Bezienswaardigheden van Coron, Palawan, Filipijnen, avontuur en zonnebaden. Een van de mooiste exotische plekken.

Het eiland Coron, Palawan, Filipijnen is een van de mooiste exotische plekken die u wilt bezoeken voor een perfecte vakantie. Het eiland heeft een aantal prachtige natuurlijke wonderen waar je dol op zult zijn en die je graag terug zou willen zien.

Hier is onze selectie van avontuurlijke tips en trucs om te doen en bezienswaardigheden van Coron, Palawan:

Zwem in de Twin Lagoon

De Twin Lagoon dankt zijn naam aan een kalkstenen muur die het water in twee lagunes verdeelt en het is een van de beroemdste plaatsen in de omgeving.

Bij eb kun je gemakkelijk door een boog in de kalkstenen muur zwemmen om toegang te krijgen tot de verborgen binnenlagune. Met de kalkstenen torens van Calis Mountain die de binnenlagune omarmen, komen zoet en zout water samen, waardoor een thermocline ontstaat met lagen van verschillende watertemperaturen.

De kalkstenen muren rond de binnen lagune zijn rijk aan koralen en zeeleven. Ik zweer het, afgezien van wanneer je het brakke water oproert en het tijdelijk doet denken aan olie die zich met azijn mengt, kun je voor minstens vijf meter diep naar beneden kijken.

Lake Kayangan

Lake Kayangan is ook een vrij populaire plek in Coron en een van de meest gefotografeerde.

  Het is een van de zeven zoetwatermeren van Coron Island en een van de slechts twee meren die open zijn voor het publiek (de andere meren kunnen mogelijk worden bezocht door speciale toestemming te vragen aan de inheemse Tagbanua-stam die het eiland naar huis roept).

De keerzijde is dat het ongelooflijk druk kan worden. Met zulke uitzichten vanaf een veel gemakkelijkere en kortere klim dan Mt. Tapyas.

Geniet van Maquinit Spring

Maquinit Springs zijn een van de weinige warmwaterbronnen met zout water ter wereld. Twee zwembaden die zijn aangelegd in het mangrovebos en ernaast is een klein strand.

Natuurlijk warm water van een ondergrondse vulkaan voedt de poelen om het therapeutische water te produceren. De bronnen liggen ongeveer 30 minuten buiten Coron Town en je zou hier zeker minstens een hald per dag moeten doorbrengen!

Snorkel naast scheepswrakken uit de Tweede Wereldoorlog

De wateren rond Coron zijn gevuld met scheepswrakken uit de Tweede Wereldoorlog en het Japanse schip dat bekend staat als Skeleton Wreck is ondiep genoeg zodat snorkelaars het wrak en het koraalrif dat zich erop heeft gevormd kunnen waarderen.

De achtersteven van het skeletwrak ligt op slechts 5 meter (16 voet) water en is gemakkelijk te zien zonder speciale uitrusting. Om nog maar te zwijgen over de geweldige snorkelervaring en de variëteiten van het onderwaterleven die je tegenkomt.

Ontdek de beste stranden en ga zonnebaden

Banol Beach (ook wel Banul Beach genoemd) is een mooi gezicht dankzij het extra fijne witte poederzand dat je er bijna van zou kunnen overtuigen dat je op de Malediven bent. De turquoise wateren die Banol Beach zachtjes overspoelen zijn bijna griezelig mooi, vooral als de zon schijnt.

Atwayan Beach ligt aan de voet van een kleine baai aan de noordwestkust van Coron Island. De strook zand is niet langer dan 100 meter en u vindt een coole bar en restaurant met zeevruchten, lokale en internationale gerechten aan de zuidkant van het strand.

Malcapuya

Malcapuya is een klein eiland van ongeveer 800 meter lang en 180 m breed op zijn breedst. Het ligt op 1,5 uur varen van Coron Town, tussen Tampel en Bulacao Islands, ten zuiden van Coron Bay. Het eiland Malcapuya wordt omgeven door een prachtig strand en biedt geweldige snorkelmogelijkheden. U kunt ter plaatse vers kokoswater en andere drankjes kopen.

Coron Youth Club Beach, ook wel bekend als CYC Beach, Coron Youth Club is het enige openbare strand in Coron. CYC Beach ligt ten zuiden van Uson Island, op ongeveer 6 km van de stad Coron, en maakt deel uit van een klein eiland omgeven door een indrukwekkend koraalrif dat een uitstekende snorkelplek biedt.

Smith Point Beach ligt in een bijna ronde kleine baai net ten zuiden van Banol Beach aan de noordwestkust van Coron Island. Het strand zelf is minder dan 100 meter lang en de baai heeft prachtige kalkstenen karstformaties verspreid over het kristalheldere water.

Andere coole ervaringen in Coron Palawan:

Ik hoop dat je ons artikel leuk vond, laat hieronder een reactie achter of op onze Facebook of Instagram pagina en toon wat liefde door deze pagina leuk te vinden en te delen. 🙂

Veilige reizen!

Deel ons verder:

Geef een antwoord