Top 5 fantastische bezienswaardigheden in Zakynthos, Griekenland

We hebben het Navagio-strand in Zakynthos uitgeroepen tot een van de beste stranden van Europa. Daarom kwamen we terug met andere geweldige plekken die je kunt zien op dit magische Griekse eiland.

Zakynthos heeft echt iets interessants, met zijn vele wijngaarden, olijfgaard, ruige kustlijn, schattige kleine dorpjes, turkooisblauw water en prachtige stranden is het zeker een topbestemming voor ons.

Hier is onze top 5 bezienswaardigheden in Zakynthos

1 Shipwreck Beach (Navagio Beach)

Natuurlijk is de nummer 1 de belangrijkste attractie van het eiland en de meest instagrambare plek op het eiland.
Aan de noordwestkant van het eiland vind je deze geweldige plek. In een baai bedekt met 300 meter steile witte kliffen aan drie kanten, met zijn ongelooflijke turkooisblauwe water en prachtig wit zand, vind je het beroemde scheepswrak, MV Panagiotis, liggend op een prachtig wit zand / rotsstrand.

Je kunt het Shipwreck-strand zien vanaf de uitkijkpunten of over zee, en de klim naar de uitkijkpunten kan te voet of met een georganiseerde bus worden gedaan.

2 De Blauwe grotten

Een andere populaire attractie op het eiland zijn de Blauwe Grotten. Ze bevinden zich onder de vuurtoren van Cape Skinari. De naam, Blue Caves, komt van het blauwe water erin. Als je in deze grotten gaat zwemmen, zul je zien hoe je huidtinten blauw worden onder water.

Een manier om de Blue Caves te verkennen is per boot. Ik raad aan om rondleidingen te maken met kleine boten, terwijl die boten de grotten helemaal in kunnen gaan.

Een andere manier is met de auto. Je kunt naar de Potamitis-windmolen rijden en van daaruit moet je de trap af om de kust te bereiken waar de grotten zich bevinden. Geweldig uitzicht … voor geweldige herinneringen.

3 Huur een scooter of een auto en ga op pad

Dit gaat niet echt over één enkele plek, maar over het rijden op de wegen van het eiland op een scooter … een afschuwelijk gevoel. Onze aanbeveling voor de beste ervaring OOIT.

De wegen zijn enkele van de mooiste rustieke routes in Griekenland met een prachtig uitzicht op zee vanaf de meeste kronkelige stoffige paden. Naast het verhoogde uitzicht op de steden en jachthavens beneden kom je vaak langs schilderachtige traditionele Griekse huizen en authentieke lokale restaurants. Probeer het eten in een dorps taveerne en je zult hier terug willen komen 🙂

4 Porto Limnionas

Natuurlijk zwembad omgeven door kliffen, diep water en kleine grotten die wachten om ontdekt te worden. Het water is zo helder dat je vanaf de rotsen de bodem van de zee kunt zien. Dit strand is ideaal om te snorkelen en duiken.
Het meest fascinerende aan deze plek is het uitzicht. Aan de andere kant van de baai openen zich twee grote grotten. Het kristalblauwe water vermengd met de witte kliffen en een mooie zonnige dag – je zult betoverd worden.
Het goede is dat je bovenop de kliffen ligbedden en een restaurant met heerlijk eten vindt.

5. Huur een boot

Ok, we hebben een scooter gehuurd en nu een boot? JA, en het zal een geweldige ervaring zijn.

De beste plaats om te huren zou Keri zijn om Turtle Island te gaan verkennen (alleen een eiland met een strand dat lijkt op een schildpad – er zijn geen echte schildpadden op het eiland) Vanaf daar kun je naar de Keri-grotten gaan en proberen schildpadden te zoeken in de water.
U hoeft alleen uw rijbewijs te tonen om de boot te huren, vervolgens een korte introductie van 5 minuten te krijgen en dan bent u klaar voor een heerlijke dag om het eiland vanaf het water te verkennen.

Klaar te gaan?

Boek een goedkope vlucht naar Zakynthos

Boek een hotel in Zakynthos

Deel ons verder:

Geef een reactie