Top 11 bucketlist-ervaringen die je moet doen in Cape Town, Zuid-Afrika.

Als je van plan bent om Cape Town te bezoeken, zorg dan dat je hier een paar dagen plant – er is veel te doen. Van wandelingen tot mooie ritten, ontmoetingen in de natuur en wijnhuizen, je kan gemakkelijk een week doorbrengen in Cape Town (Kaapstad).

Cape Town is niet alleen een van de mooiste steden ter wereld, het heeft ook zoveel te bieden!

Hier zijn slechts enkele van de bucketlist-ervaringen die Cape Town te bieden heeft in deze geweldige stad!

Neem de kabelbaan naar de top van de berg

Als je denkt dat het uitzicht op de Table Mountain vanuit Cape Town episch is, wacht dan maar tot je boven op de Table Mountain staat en uitkijkt over Cape Town en de stadskom …!

Een reis naar de top van de Table Mountain is een must tijdens jouw bezoek aan de moederstad.

De kabelbaan van de Table Mountain brengt al bijna 90 jaar passagiers naar de top van de Table Mountain en met zijn 360º roterende vloer en epische uitzichten is het zeker de moeite waard om de rit te maken.

Kaartjes kosten ongeveer USD 20-25 per volwassene, maar zijn seizoensgebonden, dus controleer voordat je vertrekt.

Wandeling naar de top van de berg

Als je zin hebt om van het geweldige eten en drinken in Cape Town te werken, raden we je ten zeerste aan om in plaats daarvan de uitdaging aan te gaan om naar de top te wandelen.

De Table Mountain wordt beschouwd als een van de oudste bergen ter wereld, met rotsen die honderden miljoenen jaren geleden dateren, en lang voordat het Himalayagebergte uit de aarde werd gestuwd. Wandelen door het unieke landschap, vol met inheemse flora en fauna, is meer dan alleen een behoorlijke training; het is een epische reiservaring en enigszins een overgangsritueel voor buitenliefhebbers en bezoekers van de stad. De bonus is dat als je benen gelei zijn zodra je de top hebt bereikt, de kabelbaan een even acceptabele methode is om weer naar zeeniveau terug te keren …!

Er zijn honderden paden die de Table Mountain doorkruisen naar de top, en je hebt een relatief goed niveau van fitness nodig om zelfs de gemakkelijkste van deze te voltooien (je bent immers een berg aan het beklimmen!).

Om die reden, plus algemene veiligheidsmaatregelen (helaas kan wandelen in Zuid-Afrika een aantal persoonlijke veiligheidsuitdagingen met zich meebrengen), raden we aan te kiezen voor een begeleide groepswandeling in plaats van alleen te gaan.

BEKIJK DE ZONSOPGANG VAN HET HOOFD VAN DE LEEUW

Sunrise is overal ter wereld mooi, maar een zonsopkomst vanaf Lion’s Head is een van die zeldzame opwekkende bezienswaardigheden die je zo belachelijk dankbaar maakt dat je leeft.

Hoewel de Table Mountain misschien wel de belangrijkste attractie van Cape Town is, biedt het uitzicht vanaf Lion’s Head, de rots met leeuwen ernaast, enkele van de beste uitzichten op de stad die je maar kan bedenken.

Wandel Lion’s Head op voor zonsopgang en je wordt beloond met 360 ° uitzicht op de wilde schoonheid van Cape Town terwijl het wakker wordt voor de dag. We garanderen dat het bekijken van alles, van de Atlantische kust tot de stadskom, de Table Mountain tot Robbeneiland tot leven komt onder een levendige hemel, een van de meest onvergetelijke ochtenden van je leven zal zijn.

Het is belangrijk op te merken dat hoewel de wandeling relatief kort en gemakkelijk is, deze niet moet worden onderschat. Het gaat ook om wat rotsklimmen en jezelf omhoogtrekken via kettingladders en handgrepen. Dit klinkt meer ontmoedigend dan het in werkelijkheid is; vrijwel iedereen met een redelijk niveau van fitness en stevige schoenen moet dit kunnen bereiken, maar je moet voorzichtig zijn bij nat of mistig weer.

Net als bij het wandelen op de Table Mountain, wordt alleen wandelen hier niet aanbevolen. Het is over het algemeen het beste om met een groep of een gids te gaan voor persoonlijke veiligheid en weer/ routebegeleiding, dus bekijk deze begeleide zonsopgangwandeling hier.

Ten slotte – elke geeuw vanaf je vroege ochtendstart is het waard, dat beloven we! Je zou in staat moeten zijn om de hele terugweg in ongeveer twee uur te voltooien, zodat je de zonsopgang kanzien en daarna gemakkelijk een grote dag sightseeing in Cape Town kan beginnen.

GENIET VAN HET UITZICHT VAN SIGNAL HILL – DAN PARAGLIDE ERVAN!

Direct naast de leeuwenkop bevindt zich de afgeplatte Signal Hill (soms ook wel de leeuwenkloof genoemd), een van de beste uitkijkplekken van Cape Town.

Naast het mooie epische uitzicht op Cape Town en omgeving, kun je ook vrijwel naar de top van Signal Hill rijden – waardoor het een zeer populaire ontmoetingsplaats is voor zowel de lokale bevolking als toeristen. Historisch gezien was de berg een signaalheuvel voor passerende schepen. Signaalvlaggen communiceerden weerswaarschuwingen aan de schepen in de onderstaande haven, terwijl schepen vlaggen konden vliegen die hun huidige status aangeven.

Het beroemde Noon Gun wordt elke dag afgevuurd vanuit Signal Hill, een ouderwets kanon dat al honderden jaren elke dag over Cape Town schiet. Je kan de dreun van het kanon door de stad horen weerklinken.

Voor diegenen die op zoek zijn naar een nog epische kijkervaring, kan je zelfs paragliden vanaf de top van Signal Hill.

EMBRACE CAPE TOWN’S ONGELOOFLIJKE STRANDEN

Als surfen, zand en vitamine-zee je remedie zijn, is een bezoek aan het strand een van de beste dingen die je kan doen in Cape Town. Er is een enorme relaxte surfcultuur hier, en niet voor niets – de stranden en surf zijn echt episch.

De stranden van de vier Clifton zijn de stranden om te zien en gezien te worden tijdens de zomer van Cape Town. Elke zondagavond zijn er gratis yogalessen op het derde strand van Clifton – vind alle details hier.

Camps Bay met palmbomen is even druk en heeft een toon van trendy boetieks, cafés en bars aan de overkant van de weg.

Dan is er Muizenberg met zijn iconische kleurrijke strandboxen en pompende branding, evenals Bloubergstrand en zijn uitzicht terug naar Cape Town en de Table Mountain als je tijd hebt voor de rit.

BEKIJK DE ZONSONDERGANG VAN CAMPS BAY

Alsof het niet al genoeg was om een ​​van de beste zonsopgangen ter wereld te hebben, biedt Cape Town ook een aantal mooie epische zonsondergangen.

Wat meer is, Capetonians hebben het kijken naar de zonsondergang veranderd in zo’n prachtige sociale kunst, meestal met een alcoholisch drankje dat stevig in de hand ligt (bekend als een ‘sundowner’) dat het bijna onmogelijk is om de trek om te vertrekken te negeren let op het laatste licht van de dag ergens speciaal.

Nergens is meer speciaal voor zonsondergang dan het Camps Bay-gebied, gelegen in de uitlopers van het Twelve Apostles-gebergte.

Beroemd om zijn fijne witte zand en sprankelend blauw water, is het strand met palmbomen ook de plek om te zien en gezien te worden; bekleed met de meest trendy cafés, bruisende strandbars en enkele van de meest gerespecteerde restaurants in de stad.

Kijken hoe de zon in Camps Bay en de omgeving in de Atlantische Oceaan valt, is een beetje een overgangsritueel in Capetonië en een heerlijke manier om je dag te eindigen in een van de mooiste steden ter wereld. Om nog maar te zwijgen van de mooie epische uitzichten terug naar de stad en Lion’s Head!

GANG DE TUINEN VAN KIRSTENBOSCH

Zuid-Afrika is extreem rijk aan biodiversiteit, en er is geen betere plek om dit te verkennen dan in een van de grootste botanische tuinen ter wereld, Kirstenbosch Gardens.

De tuinen liggen op de oostelijke hellingen van de Table Mountain en behoren tot de mooiste ter wereld. Kirstenbosch is ook de thuisbasis van meer dan 7.000 plantensoorten (veel bedreigd) en is sinds 2004 opgenomen in de UNESCO-werelderfgoedzone van Cape Floral.

Bezoekers kunnen dwalen langs de 130 meter Centenary Tree Canopy Walkway (bijgenaamd de ‘Boomslang’ voor de manier waarop het door de toppen van de bomen slingert), picknicken in de tuinen of genieten van high tea in de Tea Room, of deelnemen aan een gratis rondleiding door de verschillende thematuinen.

Als je het geluk hebt om Cape Town in het voorjaar te bezoeken, zijn de tuinen bedekt met een kleurrijke deken van cape wilde bloemen – een gezicht dat je niet wilt missen! Het amfitheater is ook een populaire plek in de zomer voor optredens in de open lucht.

RIJDEN LANGS CHAPMAN’S PEAK DRIVE

Dit is een van de mooiste ritten in Cape Town, zo niet de hele wereld.

De Chapman’s Peak Drive (of Chappies, voor de lokale bevolking!) is een smalle, bochtige weg tussen Hout Bay en Noordhoek die aan de ene kant de ruige en dramatische kliffen van de kustlijn omhelst, met ongelooflijke uitzichten over de ijsblauwe Atlantische Oceaan aan de andere.

Gebouwd tijdens de eerste Wereldoorlog, gesloten in 2000 en heropend in 2003, is de weg een absolute must-see attractie op elke route van Cape Town.

Het belangrijkste dat je tijdens de rit kan doen, is het uitzicht bewonderen, maar er zijn ook tal van mooie plekken om te stoppen voor een picknick – of combineer jouw rit met een langere dagtrip naar het schiereiland Kaap.

ZIE DE PINGUÏNEN OP HET STRAND VAN BOULDERS

Ongeveer een uur rijden ten zuiden van Cape Town ligt het ongelooflijk mooie strand van Boulders, mooi, maar nog bekender als het huis van meer dan 2.000 bedreigde Afrikaanse pinguïns.

De kolonie wordt beschermd door SANParks, en je moet een instandhoudingstoeslag betalen wanneer je het park betreedt.

Dit is de enige plek ter wereld waar je in de buurt van de kleine schatjes kan komen – hoewel je, zoals altijd, rekening moet houden met het feit dat dit wilde en bedreigde dieren zijn en alleen op afstand moeten worden waargenomen.

Bekijk ze dartelen in de golven, dwaal over de promenade over hun holen, of bekijk het bezoekerscentrum om alles te weten te komen over de Afrikaanse pinguïn.

Voer de pinguïns niet en probeer ze niet aan te raken; het druist niet alleen in bij natuurbehoud, maar hun snavels zijn ook superscherp – en ze zijn niet bang om ze te gebruiken!

ZIE EEN WALVIS VANAF HERMANUS

Hoewel het technisch gezien niet in Cape Town zelf is, is de stad nog steeds zeer de toegangspoort tot de beroemde walvistochten die in Hermanus worden aangeboden, op slechts anderhalf uur rijden.

Hermanus is het hart van de walvisroute en is een van de grootste plaatsen ter wereld om deze ongelooflijke wezens te bekijken.

Het nabijgelegen Walker Bay is de paring en broedplaats voor de Southern Wright Whale (juni – november), nadat ze zijn opgestegen van Antarctic Waters.

Er zijn tal van plaatsen om de walvissen te bekijken, waaronder het Cliff Path, een traject van 12 kilometer met eindeloze uitkijkpunten en mogelijkheden om walvissen te bekijken.

GA NAAR DE RAND VAN AFRIKA OP KAAPPUNT

Geen route in Cape Town is compleet zonder een reis naar een van de meest epische plekken: het schiereiland Cape Point.

Het Kaapse schiereiland is waar de rotsachtige, bergachtige landtong botst met de wilde Atlantische zee, waardoor een dramatisch landschap ontstaat vol met unieke flora en fauna.

De rotsachtige kliffen en eindeloze uitzichten op de oceaan wekken de indruk dat je het einde van de wereld hebt bereikt, wat je in sommige opzichten hebt gedaan, aangezien dit het meest zuidwestelijke punt van Afrika is!

Er zijn genoeg dingen te doen rond het Kaapse schiereiland; wandel naar de oude vuurtoren op Cape Point (of neem in plaats daarvan de Flying Dutchman Funicular!), wandel naar de beroemde WO II SS Thomas T. Tucker schipbreuk op het Olifantsbos-wandelpad, verken Kaap de Goede Hoop en een toon van mooi geheim stranden die wachten om ontdekt te worden (hoewel een woord van waarschuwing: zwemmen is bij sommige niet toegestaan ​​vanwege sterke stromingen).

De rit daar beneden brengt je langs Muizenberg, de kolonie van Boulder Beach en Hout Bay, allemaal een bezoek waard. Je kan ook een omweg maken langs Chapman’s Peak Drive en de westkust om het mooiste landschap van Cape Town te bewonderen.

Bekijk onze doe-het-zelf aanbiedingen voor Cape Town (Kaapstad). Klilk hier.

Wat zijn je favoriete activiteiten in Cape Town? Als je meer tips hebt, laat ze achter in de reacties op onze Facebook-pagina of op Instagram!

We hopen dat je deze informatie nuttig vindt voor jouw volgende bezoek in Cape Town. Zo ja, vergeet dan niet om het leuk te vinden en te delen!

Deel ons verder:

Geef een reactie