Aloha! Een avontuurlijke gids voor Oahu, Hawaii. Top bezienswaardigheden!

Oahu is het meest bevolkte eiland van Hawaï en absoluut het drukste. Aangezien het een belangrijke toeristische bestemming is, kan het soms wat overvol aanvoelen.

In onze kleine gids hebben we de interessantste dingen onderzocht om te doen, te zien en te genieten in Oahu, terwijl we proberen de drukte te vermijden. Daar gaan we met Oahu bezienswaardigheden:

Kakaako

Als je op zoek bent naar een kunstzinniger gebied met plekken om te eten en te drinken, ga dan naar Kakaako, een gebied in Honolulu met een sterke kunstcultuur en geweldige plekken om te winkelen, eten en drinken.

Een van de coolste delen van Kakaako zijn de talloze muren die in muurschilderingen zijn geschilderd.

Kaiona Beach

Lanikai staat algemeen bekend om het hebben van een van de mooiste stranden van Oahu .. maar daarmee komt er een grote drukte. Maar slechts ongeveer 15 km verder van Lanikai vind je het Kaiona-strand.

Dit strand heeft magisch wit zand, helderblauw water, ondiep rif en zelfs een eiland in de verte … en minder druk dan andere populaire drukke stranden.

Zwem met dolfijnen of ga naar de walvissen kijken


Als zwemmen met dolfijnen in het wild op je bucketlist staat, dan is dit iets voor jou. Er zijn tal van lokale rondleidingen die dagelijks langs de kust van Oahu varen. Ze nemen je mee naar de natuurlijke omgeving van de geliefde Hawaiiaanse spinnerdolfijnen. Kijk hoe deze spectaculaire wezens geweldige luchtstunts uitvoeren (waarvoor ze zijn genoemd) en de kans krijgen om passief met ze om te gaan in het water.

Als je het eiland in de wintermaanden bezoekt, mag je de Whale Watching Tours niet missen en krijg je de meest geweldige ervaring van je leven.

Ga snorkelen bij Hanauma Bay

  Deze uitgestorven vulkanische krater is een rijk bed van divers zeeleven en misschien wel de beste plek om te snorkelen in heel Hawaï, laat staan in Oahu. Je ziet Hawaiiaanse zeeschildpadden, kleurrijke vlindervissen, de opvallende veroordeelde tang en de beroemde riftrekkervis, ook bekend als humuhumu-nukunuku-apua’a of de Hawaiiaanse staatsvis.
Rijd vroeg, want de parkeerplaats kan gesloten raken als deze vol is (soms gebeurt het heel snel in de ochtend :))

Wandeling naar Manoa of Lulumahu-watervallen

Lulumahu Falls is een van de favoriete wandelingen in Oahu voor de lokale bevolking omdat het maar een korte afstand van de stad is, maar je voelt je alsof je een wereld verwijderd bent en trekt door de jungle. Sommigen vergelijken het met de super populaire Manoa Falls-wandeling, maar Manoa biedt een duidelijk omschreven pad plus toeristische voorzieningen, een cadeauwinkel en een café … en Lulumahu heeft precies het tegenovergestelde … je bevindt je in de jungle. 🙂

Ga naar de gratis Hula-show in Waikiki

Waikiki heeft veel straatartiesten om je te vermaken. Als je lang genoeg blijft (na de zonsondergang), kun je een traditionele fakkelverlichtingceremonie en Hula-show in Kuhio Beach Park observeren. Wees er dinsdag, donderdag of zaterdag om getuige te zijn van de traditionele dans van de Hawaiiaanse cultuur.

Maak een wandeling door de Diamond Head

Een andere must in Oahu is om Diamond Head te wandelen. Bonuspunten als je vroeg wakker wordt om de zonsopgang vanaf de top te vangen! Het pad is absoluut prachtig en als je geluk hebt en het regent niet, dan heb je onderweg een aantal instagram-ready shots.
Er is een zeer kleine toegangsprijs om het park binnen te komen, dus neem wat contant geld mee.

Dwaal door de botanische tuin van Ho’omaluhia

Deze tuin is onlangs beroemd geworden vanwege het iconische schot van mensen die de met bomen omzoomde oprit aflopen met het Ko’olau-gebergte achterin. Helaas, vanwege de populariteit van alle Instagrammers die hier komen om deze foto te maken en de weg te verstoppen, handhaaft het park nu een nieuwe wet waarbij geen foto’s op deze weg zijn toegestaan. Er zijn overal borden en zelfs bewakers die daar de hele dag zitten om ervoor te zorgen dat niemand foto’s maakt op de oprit.

Byodo-in Temple een magische ervaring

Wauw! Deze prachtige boeddhistische tempel is een kleinere replica van de Byodo-in-tempel in Japan. De locatie in het weelderige, groene paradijs onder de Ko’olau-bergen is adembenemend. Het is zo vredig om over het prachtig aangelegde terrein te slenteren.

Maak een wandeling door de Lanikai Pillboxes

Begin de ochtend met een vroege wandeling door de Lanikai Pillboxes. Dit wordt nu een zeer bekende wandeling en daarnaast is het ook een lokale favoriet. Het is het beste om vroeg te gaan om de hitte te verslaan, want dit is weer een wandeling die geen schaduw biedt. Het is een vrij gemakkelijke wandeling, goed voor beginners, en het lonende uitzicht aan het einde is het zeker waard.

Klaar voor een vakantie in Oahu?

Zoek goedkope vluchten naar Hawaii:

Boek een geweldig hotel in Oahu, Hawaii

Ik hoop dat je ons artikel leuk vond, laat hieronder een reactie achter of op onze Facebook of Instagram pagina en toon wat liefde door deze pagina leuk te vinden en te delen. 🙂

Veilige reizen!

Deel ons verder:

Geef een reactie