Top 10 bezienswaardigheden om te bezoeken in Corsica, Frankrijk

Het eiland Corsica is een prachtige bestemming en een openluchtparadijs. Vervelen is op geen enkele manier mogelijk.
Corsica heeft genoeg te doen. Het is een paradijs voor strandliefhebbers, wandelaars en buitensporters. Het eiland heeft een aantal van Europa’s meest inspirerende ruige landschappen en een kustlijn van 1.000 kilometer met doorschijnend water, perfect om te snorkelen of te duiken.

Het is moeilijk om slechts 10 bezienswaardigheden te kiezen, maar hieronder staan onze favoriete plekken op Corsica:

1. Calanques de Piana

Dit UNESCO-werelderfgoed torent majestueus uit boven de oceaan in het regionale natuurpark van Corsica. Het staat bekend om zijn obscure rotsformaties die tot de verbeelding spreken.

Elk wordt afzonderlijk genoemd, en sommigen van hen zijn La Tête du Chien of de “hondenkop” en La Tortue of “de schildpad”. Het kan met de auto worden bezocht, maar er zijn ook veel wandelpaden die eromheen leiden en er naar toe leiden.

2. Bonifacio en trap van koning van Aragon

Bonifacio is een goed bewaard gebleven versterkte stad op een steile kalkstenen klif. De stad is een wirwar van middeleeuwse steegjes en in het hart ligt de 12e tot 13e-eeuwse Eglise Sainte-Marie-Majeure, een romaanse kerk met vroeggotische elementen. Ook een bezoek waard is de 13e-eeuwse Eglise Saint-Dominique, met een strakke gevel en een eenvoudig interieur.

De trappen zijn uitgehouwen in de zijkant van een kalkstenen klif. Het zou in één nacht zijn voltooid door de troepen van koning Aragon Alfonso V.

Bonifacio bevindt zich in het grootste natuurreservaat van Corsica, de Réserve Naturelle des Bouches de Bonifacio, die kalkstenen kliffen, grotten aan zee en de Lavezzi-eilanden omvat.

3. Ajaccio

Sensationeel uitzicht op zee is vanaf verschillende plekken in de stad te bewonderen.

Napoleon Bonaparte, werd geboren in deze bruisende hoofdstad, aangenaam gelegen aan de Golf van Ajaccio.
De oude binnenstad van Ajaccio is ook het ontdekken waard om de historische charme te ontdekken in het doolhof van kronkelende, smalle straatjes. Een bezienswaardigheid die u niet mag missen is de 16e-eeuwse Cathédrale d’Ajaccio, waar Napoleon in 1771 werd gedoopt.

4. Cap Corse

Wilde landschappen waar de bergen in zee vallen. De rit langs de westkust van Corsica is fascinerend
Het schiereiland Cap Corse is 40 km lang en biedt een scala aan activiteiten. Een geweldig gezicht om te zien zijn de Genuese torens en je kunt bruin worden op het strand Plage du Lotus.

Het verkennen van de kustlijn is zeker de moeite waard, niet alleen vanwege de prachtige stranden, maar ook omdat het bezaaid is met historische monumenten zoals de Moulin Mattei (windmolen Mattei) en de Torra di Seneca (toren van Seneca).

5. Sant’Antonino

Dankzij zijn ouderwetse charme heeft Sant’Antonino een plaats verdiend op de Franse lijst van “Plus Beaux Villages” (mooiste dorpen).
Het dorp is als een adelaarsnest op een granieten heuveltop op bijna 500 meter, de oude ommuurde stad Sant’Antonino biedt een prachtig uitzicht op het omringende landschap en de zee. In de weelderige regio Balagne is Sant’Antonino een van de oudste dorpen van Corsica, met een Moors erfgoed dat teruggaat tot de 9e eeuw.

6. Porto Vecchio en de nabijgelegen stranden

Enkele van de meest dromerige zandstranden van Corsica liggen rond Porto Vecchio, dat een druk zomerresort is geworden. Het bekendste strand is het Plage de Palombaggia, bekend om zijn brede zandkust en kalme turquoise wateren. Een ander uitstekend zandstrand is het Plage de Santa Giulia. Beide stranden liggen in lagunes, wat een beschermde omgeving biedt, ideaal om te zwemmen.

Iets verder weg en minder druk is het Plage de Rondinara, een absoluut prachtig zandstrand aan de baai van Rondinara. Het kristalheldere water van Rondinara Beach heeft een bijna tropische kwaliteit.

De oude havenstad Porto Vecchio is ook een bezoek waard om de indrukwekkende oude citadel te zien. In de 16e eeuw bouwden de Genuezen deze onneembare citadel met stevige vestingwerken die intact zijn gebleven. Binnen de citadel zijn veel sfeervolle smalle steegjes, overdekte doorgangen en rustige pleinen.

7. Kaap Girolata en Scandola

Het natuurreservaat Scandola is samen met de Calanques uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed en staat bekend om zijn steile kliffen.

Het gebied staat vol met baaien en grotten, waarvan sommige te bezoeken zijn en andere alleen toegankelijk zijn over zee. Dit landschap is gevormd door een vulkaan die in de oceaan is ingestort.

Om echt te genieten van het kristalheldere water en het fascinerende landschap kun je een boottocht maken vanuit Porto, Galéria of Calvi.

8. Désert des Agriates

De Désert des Agriates is een uitgestrekte, beschermde wildernis met struikgewas, landbouwvlaktes, een grillige kustlijn en crèmekleurige zandkusten. Dit is een fascinerende plek met enkele van de meest fantastische stranden van Corsica. Bovendien heb je vanuit de woestijn een perfect uitzicht op de bergen van Cap Corse.
Twee favoriete stranden zijn het Plage de Lotu en het Plage de Saleccia, gewaardeerd om hun zachte witte zand en transparante wateren; beide stranden zijn ideaal om te zonnebaden en zwemmen.

9. Calvi

In een ongelooflijke mediterrane omgeving met besneeuwde bergen op de achtergrond, verrukt Calvi bezoekers met zijn zonovergoten jachthaven en uitgestrekte prachtige stranden langs de baai van Calvi. Naast zonnebaden, zwemmen en tijd doorbrengen op terrasjes, is de oude citadel een topattractie van Calvi.
Omdat de stad Calvi een groot deel van haar geschiedenis belegerd doorbracht, werd de Citadel gebouwd om de aanvallen te weerstaan. Het torent uit over het gebied en biedt een geweldig uitzicht over de stad en de oceaan.

10. Monte Cinto

Als je een avontuurlijke geest bent zoals wij, zul je dol zijn op wandelen. Pak je wandeluitrusting in wanneer je Corsica bezoekt, deze berg is een van de meest lonende in Europa om te wandelen. En het is een van de beste dingen om te doen op Corsica voor liefhebbers van het buitenleven. De Monte Cinto is de hoogste berg van Corsica en als een van de meest prominente toppen van Europa geeft het een fantastisch uitzicht ..

Er is een trekking naar de top opgezet, die door een ambitieuze wandelaar in één dag kan worden ondernomen.

Ik hoop dat je ons artikel leuk vond, laat hieronder een reactie achter of op onze Facebook of Instagram pagina en toon wat liefde door deze pagina leuk te vinden en te delen. 🙂

Veilige reizen!

Deel ons verder:

Geef een reactie