en ongebruikelijke plaatsen, gebouwen en monumenten. Daarom hebben we een lijst met unieke monumenten in Praag samengesteld. Je moet deze zien de volgende keer dat je deze fantastische stad bezoekt.

1. Loop naar het Oude Stadsplein

Het Oude Stadsplein is het mooiste, maar ook drukste, openbare plein van Praag. Een aantal van de beroemdste bezienswaardigheden van de stad zijn hier te vinden.
Er is de astronomische klok die elk uur een show geeft voor honderden toeristen, de Onze-Lieve-Vrouwekerk voor Týn, waarvan de torenhoge torens een van de meest herkenbare kenmerken van de stad zijn, en de kleinere, maar misschien wel mooiere Sint-Nicolaaskerk – allemaal zijn een bezoek waard.

2. Ga naar de top van de Oude Stadstoren

De oude stadstoren heeft ongetwijfeld het beste 360 graden uitzicht op de oude binnenstad van Praag en zover het oog reikt! Van bovenaf zie je meer prachtige kleurrijke gebouwen en het plein zelf is nog mooier!

3. Zie de Prasna Brana (Kruittoren)

De Prasna Brana is een middeleeuwse en gotische toren die de oude stad scheidt van de nieuwe stad. Deze toren is een van de originele stadstorens en werd eind 1400 gebouwd. De architectuur, net als met al het andere in Praag, is echt geweldig. Wat nog verbazingwekkender is, is hoe goed bewaard het is! Je kunt zelfs naar de top van de Kruittoren gaan om een ander uitzicht op Praag te zien

5. Charles brug

De beroemdste en mooiste brug in Praag. Het is gevuld met kunstenaars en toeristen is superdruk, behalve voor vroege ochtenden.

Wat magisch is, zijn lokale verkopers die hun kunst verkopen, aanbieden om een karikatuur van je te maken, handgemaakte sieraden of soortgelijke souvenirs verkopen.Het ziet er heel levendig en fris uit, met gelukkige en tevreden mensen.

Wat je in de buurt kunt vinden, is een prachtig klein park met tientallen zwanen die daar liggen of rondlopen.

6. Bezoek de Praagse Burcht

De Praagse Burcht is heel gemakkelijk om naar te lopen vanuit de oude binnenstad.

Het kasteel van Praag en het hele complex is behoorlijk massief, het is ook het grootste kasteel ter wereld! De president van de Tsjechische Republiek woont eigenlijk in het kasteelcomplex. Binnen het complex heb je het kasteel, de St. Vitus Kathedraal, de Golden Lane, en een behoorlijk coole toren die vroeger gevangenen huisvestte. Je kunt een rondleiding volgen of gewoon kaartjes kopen en zelf rondlopen.

7. Zie het Dancing House

Het dansende huis ligt direct aan de rivier de Moldau en is een cool voorbeeld van moderne architectuur. Wist je dat de architect van het Dancing House eigenlijk uit Zagreb, Kroatië komt?

Hoewel je het Dansende Huis in Praag misschien van buitenaf interessant vindt, is er altijd wel een soort kunsttentoonstelling binnen. Vergeet niet het uitzicht bovenop

8. Loop door de Joodse wijk

De Joodse wijk in Praag, ook bekend als Josefov, is een van de belangrijkste historische gebieden van Praag. De geschiedenis van het Joodse getto van Praag gaat terug tot de 13e eeuw toen de inwoners van dit gebied tussen de oude binnenstad en de rivier de Moldau werden verdreven. Gelukkig hebben zes Joodse synagogen en de Oude Joodse Begraafplaats oorlog, segregatie en bezetting overleefd en kunnen bezoekers deze vandaag bewonderen. Om meer te ontdekken en meer te weten te komen over de turbulente geschiedenis, neem je een wandeltocht waarbij je ook toegang hebt tot het Joods Museum van Praag

Praag heeft veel te bieden. Het is een heel mooie culturele stad. Praag kan immers vaak gezien worden als een toegangspoort tot Oost-Europa (cultureel gezien).

Kortom, Praag heeft veel magische plekken te bieden en deze post beschreef er maar een paar.

Boek goedkope accommodatie in Praag

Zie hier de beste accommodatie opties in Praag.

Boek Goedkope vluchten naar Praag

Kijk hier wat zijn de goedkoopste vluchten naar Praag.


Ik hoop dat je de post leuk vond!

Deel ons verder:

Geef een reactie