Een nieuw Italiaans dorp dat huizen verkoopt voor slechts 1 euro

Droom je ervan om naar Italië te verhuizen? Op zoek naar rust en stilte?

Het dorp Castropignano, gelegen in het zuiden van de Molise-regio, heeft enkele van zijn verlaten huizen te koop aangeboden voor het equivalent van € 1.

Het dorp ligt tussen Rome en Napels, vlak bij de bergen en met een charmant landelijk landschap. Het dorp heeft een interessant oud kasteel en een charmante architectuur en een rustige sfeer, met een enkel restaurant en een bar.

Volgens burgemeester Nicola Scapillati kunnen de nieuwe eigenaren de gebouwen omtoveren tot alles wat ze willen, van huizen tot winkels.

“Iedereen die hier een nieuw huis wil kopen, moet me direct een e-mail sturen met een gedetailleerd plan over hoe ze van plan zijn te verhuizen en wat ze met het pand willen doen als ze er een huis van willen maken. , pension of winkel ”, verklaarde burgemeester Scapillati voor CNN.

Het project ging van start in oktober, toen de autoriteiten eigenaren van verlaten huizen vertelden dat als ze deze niet zelf zouden renoveren, het kantoor van de burgemeester hun eigendommen om veiligheidsredenen zou overnemen.

Castropignano

Er zijn natuurlijk voorwaarden. Kopers moeten het huisje binnen drie jaar na aankoop renoveren en een aanbetalingsgarantie van € 2.000 ophoesten, die zal worden terugbetaald zodra de werken zijn voltooid.

Om het des te meer officieel te maken, heeft Scapillati mededelingen gestuurd naar Italiaanse ambassades in het buitenland om hen op de hoogte te stellen van het project.

Dus waar wacht je op?

Bron: CNN

Foto via Instagram @melycia_ 

Deel ons verder:

Geef een reactie