Malta- top 10 verbazingwekkende bezienswaardigheden.

Malta lijkt misschien klein, maar je hebt eigenlijk een auto nodig om het goed te verkennen. Malta bestaat uit 3 hoofdeilanden: Malta, Gozo en Comino. Malta is de grootste, met de hoofdstad Valetta. Gozo is een ander prachtig bewoond eiland met veel prachtige bezienswaardigheden. Comino is ook een zeer interessant klein eiland. Bovendien, de beroemdste plaats in Malta, bevindt de Blue Lagoon zich in Comino.

Er zijn zoveel prachtige plekken om uit te kiezen, het is bijna onmogelijk om de mooiste plekken in Malta te noemen. Voor zo’n klein land op het kruispunt van Europese culturen heeft Malta een schat aan geweldige bestemmingen. Prachtige stadsgezichten en natuurlijke wonderen, architectonische hoogtepunten en mooie door de mens gemaakte attracties, er is voor iedereen iets te ontdekken.

We vinden altijd de beste en goedkoopste aanbiedingen voor individuele reizen. Klik hier om de aanbiedingen te zien die we hebben om Malta te zien.

Maar we hebben ons best gedaan om onze top 10 meest verbazingwekkende Malta- top 10 verbazingwekkende bezienswaardigheden op Malta te selecteren.

1. De iriserende wateren van de Blue Lagoon

De Blue Lagoon in Malta is een van de meest gefotografeerde attracties op het eiland. Voor bezoekers en de lokale bevolking is het een populaire bestemming voor een dagje uit.
Mensen bezoeken deze geweldige plek om te zwemmen in het blauwe water, om te snorkelen of gewoon om een leuke tijd met vrienden te hebben. De Blue Lagoon ligt tussen de eilanden Comino en Cominotto, en je kan het gemakkelijk bereiken per boot of rondleiding vanuit zowel Gozo als Malta.

2. Het barokke gezicht van Valletta

Het is een geplande stad met een regelmatig stratennetwerk dat niets kan schelen over het terrein dat ze bestrijken. Met andere woorden, Valletta lijkt een beetje op San Francisco, met straten die op en neer gaan in de meest absurde hellingen en afdalingen.
Dit draagt bij aan een al mooi straatbeeld van barokke huizen met kleurrijke Maltese balkons en houten winkelpuien. Een wandeling door de door UNESCO beschermde straten van Valletta is een must wanneer je Malta bezoekt.

3. De regenboogkleuren van de Blue Grotto

Neem deel aan een georganiseerde boottocht naar de Blue Grotto van Malta en ontdek een fascinerend labyrint van grotten en zeetunnels. Zorg ervoor dat je vroeg op de dag komt, want dan is het licht precies goed. Net onder het oppervlak glinstert een overvloed aan koralen en zeewier in fosforescerende kleuren.

Deze regenboog van licht wordt vervolgens op de rotswanden gegoten, die veranderen in een canvas van kleur, schaduw en licht. Een reis naar de Blauwe Grot is inderdaad een onvergetelijke ervaring.

4. De stille straten van Mdina

Sunbaked rijstroken geflankeerd door hoge gouden muren. Lege vierkanten alleen bewaakt door een enkele sinaasappelboom of een oude bron. Huizen begroeid met bloemen, luiken gesloten, de lak glanst in de zon. Uitzicht vanaf de stadsmuren, over vlaktes en dorpen tot aan de zee.

Er heerst een speciale sfeer in Mdina, een plechtige royalty die uniek is voor deze stad. Bezoek in de late namiddag om de kalksteen te zien gloeien in de warme avondzon, voel de warmte van de verwarmde steen komen. Geniet vervolgens van de bezienswaardigheden en geluiden met je geliefde en geniet van een lekker glas Maltese wijn op een van de pleinen. Geluk.

5. Spectaculaire zonsondergangen bij Dingli Cliffs

De Dingli-kliffen zijn het hoogste punt in Malta en ze liggen ook direct aan zee. Bezoekers wandelen graag langs deze dramatische kliffen die op een bepaalde plek zo’n driehonderd meter in zee vallen.

Waaghalzen hebben in het verleden sommige delen van de kliffen aangelegd om land te winnen voor het verbouwen van gewassen en het hoeden van vee. Omdat Dingli Cliffs aan de zuidwestkant van Malta liggen, moet je ’s avonds bezoeken voor de spectaculaire zonsondergang.
Een wandeling op Dingli Cliffs is echter op elk moment van de dag een onvergetelijke ervaring.

6. Het gouden interieur van de co-kathedraal van St. John

Laat je niet misleiden door de buitenkant van zandsteen van de St. John’s Co-Kathedraal in Valletta. De binnenkant van deze kathedraal zal de meeste kerken in Zuid-Europa overtreffen, het kan zelfs bovenaan de lijst komen. De Orde van St. John behoorde tot de machtigste en rijkste kerkinstellingen, en hun belangrijkste kerk, de St. John’s Co-Kathedraal, laat dit met behoorlijk effect zien.

Gouden ornamenten en prachtige beelden, marmeren vloeren en Caravaggio’s meesterwerk “De onthoofding van Johannes de Doper” komen allemaal samen in een onvergetelijke culturele attractie.

7. De kleurrijke vissersboten van Marsaxlokk

Masaxlokk is een klein vissersdorpje in het zuiden van Malta. Het is een populaire bestemming voor daguitstapjes voor bezoekers en de lokale bevolking, met name op zondag wanneer de vismarkt in volle gang is.

Op andere dagen kunnen bezoekers een rustigere kant van het dorp ontdekken. Het beste wat je kunt doen in Marsarxlokk, is waarschijnlijk een wandeling langs het havenfront om de kleurrijke vissersvloot te zien.

Let vooral op het Horus-oog dat op veel van deze boten is geschilderd, een oude traditie om de vissers tegen de gevaren op zee te beschermen.

8. De opvallende symmerie van de Rotunda van Mosta

De koepel of rotonde van de kerk in Mosta is een van de grootste ter wereld. Je kunt het vrijwel overal zien op Malta, zo indrukwekkend is het. Aan de binnenkant is de kerk versierd met mooie tinten blauw, goud en wit – een verfrissend lichte en luchtige combinatie.
Maar neem niet alleen de Rotunda van Mosta op in je reisschema vanwege zijn schoonheid. Er is ook het verhaal van de bom uit de Tweede Wereldoorlog die dwars door de rotonde en op de verzamelde gemeente doorboorde.

Omdat het niet tot ontploffing kwam, raakte niemand ernstig gewond, iets wat de lokale mensen nog steeds geloven is een wonder.

9. Strandperfectie bij Għajn Tuffieħa

Ġnejna Bay is slechts een van de drie stranden in een gebied genaamd G calledajn Tuffieħa in het noorden van Malta in de buurt van Mgarr.

De anderen zijn Golden Bay en Għajn Tuffieħa Bay, en hoewel deze twee zeker heel mooi zijn, is het vooral Ġnejna Bay die ons hart heeft gestolen.

Dit strand is een beetje moeilijker te bereiken en dus minder druk en duister. Met kristalhelder water en een prachtig uitzicht. Absoluut een van de mooiste plekken op Malta.

10. Het zachte gouden zand in Ramla Bay

Wat betreft zandstranden, Malta heeft er slechts een handvol van. Ramla Bay is een van de populairste stranden van Malta.

Dit strand op het eiland Gozo is perfect voor een leuke familiedag op het strand. Het zand is zacht en heeft een lichte rode tint, de golven zijn zacht en er is genoeg ruimte voor iedereen om plezier te hebben.

Toevallig is het ook een populaire plek om de zonsondergang te zien: loop gewoon helemaal naar de mystieke Calypso-grot van waaruit je het strand tijdens het gouden uur kunt overzien.

DIY vakantie aanbiedingen naar Malta

Zoek een goedkoop hotel in Malta – HIER.

OF een goedkope vlucht naar Malta vanuit Nederland?

We hopen dat dit je helpt bij het plannen van je reis naar Malta – het is echt een prachtig land en een geweldige plek in Europa voor een snelle ontsnapping. Het kleine formaat betekent dat een reisplan zo gemakkelijk kan worden gemixt en aangepast dat het je past.

Deel ons verder:

Geef een reactie