De mooiste plekken om te bezoeken in Zuid-Amerika. Top bezienswaardigheden van Zuid Amerika.

Er zijn veel prachtige plaatsen om te bezoeken en het is buitengewoon moeilijk om plaatsen van een verbazingwekkend divers continent in één post samen te drukken. Het is nog moeilijker om terug te brengen tot slechts 10 geweldige plaatsen … maar op de een of andere manier zijn we erin geslaagd en hier is onze lijst:

Top 10 mooiste bezienswaardigheden in Zuid-Amerika aanbevolen door Avontuurlijke Geest.

Machu Picchu en de omgeving van de Heilige Vallei

Machu Picchu is een door mensenhanden gemaakt, oud bouwwerk dat over de hele wereld bekend is. Deze Inca-ruïnes vind je hoog in het Andesgebergte in een vallei in Peru, ook wel genoemd: de Heilige Vallei.

Machu Picchu werd in de 15e eeuw gebouwd als keizerlijk paleis en belangrijke stad voor de Inca’s. Tegenwoordig zijn alleen de ruïnes over en ze zijn super indrukwekkend om te bezoeken. Ze werden pas in 1909 ontdekt door een archeologische expeditie, maar de lokale bevolking had de site al lang daarvoor verkend.

Let op! Een bezoek aan Machu Picchu betekent dat je van tevoren wat moet plannen. U moet van tevoren kaartjes kopen, aangezien slechts een beperkt aantal bezoekers elke dag de heilige plaats mag betreden.

Zie en voel het Amazone-regenwoud

Onze aanbeveling is om naar Leticia, Colombia te vliegen en vervolgens een lokale boot te huren om de Amazone op te varen naar een ongerept deel van het regenwoud ver van de stad.
Ara’s, brulapen, leguanen, eekhoornapen en een scala aan andere dieren op slechts 10 voet boven je hoofd.
De oorverdovende geluiden van insecten en dierengeluiden zullen nooit stoppen, niet overdag of ’s nachts. Je kunt zelfs durven slapen in een hangmat op het dek van de boot.
Ervaar dit geweldige ecosysteem en sta versteld van zijn kracht.

Iguazu-watervallen

Waar de randen van Paraguay, Argentinië en Brazilië ontmoeten, vind je de prachtige Iguazu-watervallen. Dwarfing Niagara Falls, dit enorme systeem van watervallen is het grootste ter wereld.

Het is echt de moeite waard om twee dagen te nemen om zowel de Braziliaanse als de Argentijnse kant te bezoeken, omdat ze elk verschillende ervaringen bieden. De meeste watervallen bevinden zich aan de Argentijnse kant van de grens. Dit betekent dat je vanaf de kant van Brazilië een spectaculair panoramisch uitzicht hebt op de watervallen vanaf de overkant van de rivier.

Aan de Argentijnse kant heb je echt de kans om de watervallen van dichtbij te bekijken en al hun macht en kracht te ervaren. De Garganta del Diablo is de diepste en hoogste van de watervallen en is voor veel bezoekers een hoogtepunt.

Salar de Uyuni

De Salar de Uyuni in Bolivia is de grootste zoutvlakte ter wereld. Gelegen diep in het Andesgebergte in het zuidwesten van Bolivia, trekt het woestijnachtige landschap avontuurlijke reizigers van heinde en verre aan vanwege zijn surrealistische omgeving.
Meer dan 4.000 kilometer glinsterend wit zout strekt zich eindeloos uit tot aan de horizon, wat een kans biedt voor unieke fotografie. Tijdens het regenseizoen van januari tot april ligt er een dun laagje water over de hele zoutvlakte en creëert een verbluffend spiegeleffect terwijl de lucht ervan weerkaatst.

Torres del Paine

Deze geweldige plek in Zuid-Amerika is een magische plek voor wandelaars en avonturiers. Bovendien biedt Torres del Pain enkele van de meest verbazingwekkende en adembenemende landschappen ter wereld.

Deze steile, gevaarlijk ogende pieken zijn te vinden in het zuiden van Chili. Misschien is het voor de meeste reizigers een kleine omweg, maar deze majestueuze torenachtige bergen zijn zeker de extra reisdagen waard!

Ook al zijn de torenbergen voor de meeste reizigers het hoogtepunt van het Nationaal Park, Torres del Paine heeft veel mooiere natuur om te laten zien.

Galapagos eilanden, Ecuador

De beroemde Galapagos-eilanden zijn door Unesco een ‘levend museum en etalage van evolutie’ genoemd vanwege hun enorm diverse ecosysteem en hun belangrijke rol in de evolutionaire wetenschap. De afgelegen eilanden herbergen ongerepte stranden tegen een rotsachtig landschap gekenmerkt door vulkanische activiteit.

Hier kun je een glimp opvangen van de bedreigde reuzenschildpadden, duiken met walvishaaien en adelaarsroggen, snorkelen naast zeeleeuwen en wandelen langs vulkaankraters. De meest populaire manier om de verschillende eilanden te bezoeken via een all-inclusive cruise, hoewel goedkopere reizen over land zonder een tour ook mogelijk zijn.

Angel Falls

Angel Falls in Venezuela is een van die plaatsen op de bucketlist die helaas de meeste mensen nooit zullen bezoeken. Venezuela is een van de gevaarlijkste landen ter wereld en het wordt momenteel niet aanbevolen om daarheen te reizen.
Ze bevinden zich in het Canaima National Park, dit is de hoogste ononderbroken waterval ter wereld.
Angel Falls bereiken is alleen mogelijk met een georganiseerde tour, omdat het een vlucht naar Canaima National Park omvat en vervolgens een reis in een gemotoriseerde kano langs de rivier. We hebben eindelijk onze eerste glimp opgevangen van Angel Falls, terwijl we een van de tepuy platte bergen afdaalden.
Als je de animatie “Up” leuk vond, weet dan dat dit hun inspiratie was voor de film.

Rainbow Mountain

Gelegen op slechts een paar uur buiten Cusco, Peru is het moeilijk te geloven dat Rainbow Mountain pas een paar jaar geleden werd ontdekt door het toerisme. Op het eerste gezicht zou je denken dat de foto’s zijn gefotoshopt, maar geloof het of niet, die veelkleurige pieken zijn echt.

Begeleide wandelingen zijn de beste manier om Rainbow Mountain te ervaren en het uitzicht langs de klim is net zo adembenemend. Je passeert uitgestrekte valleien bezaaid met vriendelijke alpaca’s, met sneeuw bedekte bergen en zelfs gigantische gletsjers voordat je de kleuren van de rotsen voor je ogen begint te zien transformeren. Op de top staan en Rainbow Mountain in al zijn kleurrijke glorie zien is een absolute “bucketlist” essentieel en iets dat je nooit zult vergeten!

De marge van de wereld “TIERRA DEL FUEGO”

Tierra del Fuego staat in Argentinië bekend als “Fin del Mundo” – het einde van de wereld. De verwijzing naar het einde van de wereld is letterlijk: Tierra del Fuego ligt echt aan de ene kant van de wereld, vlakbij Antartica. Maar bij een bezoek beseft men dat er meer is dan alleen geografie in deze uitdrukking. Tierra del Fuego is een unieke plek, in feite niet van deze wereld en niet alleen aan het einde ervan.

Een deel van het grotere Patagonië, met als hoofdstad Ushuaia Tierra del Fuego, is een magisch land – een van de oceanen, bossen, bergen en gletsjers. Er zijn veel dingen te doen in Ushuaia. De meeste mensen bezoeken het Beaglekanaal, een perfecte plek om wilde dieren zoals walvissen, zeeleeuwen en twee soorten pinguïns te bewonderen. Een ander hoogtepunt is het Nationaal Park Tierra del Fuego met zijn vele wandelpaden.

Fernando de Noronha, Brazilië

De verrassing voor deze top is de Fernando de Noronha, een nationaal maritiem park dat 200 mijl uit de noordoostkust van Brazilië ligt. Is geen populaire toeristische bestemming en niet zo geadverteerd als andere delen van Zuid-Amerika, maar is het zeker een bezoek waard als je een natuurliefhebber bent. In feite is de archipel de thuisbasis van verschillende van de mooiste stranden van Brazilië.
Om de eilanden en hun stranden perfect bewaard te houden, beperkt het park zelfs het aantal bezoekers per jaar. Daarbij is Fernando de Noronha een ongerept paradijs gebleven, vol met zeeleven zoals schildpadden, dolfijnen en haaien. En zoals verwacht bieden de eilanden uitstekende duikomstandigheden. Zeker één bucketlist-bestemming.

Ik hoop dat je ons artikel leuk vond, laat hieronder een reactie achter of op onze Facebook of Instagram pagina en toon wat liefde door deze pagina leuk te vinden en te delen. 🙂

Veilige reizen!

Deel ons verder:

Geef een reactie