Top 10 fantastische bezienswaardigheden in Phuket, Thailand

Welkom avontuurlijke vrienden!

Thailand heeft zoveel te bieden en er zijn zoveel prachtige plekken om te bezoeken en te zien in Thailand dat het geen wonder is dat het een populaire reisbestemming is.

Phuket is het grootste eiland van Thailand met geweldige plekken en enkele van de mooiste stranden van Thailand en waarschijnlijk ter wereld.

Wanneer is de beste tijd om Thailand te bezoeken? De beste tijd om Thailand te bezoeken is tussen november en februari met temperaturen die oplopen tot 33 graden, en als je naar het zuiden van Thailand gaat, kun je je bezoek verlengen tot maart, zolang het droge seizoen duurt.

Vandaag bloggen we over 10 bezienswaardigheden en fantastische plekken die je niet mag missen als je het eiland Phuket in Thailand bezoekt:

1. Verken de baai van Phang Nga

De baai van Phang Nga heeft prachtig groenachtig blauw water met geweldige tours om James Bond Island te bezoeken, vele grotten en tal van gebieden om te zwemmen. Je kunt gaan kajakken, hoewel de lokale bevolking vaak degene is die voor je kajakt omdat sommige grotten moeilijk te navigeren zijn en je moet liggen vanaf de lage plafonds.

2. Phi Phi-eilanden

Phi Phi is een prachtige archipel die bestaat uit fantastische stranden en immense kliffen over twee baaien die je vanaf het beroemde uitkijkpunt kunt bewonderen. Phi Phi staat ook bekend onder jonge mensen vanwege de legendarische strandfeesten die de hele nacht duren, en doet een beetje denken aan de Full Moon-feesten op Koh Phangan. Maar deze roem heeft een prijs en Phi Phi is mogelijk te populair en dus te druk geworden.

3. Bezoek de Grote Buddha

De Grote Boeddha, een iconisch wit marmeren beeld van 45 meter hoog op de top van de Nakkerd-heuvel in het zuiden van het eiland. Big Buddha is meer dan alleen een herkenningspunt; het is een religieuze plaats.

De weg om daar te komen is een beetje steil maar goed geplaveid, en het panoramische uitzicht vanaf de top is de klim waard. In het noorden zie je de hele Chalong-baai helemaal tot aan Phang Nga, en in het zuiden zie je Kata Beach. Onderweg stop je bij een van de vele kleine panoramische bars om een vogelzicht op Karon Beach te krijgen

4. Geniet van Freedom Beach

Freedom Beach is een ongerept strand, het zeewater is kristalhelder waardoor het geweldig is om te snorkelen en zwemmen.
Het heeft ook een goed restaurant met sanitair en strandstoelen.
Freedom Beach is een van de minst toegankelijke van alle stranden van Phuket, dus bereid je voor op een boottocht van ongeveer 25 minuten die een beetje kost, maar je zult er geen spijt van krijgen

5. Verken Old Phuket Town

Het is moeilijk om die oude Chinees-Portugese straten te weerstaan met hun prachtige winkelpanden en prachtige herenhuizen. Met onderweg veel kleine cafés, bakkerijen en eetgelegenheden. De oude binnenstad van Phuket is perfect voor een halve dag. Bezoek ook de lokale markten in de buurt van het busstation en verken de kleine straatjes hier en daar om een aantal ongelooflijke verlaten herenhuizen te ontdekken. Mis de Phuket Walking Street op zondag niet, een kans om veel lokaal eten te proberen dat je niet gemakkelijk kunt vinden!

6. Verken Banana Beach

Het staat ook wel bekend als ‘Banana Rock Beach’, en deze strand is verbluffend mooi. Banana Beach heeft ondiep helderblauw water, grote palmbomen en een uitstekende zandkwaliteit.

En voelt bijna verlaten aan, zelfs met Phuket als een populaire toeristische plek. Er is ook een restaurant aan het strand.

Het Banana-strand is relatief geïsoleerd, dus het is niet bekend bij veel mensen en er is een zekere hoeveelheid moeite om naar het Banana-strand te gaan, omdat je een privérondvaart nodig hebt.

7. Bezoek en help de Phuket-olifanten

Helaas rijden mensen nog steeds op olifanten tijdens een vakantie in Thailand, maar het doet de olifanten pijn en mag nooit worden gedaan. In plaats daarvan kun je een olifantenervaring hebben door een olifantenreservaat te bezoeken. Zorg ervoor dat de plaats die u bezoekt een echt toevluchtsoord is waar geen ritten worden aangeboden of dat ze vastgeketend zijn.

8. Bezoek de Similan-eilanden

Similan Island is de meest indrukwekkende reeks eilanden die toegankelijk is vanuit Phuket, gezegend met ongelooflijk wit zand en helderblauw water. Maar deze zijn alleen geopend van november tot mei en een beetje ver, 100 km ten noordwesten van Phuket in de Andamanse Zee. Als je de kans krijgt, moet je gaan. Als je niet zeker bent, ga dan naar Phi Phi Island, maar het is druk. Meer toegankelijk en dichterbij is Racha Island of in de buurt is ook Coral Island.

9. Bewonder het uitkijkpunt Samet Nangshe

Samet Nangshe is een prachtig panoramisch uitzichtpunt in de baai van Phang Nga. Het is een beetje ver buiten het eiland Phuket, maar als je een auto of een grote fiets hebt, is het de rit waard. Vanaf daar kun je de fantastische kalksteenformaties van de Phang Nga-baai bewonderen, maar het kost veel moeite.
De schoonheid van dit natuurwonder is de moeite waard! Vroeger was het een hele uitdaging om de heuvel te beklimmen naar een van de uitzichtpunten, maar er is nu een pick-up die je tegen een kleine vergoeding naar boven brengt

10. Bekijk een zonsondergang bij Prompthep Cape

Promthep Cape is niet zo groots als je zou verwachten, maar trekt nog steeds elke avond busladingen toeristen bij zonsondergang. De verhoogde ligging in het uiterste zuiden van het eiland biedt een prachtig uitzicht over de baai en de weinige nabijgelegen eilanden.

Boek een goedkope vlucht naar Thailand

Boek een Hotel in Thailand

Ik hoop dat je ons artikel leuk vond, laat hieronder een reactie achter of op onze Facebook of Instagram pagina en toon wat liefde door deze pagina leuk te vinden en te delen. 🙂

Veilige reizen!

Deel ons verder:

Geef een reactie